Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 19:12 - ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА ЧЕРЕН ДРОБ И СТОМАШНО ЧРЕВЕН ТРАКТ
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 1942 Коментари: 0 Гласове:
0



• Вирусен хепатит. Вземете жлъчката на младо петле, глътнете я цялата или положена в средата на хляба. Така в течение на 5 дни — 5 жлъчки. Едновремено пийте отвара от сухото вреже на краставици. Както казва народа, клин клин избива.

• Цироза на черния дроб — достатъчно опасно заболяване и практически не подаващо се на обичайно лечение. Най-ефикасно от всичко е през м. юни да се наберат листа от хрян и с тях плътно се напълни 6 литров съд (удобен за съхранение в хладилник), да се залеят с водка/ракия, така че напълно да се закрият листата, да се затвори капака на съда и поставят да престоят 7 дни в долната част на хладилника. Процеденият извлек, през 2-3 слоя марля, се приема по 1 суп. лъжица 3 пъти на ден 30 минути до ядене.

• За профилактика и лечениа на проблемите, свързани с черния дроб, както на болните, така и здравите се препоръчва следата отвара: цветове от жълт смил/безсмъртниче , мента, корен от ревен и женско биле, змийско мляко, шипки, всички те взети по-равно и добре счукани/ смлени. 4 суп. лъжици от сместа се залива в термос с 1 л вряща вода, кисне 6-8 часа (през нощта) и се взима по 1 чаша, на малки глътки, 30 минути до ядене в течение на месец. Пие се топло, може с добавка на мед.



• Коктейлът от сок на моркови, цвекло (киснато 1-1,5 часа) и краставици в съотношение 4:1:4 (взема се по 50 мл 2-3 пъти преди ядене) е ефикасно средство при заболявания на черния дроб, жлъчката и простатата. Сокът от краставици помага за извеждане от организма на излишъците от пикочна киселина, които се установяват при заболявания на ставите и гръбначния стълб. Краставиците са прекрасно слабително средство заради голямото количество структурирана вода (95-98%), в тях има много силиций, калий, сяра, които са необходими за поддържане на кожата, косите и зъбите в добро състояние.

• За нормализиране на преработващата и всмукващата функции на СЧТ е добре да си изградите привичката всяка сутрин, до 7 часа, задължително да изпивате по чаша студена вода (може и гореща). Тази проста процедура помага от жлъчката да се извежда най-гъстия жлъчен секрет, който само води за образуването на камъни в нея, но пък подобрява общото състояние на организма и за избягване на запеците.

Предпоръчително е като профилактика на образуването на камъни в жлъчката да се използва отвара/извлек от овес.

Тя се приготовя така: 2 суп. лъжици овес (предварително измити, изсушени и смлени в кафемелачка) се заливат с 0,5 л вряла вода в термос и киснат 3-4 часа. Отварата се използва един ден. За следващия – нова. Такава отвара е подходяща при нарушения във функционирането на червата, особено при децата (даже вместо обичайното хранене), в следоперационен период (вместо с бульони да съсипват болните), в следродовия период, при диабети, алергични разстройства. Употребата на такава отвара много помага за възстановяване на работата на имунната система.

Сега има повсеместно нашествие на различни хранителни добавки, които са готови да ви избавят от всякакви недъзи, при това някои съветват даже да се откажете от физическите упражнения. Ако искате вярвайте, ако не искате, не вярвайте, но ви въвеждат в заблуждения, за да печелят за сметка на здравето ви. Сама по себе идеята е добра, за нормално съществуване със здраво тяло яжте всичко, но при болшинството от четящите вероятно то е замърсено и каквото да му добавяте, ендогенната среда си остава. В някаква степен, може да ви стане по-добре, а после? Това споделя д-р И.П. Неумивакин и съветва всички: да купуват скъпи хранителни добавки може само богатите или мързеливите, но вие, казва moй на обикновените хора, сте умни хора.

Всичко-навсичко очистите си организма, поддържайте го в ред, ползувайте дадените в книгата му препоръки (чието заглавие е обявено в по-преден текст-постинг и които на части представям на този блог “sandlih”), и няма да имате проблеми със здравето си. Но ако освен това поискате и да изглеждате и добре, което е похвално независимо от възрастта, използвайте известния овесен кисел на В. К. Изотов - «Русский бальзам».

Приготвя се така. Взема се 1 пакет овесени ядки (0,5 кг) (в Русия той е известен като “Херкулес”) и 15 суп. лъжици овес и се смилат в кафемелачка. Налейте в 5-литров стъклен съд 3-3,5 л преварена вода, охладена до температурата на прясно издоеното мляко (28-32 °С) и добавете 100 мл айрян/кефир и изсипете овесената смес. Бутилката/дамаджаната се увива, така че тази температура да се съхрани колкото може по-продължително време в течение денонощие. Ако температурата се понижи, то времето на кисненето може да се увеличи с 10 часа. В подходящ удобен съд, прецедете през гевгир съдържимото, като го разбърквате с дървена лъжица. Това, което остане в гевгира, трябва чрез разбъркване да се промие с обикновена студена вода, чието количество 3 пъти превишава обема на овесената смес. Това, което остане, дайте на домашните животни (котката, кучето), те ще ви бъдат благодарни.

След 16-18 часа в съда се образуват два слоя, горният се отделя с помощта на полиетиленово / гумено маркуче, а бялата люспесто-пихтиеста утайка долу е овесеният концентрат. Разлейте го в стъклени съдове, затворете ги и ги поставете в хладилника. Горният слой се използва за разреждане на сместа при приготвяне на кисела, който също се съхраннява в хладилника. Ако се появи потребност се вземат 10 лъжички от концентрата, смесват с 2 чаши студена вода и поставят на слаб огон, разбъркват се и се довеждат до кипене, врат 5 минути, изстудява се кратко време, добавя се сол на вкус, зехтин/олио и се изяждат с черен хляб. Така приготвеното даже може да ви замени закуската.

Ние (това пише д-р Неумивакин, к.м.) малко изменихме рецептата за приготвяне на овесения кисел. Вземете 0,6-0,7 кг обикновен овес, премийте го добре 2-3 пъти с топла вода, след това го залейте с хладка преварена вода малко над нивото на овеса и го оставете в топло място за 6-8 часа (може за една нощ). Като изтече времето, излейте водата, покрийте овеса с топла и влажна салфетка, покрийте с непромокаемо / мушама, найлон и др./ платно и го оставете така едно денонощие. Прорастналият овес прекарайте през месомелачка. Всичко останало е както при приготовянето на овесения кисел на В. К. Изотов. Струва ни се, че биологичните активни вещества, микроелементи, витамини и други вещества, в така приготвен кисел, са много повече свойствени на овеса.

Овесеният кисел е лечебна, общоукрепваща, тонизираща напитка, която нормализира обменните процеси, действа подмладяващо на вътрешната среда на организма и отдалечава процесите на стареене. Не си губете парите (пише д-р Неумивакин) за този дето духа, похарчете ги за нещо полезно. Запомнете, в нашата земя има всичко, само не трябва да мързелувате, а сами да се грижите за здравето си и за удължаване на живота си. Най-доброто средство за възстановяване на ферментния, хормоналния и секретиращия ни апарат и нормализирането на чревната ни микрофлора е отварата от овес и овесеният кисел.

Язвеният/улцерозният/ колит/спазъм е много сериозно заболяване, което трудно се подава на медикаментозно лечение. Заедно с това, ако спазвате правилата за хранене, които са дадени в края на раздела за храненето и използвате следните препоръки, може да се отървете от този недъг.

Изключете: месната храна (колбаси, месо, консерви и съчетанието на брашно и месо); нишестените храни (изделия от най-ситно смляното брашно, сладкарските изделия, освен меда); алкохолните напитки, газираните напитки типа пепси-, кока-кола, газираната минерална вода; растителната храна в суров вид; не пушете.

Как да се храните при такива обстоятелства? Придържайте се към разделното хранене; задължително приемайте растителната храна само в задушен вид; зеленчукови сокове, освен доматен; бавно хранене 4-5 пъти на ден; кисел от овесени ядки, трици; по 2-3 бр яйца от падпъдък на гладно.; варена риба (рибена чорба).

Правете си микроклизми по следната схема:

През първите 3 дни — вземете 1/3 ч. лъжичка с коприва на чаша вряла вода, след 30 минути отцедете, добавете 50 мл сок от цвекло и след затопляне си направете микроклизма преди сън.

Следващите 3 дни — вземете 2-3 цветчета от вратига и ги пригответе за микроклизма, както при копривата.

Следващите 3 дни – вземете 2-3 зърна или половин лист пелин, а останалото е така, както в предищните дни.

Направете прекъсване от 7 дни, а след това повторете курса до оздравяване.

В тези дни взимайта през устата си 1/3 ч. лъжичка коприва, може и да се сдъвква и поглъща, през 2 дни същото правете с вратигата и пелина (1/2 листа или 3-4 зърна). Ако счетете, че това е много горчиво, може да покривате растенията в средата на хляба и да ги гълтате, но ако ги дъвчете, то ефектът от използването им би било по-добър.

Освен това, правете всички упражнения по укрепване на мускулите на корема, тазовата област (този текст е предвиден да бъде един от следващите, к.м.), хидромасаж на корема и общоукрепващи процедури.

Копривата, пелина, вратигата, ментата са добри стимулиращи средства за СЧТ. Те активизира работата на черния дроб, панкреаса, моториката на червата и отгоре на всичко притежават и бактерицидни свойства.

Универсално действие притежават аптечните спиртни капки за стомаха, в чиито състав влизат: валериан — 20 мл; пелин — 15 мл; мента— 10 мл; беладоната — 5 мл. Купувайки, обръщайте внимание на състава. Ако в него няма мента, с нея се снабдете отделно и добавете в нужното количество, тъй като присътствието й в тази смес е съществено. Тази капки снемат спазмите на гладката мускулатура, подобряват лошото храносмилане, намаляват спазмите на жлъчните пътища, снемат бъбречните и чернодробните спазми, а също и сърдечно-мозозъчните и даже болките при облитериращ ендартерит (заболяване на артерийте водещо до свиването и затварянето им, болест на Бюргер) и интермитентно накуцване (внезапно появяващи се болки в мускулите както в долните така и в горните крайници). Приемат се с вода от З до 10-15 капки.                                 Дисбактериозата е нарушение на микроекологията, когато условно-патогенната микрофлора е повече от нормалната, нарушаване на водно-солевия обмен, анемия, дисфункция на СЧТ, черния дроб, бъбреците, панкреаса, злокачествени новообразования и други разстройства. Практически нарушенията на дейността на СЧТ винаги се съпровожда от явлението дисбактериоза — в СЧТ няма нормална микрофлора, а само гнилостни и ферментационни процеси причинявани от: гъбите кандидии, дрождовите гъби, стафилококите и т.н. В резултат на дисбактериозата, особено при децата протича допълнително интоксикация/самоотравяне на организма за сметка на продуктите на дейността на патогенната микрофлора.
При съществуващата (в Русия, по д-р Неумивакин) система на акушерство, например, дават новороденото да се сложи на гърдите на майката, в най-добрия случай няколко часа след раждането, а понякога и след няколко дни, до това време лечението на стафилококовата инфекция с антибиотици извежда от строя физиологичната му флора, и изписват това новородено, по някои данни, вече с така нареченото явление дисбактериоза (99% от случаите). Нормалната микрофлора на чревния тракт не само води до разграждането на храната, но от нея зависи също и синтеза на витамините, аминокиселините, хормоните, стартирането на имунната система, ѕ от която се намира в СЧТ, и т.н. Имено тук е поставено началото на дефицита на имунитет, освен това, при отсътствие на нормална микрофлора в червата, храната гние, а отделилите се токсичните продукти, попадат в кръвта и лимфата и от тях се всмукват в отделните органи и в края на краищата предизвикват автоинтоксикация/ самоотравяне в организма на отрочето. Един от знаещите на проблемите в ролята на СЧТ за развитието на различните заболявания, а това са повече от 90% от заболяванията, дмн А. П. Хачатрян пише следното: «Човекът е подобен на дървото, само корните му се намират в организма му, в чревния тракт. От това, какви “торове” попадат там, как ние се грижим за “тях”, зависи дали целият организм, цялото дърво, ще бъде цветущо или болно с повяхнали или изсъхнали листа. Нито на един добър стопанин не му идва на ум в главата да възстановява изсъвхащите листа, той преди всичко се грижи за корените, наторявайки почвата. Лекарите често лекуват и се стараят да поправят “листата”, а не “кореновата система”, която е причината на заболяването». По-добре не можеш да го кажеш.
Оказва се, че чревните пръчици / ешерихия коли в чревния тракт притежават удивителна способност: те може да служат за диагностичен тест за наличието на онкозаболявания в организма, когато още няма видими клинични прояви. Методиката е достатъчно проста. От фекалиите на пациента се отсяват тези чревни пръчици / ешерехия коли, поставят се в хранителна среда, в която се намира култура от ракови клетки. Тези пръчици в здравия човек унищожават раковите клетки, до като в същото време при чревната флора на болния те са пасивни към такава култура.
Оказва се, че на мембраната на здравата чревна пръчица има своеобразни камшичета, които, зацепвайки се към мембраната на болната клетка, отделят специфичен фермент, който разрушава поразената клетка. Професор Шахломов, открил това явление, решава следната задача: отделя фермент от чревните пръчици (в естествени условия той е в малки количества) на здравия човек и го използва за лечение на раково болните. Остава още малко: но няма пари на по-нататашно изследване.
Причината за развитие на дисбактериозата при новороденото се крие и в това, че, както е доказано от професор Я. Д. Витебски, в него все още не е оформен клапана (илеоцекалния) между тънкото и дебелото черво, от което в тънкото се прехвърля микробна флора, която пък за него е патогенна. От това обстятелство възниват диатезата, алергичните реакции, лекарствената непоносимост и т.н.
• Добро средство за нормализиране на дейността на лигавицата на СЧТ и възстановяване на микрофлората на чревния тракт е тази рецепта: вземете 3 л подквасено мляко, към него добавете 1 чаша захар, 1 чаена лъжичка сметана и 1 чаша листа от змийско мляко, което трябва да сложите в марлена торбичка и прикрепете с някаква тежест (за да не изплува), дръжте всичко при стайна температура не по-малко от 2 седмици. Змийското мляко изхвърлете, а полученото, изцедете, намачкайте бучките с дървена лъжица и пийте по 100 мл 2 пъти на ден преди храна и го дръжте в хладилник. Този обем, който сте изпили през деня, вечерта допълнете с разтвор на 1 суп. лъжица захар в чаша вода, и сместа за утрото ще бъде отново готова за употреба. Такива добавки се правят 5 дни, а след това може да изпиете разтвора до край. В началото може да има къркорене и подуване в корема, но след това всичко преминава, но работа на чревния тракт се нормализира.
• За нормализиране на чревната флора, която поради гнилостни микроби не може да изпълнява своите функции, служат киселомлечните продукти. Сама по себе си млечната киселина не само стимулира секретирането на жлезите на стомаха, червата, но и снабдява организма с ферменти, микроелементи и витамини. Здравата микрофлора на червата, това са лактобацилите и бифидобактериите (“разделените на две”), които преобладават в чревния тракт при употребата на киселомлечни продукти, например при абхазите, всред които има много дълголетници(, а защо не и у нас със световно известната лактобактерикус и нашите дълголетници). За да си приготовите сами такива полезни продукти, йогурт (извара, сурватка, мътеница) е най-добре от всичко да се използува натурално мляко, със запазени всички витамини, ферменти и полезни бактерии, което след 1-2 дни вкисва, и се смесва с всякакви горски плодове.
В сурватката, независимо от ниското съдържание на белтъчини, са съхранени всички незаменими аминокиселини, а това означава регенерация на белтъчините в черния дроб, образуването на хемоглобина и плазмата на кръвта. От млякото в нея преминават всички витамини, соли, микроелементи, органични киселини (млечна, лимонена, нуклеинова, оцетна, мравчена, пропионова, маслена). Освен това, даже при преработване на недоброкачествено мляко, в това число и с радиоактивен фон, сурватката остава абсолютно доброкачествена.
Мътеницата също притежава всички изброени свойства и е особено полезна при атеросклероза, хипертония, захарен диабет, затлъстяване. Сурватката и мътеницата се използват за приготовяне на предястия, как основа за приготвяна на кефир (подобен на известния айрян, но не съвсем, за приготвянето му се ползва тибетска гъба) и кисело мляко.
Приготвяне на кефир в домашни условия: 1 л мляко се кипва, снема се от огъня и се изстудява до стайна температура, добавя се 50 мл от предваритлно приготвен кефир, размесва се и се оставя да се кваси една нощ. Сутринта го поставете в хладилника и добавете в него горски плодове или билки и ги оставете да киснат 8-10 часа. След това не забравяйте да оставите 50 мл от приготовения от вас кефир за последваща закваска.
• Ферментационните смеси (д-р Неумивакин коментира продукти на руския пазар) «Наринэ» (биологически активна хранителна добавка с желязо и цинк), «Фитофлор» (не е известно тор ли е или някакъв препарат за коне),«Фервитал» (термично обработена култура на винени дрожди – Sassharamyces vini Т-80, отгледана на сурова растителност в стерилни условия, предназначен за профилактика и лечение на дисбактериоза, диспепсия, гастрити, ентероколити, болести на черния дроб и панкреаса, язвена болест, чревни токсикоинфекций и интоксикаций, нарушения на обмена на веществата, алергични реакции, в т.ч. предизвикани от медикоментозни препарати, хронични инфекционни и възпалителни процеси.) и др. са прекрасно средство за нормализиране на микрофлората на чревния тракт.
• Добро средство за борба с дисбактериозата е чесънът — единственият продукт, в който се съдържа изключително много германий, който укрепва СЧТ и клапанния апарат на сърдечно-съдовата система, а също обвивките на периневралните клетки (, които изграждат някои от рецепторите на нервните клетки); притежава изразено антихолестериново действие. На нощ се изяжда по 1 скилидка чесън или стрък пресен лук. За да се избегне неприятната миризма, скилидката от чесъна трябва да се смачка добре, сложи/увие в залък от средата на черен хляб и да се глътне. Това да се прави преди сън. Нищо друго не се пие или яде.
Първоначално може да се усеща чувство на парене в областта на стомаха, двенадесетопръстника, особено при тези, които страдат от гастрит, язвени процеси, сърцебиене; потърпете, приемът на чесъна си струва тези усещания.
Запомнете: неумереното (прекаленото) използване на чесъна може да стане причина за главоболие, сгъстяване на кръвта, което от своя страна влошава състоянието на сърдечно-съдовата и нервната системи. Всичко трябва да е с мярка. Освен това, чесънът съдържа много микроелементи, етерични масла и антиоксиданти, които регулират обмените процеси, в т.ч. подобряват работата на мембраните, и служат като добро профилактично средство против инфаркти, инсулти, т.е. са необходими за нормализация на работата на сърдечно-съдовата и нервната системи и обмените процеси.
За избавянето от дисбактериоза помага и следното средство. Взема се по 1 суп. лъжица лайка, безсмъртниче/жълт смил, родопски силивряк, орфеево цвете/, бял равнец, царевична реса, мента, детелина, корени валериана, по 0,5 суп. лъжица кори от зърнастец (Cortex Frangulae), семена от копър. Всичко се смесва и 1 суп. ложица от сместа се залива с 1 чаша вода. Нагрява се до кипене и 3-5 мин кипи под капак. След това увийте съда и така да се задушава 10-12 часа. Взема се в продължение на 3 месеца 3 пъти на ден, 30 минути след ядене, като се затопля преди употреба. Отварата се съхранява в хладилник.
При дисбактериоза и за очистване на чревния тракт използвайте тази рецепта: 3 суп. лъжици семена от копър и 1 ч. лъжичка змийско мляко залейте с 1 л вряща вода и след това дръжте до 20 минути на водна баня, пийте 3 пъти на ден по 1/2 чаша 40 минути след ядене. Направете така 3 курса.
Гастритите, колитите, язвената болест на стомаха, двенадесетопръстника се лекуват с помощта на картофи. Прясно приготовен картофен сок се приема 30 минути до ядене в началото по 1/4, а след това дозата се увеличава до 3/4 чаша. Този сок е и добро профилактично средство срещу заболявания на СЧТ.
• Изсушете на сянка цветове от картофи.; залейте с 200 мл вряла вода 1 суп. лъжица от такива цветове, и ги оставете да киснат в нея 15-20 минути; взема се по 1/3 чаша на ден до ядене.
Запомнете. Картофеното нишесте практически блокира процеса на храносмилане на белтъчините (месото), за това , този сок и картофеното нишесте, не бива да се употребяват заедно.
Гастрит с ниска киселинност, колит/спазми, атония/понижен тонус, ленивост/ на червата, дискинезия /повишен или понижен тонус/ на жлъчните пътища, миозити, радикулити, артрози и много друго — от всичко това помага да се избавите с хрян. Смес от хрян с ябълки (1:1) се налагат на мястото на болката.
Очистване на организма от излишните слизести течности / лигавици: смесете 150 г кашица от хрян със сока на 2-3 лимона, може да добавите 1 суп. лъжица мед. Взема се на гладно по 1/2 ч. лъжичка. От начало тази смес може да предизвика по-обилно сълзене. След 3-4 дни започнете да пиете сок от моркови, който ще подобри отделянето на слизестите течности, като по такъв начин се възстанавява нормалната работа на всечки слизести обвивки/лигавици в организма.
При дисфункция /недостатъчна функционалност/ на СЧТ, в частност на силни разстройства / диарии, са добри следните рецепти:
• разбъркайте 1 ч. лъжичка нишесте в неголямо количество студена вода, добавете 0,5 чаша вряла вода и всичко кипнете. Разтворете 1 суп. лъжица от получената течност в 1-1,5 л вода със стайна температура и си направете клизма, а на корема – нагреваещ компрес.
• В силен чай добавете 1 суп. лъжица нишесте и пийте.
• Вземетет 0,5 чаша вряла вода, разтворете в нея до наситен разтвор на захар (докато водата я поема) и изпийте.
При запек. Добре помага зелевата чорба. Ако включите зелето (в каквто и да е вид) в менюто на храненето си (то е полезно и не отегчава), то ще ви помогне да се избавите от тежкия недъг.
Добре въздействат корените, стебелата и листата на ревена (http://www.bb-team.org/articles/4066_reven , потърсете и други): варете и употребявайте отвари или кисели от него.
Млечнокиселата сурватка: нагрейте на слаб огън квасено мляко (кефир), когато отгоре изплува по-плътната част, сипете нарязан магданоз, копър, целина, зеле и снемете от огня, след 10 минути прецедете течността през марля, изцедете и пийте.
• смесете 100 мл мляко с 30 г затоплено краве масло, посолете и го изпивайте горещо 1 час преди сън.
• 100 г сушени кайсии, 200 г смокини, 200 г стафиди, 400 г сушени сливи, 200 г семена от шипка (или 100 г екстракт), 50 г майчин лист / сена, касия / , 200 г мед. Плодовете прекарайте през месомелачка, смесете, меда втечнете, накълцайте билката майчин лист. Грижливо размесете, вземайте по 1 суп. лъжица сутрин и вечер на гладно. И насища и избавя от тежкия недъг. Не забравяйе упражнението «ходене на седалищните мускули».
При дизентерия: нарежете на дребно главичка чесън, смесете я с чаша вода, оставете да кисне 10-12 часа, рядко разбърквайте. В течение на денонощие направете 2 клизми и едновременно сутрин и вечер пийте по 1 ч. лъжичка от разтвора. За възрастни — 1 суп. лъжица на 400 мл вода, пийте по 1 суп. лъжичка, разтворът трябва да се използва в течение на 1 ден.                                        Пречистване на черния дроб  със сокове                             Лекуване с мед                       



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1234337
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930