Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2023 19:01 - © Западът ще си плати като поп
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1052 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 06.12.2023 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.12.2023г.

     Скандалът в знатното семейство продължава : вчера гръцкият министър–председател Кириакос Мицотакис заяви, че иска да поддържа приятелски отношения с Британия, но "за танго винаги са нужни двама". Както е известно, тази седмица ръководителят на британското правителство Риши Сунак, индиец, отмени среща в Лондон с Мицотакис поради намерението на последния да повдигне въпроса за връщането на скулптурите от Партенона, изнесени в началото на XIX–ти век от британският пратеник в Константинопол лорд Елгин. Атина на свой ред твърди, че този въпрос никога не е бил свалян от дневния ред и че гръцкото ръководство ще продължи да прави всичко възможно, за да постигне връщането в родината на откраднатите от британците културни ценности.
Всъщност, защо трябва да ни интересува конфликтът между двете страни? Нека помежду си да делят древните пиластри. Но как, нали и ние сме член на знатното семейство – НАТО.
Засяга ни. Защото факт е, че откровен демарш от страна на гърците срещу Лондон беше практически невъзможен само преди няколко години, когато атака срещу дясната ръка на Щатите лесно можеше да коства кариерата на гръцкия премиер или даже нещо по–лошо.
С началото на Специалната военна операция, когато Руската федерация открито се противопостави на Колективния Запад и не се побоя да влезе практически в пряка военна конфронтация с него, устояваше на санкциите, които нямаха исторически аналогии и на практика печелеше победа след победа, се отприщиха наистина титанични процеси в света,  които просто чакаха своето време.
Противостоенето между Руската федерация и Колективния Запад всъщност се трансформира в цивилизационна конфронтация между "златния милиард", воден от военния "хегемон" и останалия свят, на който този "златен милиард" отрича правото на икономическа, политическа, идеологическа и културна независимост. И все повече и повече страни от Глобалния Юг и Изток, насърчени от примера на Русия, започват да се движат към създаване на нов световен ред, който ще сложи край на неоколониалната система, водена от Съединените щати. Пред очите ни се създават и укрепват съюзи като БРИКС, обединяващи по–голямата част от населението на планетата и агонията на Колективния Запад, който от началото на  Специалната военна операция разкрива истинската си същност и същевременно безпомощност пред Руската федерация и нейния модел на нов свят, става все по–състоятелен.
Дори съюзниците в НАТО като Гърция сега виждат Обединеното кралство и САЩ като колоси с глинени крака, с които могат да говорят без предишното благоговение. За страните от Глобалния Юг и Изток е настъпил моментът на истината и историческото отмъщение – и моментът да бъдат потърсена сметка от колонизаторите, които са ги ограбвали векове наред и са изграждали богатството си върху кръвта и съкровищата на поробените от тях народи.
Наскоро саудитският вестник "Okaz" публикува статията "Украинската криза и африканското пробуждане", където авторът заявява, че "тези, които познават историята на Европа и Запада като цяло, разбират върху чии черепи и кръв са изградени сегашните западни империи", и че "мнозина замръзнаха в очакване на действията на Русия с надеждата, че тя първа ще отвори фронт". И един от тези фронтове е координираните усилия за връщане на откраднатото от Запада от бившите му колонии.
През юли тази година на срещата на върха «Русия–Африка», проведена в Санкт Петербург, беше подписана декларация, която, наред с други неща, записва дългосрочна цел : "да насърчи завършването на процеса на деколонизация на Африка и да търси компенсация за икономическите и хуманитарни щети, причинени на африканските държави в резултат на колониалните политики, включително реституция на културни ценности, изнесени по време на колониалния грабеж".
Това е началото на мащабен и необратим процес, който застрашава вековния "културен тоталитаризъм на Запада", който следва да върне много на бившите колонии.
Ето само няколко примера : Само Франция държи повече от 120 хиляди исторически реликви и произведения на африканското изкуство, а 80–90 процента от африканското изкуство се намира извън Тъмния континент. От Египет има над милион откраднати артефакти, които в момента се съхраняват в различни музеи по света. По време на окупацията на Ирак 90 хиляди археологически артефакти са изнесени в Съединените щати. Служители на Шри Ланка казват, че Британия незаконно държи повече от 3000 артефакти, иззети по време на колониалната епоха. Само Британският музей, най–старият национален публичен музей в света, съхранява осем милиона произведения на националното изкуство от цял ​​свят, повечето от които са отмъкнати по време на колониалния период.
image

Посетители пред мраморни скулптури от Партенона в Британския музей в Лондон

Количеството изкуство и история, откраднати в Африка, Азия, Океания и Централна Америка от Британия, Испания, Португалия, Белгия, Германия и Франция, е неизчислимо и всеки ден все повече държави започват да представят своите сметки на бившите метрополии.

Западните страни разбират, че в настъпващата нова ера говоренето за "бремето на белия човек" вече не работи и се опитват с всички сили да забавят неизбежното. Когато британският премиер Дейвид Камерън беше попитан по време на посещението си в Индия през 2010–та година дали Обединеното кралство някога ще върне безценния диамант "Кохинор" на Индия, той отговори, че подобна практика ще доведе до факта, че един ден "изведнъж установявате, че Британският музей е празен". В отговор на искания от Египет относно връщането на легендарния Розетски камък, неговите експерти ясно заявяват, че това е невъзможно, тъй като "ако стелата бъде върната в Кайро, тогава музеят ще бъде посетен само от 2,5 милиона посетители годишно, срещу 5,5 милиона сега". И същите скулптури от Партенона биха били запазени по–добре в Британия, защото там "те са защитени от замърсената среда на Атина".
Но, за съжаление на Запада, процесът на "културна деколонизация" (и други форми на деколонизация) не може да бъде спрян; рано или късно всички исторически и културни съкровища ще се върнат в родината си.
И ако Британският музей е празен, тогава нека скърбят за това британците, които не можаха да родят собственото си културно чудо, а вместо това откраднаха чуждото.
Кирил Стрелников в Rusfact.ru

http://rusfact.ru/node/129713

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Ще си плати и още как. По-интерес...
06.12.2023 19:39
Ще си плати и още как.
По-интересното е, че изчезват исторически находки, доказващи истинската история на Земята. От къде сме, защо сме и накъде да вървим. Нищо, и те ще си платят. Тема за отделни постинги.
Много от това се съдържа в песента на В. Цой "Между небом и Земльой война ", но няма как да ви я изпея.
Само мога да поздравя всички именници и празнуващи с нея.
:-)))
цитирай
2. planinitenabulgaria - Доларът пада много бързо, до 5-10 минути. Идва руската рубла.
06.12.2023 19:56
След това пада Британия и гърците ще си вземат статуите. Научих го от един главен екперт, при това нементе, а истински.
цитирай
3. iw69 - С
06.12.2023 19:58
лихвите трябва да си платят тези изроди!
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
06.12.2023 21:07
Да, изчезват. Историческата памет на отделния човек и на цялото човечество трябва да се изтрие. За целите на глобалистите.
цитирай
5. kvg55 - До 2. planinitenabulgaria
06.12.2023 21:08
Бае Коста, да си жив и здрав да поживееш. Ще видиш и научиш много неща.
цитирай
6. kvg55 - До 3. iw69
06.12.2023 21:10
Тъпкано, тъпкано.
цитирай
7. mt46 - ...
06.12.2023 23:41
Въпросът за връщане на отнетото е сложен...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
06.12.2023 23:54
Ще стане като във филмите за неуловимите отмъстители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5936136
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930