Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 18:24 - [НЕЗДРАВОСЛОВНО] За въглехидратите и Кандида
Автор: budha1 Категория: Технологии   
Прочетен: 2494 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                                                                      Toва е втора поредна статията от категория [НЕЗДРАВОСЛОВНИ]. В първата статията за „AGE фактора.....“, разбрахте какво ви състарява и какво ви убива в зависимост от това колко консумиране от него, о да - точно въглехидратите са, особено рафинираните такива. В тази статия пак ще говорим за този Дявол, защото няма по-голям от него. Разберете докато ядете с наслада поредната супер вкусна торта/пастичка/пица какви „изроди“ отглеждате в организма си. За мен не e тайна, че най-болните и най-дебели хора са страстни потребители на най-много въглехидрати. Като цяло човечеството е залято от свръх консумация на въглехидратни храни, просто се разходете из някой магазин и вижте преобладаващите хранителни артикули. Нали ще говорим за БАЛАНС ? Къде е тоя БАЛАНС бе? Тук няма никакъв БАЛАНС, тук има само болест, невежие и нищета! Не искам да съдя никой, кои каквото иска това да си хапва, просто искам да изложа още малко информация по темата. Много ме кефят тия домашните любимци с тяхната EVERGREEN мантра: „Е то всичко треа се яде, един живот ще живея!“ по-прости от прост въглехидрат! Да един живот живееш my friend и това не е да ядеш като добитък и после да ходиш по болници и аптеки. Съгласете се с мен, че ако си болен не може да мислиш за личностното си развитие, да зная, че всичко започва на енергийно ниво, зная го много добре, но нека не забравяме, че само с енергиите няма да се оправят нещата (което е хем така, хем не). Смисъл, че ако ядеш само и единствено боклуци мисля, че никакви Прани и тем подобни практики не могат да ти помогнат. Психика и физика трябва да се комбинират, като отидете в "23 измерение" там няма въглехидрати, там ще имате възможност да практикувате енергийно. Но да не изпадам в прекалена идентификация с материалното. Въглехидратите и тук в настоящата публикация присъстват активно, защото те са главен причинител на дисбалансите в организма, включително и онкологични заболявания. Не зная дали четенето ще е приятно, и все пак прочетете го – SPCTTR.

image
            Candida Albicans

Може би знаете, а може се чудите какво по дяволите е Кандида? Това е дрождоподобна гъбичка. Има доста видове, най-честия сред които е Candida Albicans (други по-рядко срещани видове патогенни включват Candida glabrata, Candida parapsilosis, Candida tropicalis, Candida krusei, Candida lusitaniae, и Candida stellatoidea). При здрав човек малки колонии от тази гъбичка населяват устната кухина и червата, когато са в определен баланс (спрямо другите), те подпомагат храносмилането и усвояването на хранителни вещества. В момента в които обаче те станат повече отколкото трябва (Свръхрастеж), те „разбиват“ стените на червата и преминават в кръвния ток, достигнали до там те започват да освобождават куп токсини (отпадни продукти от метаболизма на гъбичката), това е предшественик на куп болести и хронични състояния, вариращи от храносмилателни проблеми до депресия.


Дали сте от късметлиите успели да си „отгледат“ Кандида?

Добрите бактерии в червата обикновено поддържат нивата на Кандида в нормалните граници,
но вашите навици и някой други фактори могат да нарушат този баланс:

- На първо и най-важно място: начин на живот с високо съдържание на рафинирани прости въглехидрати (90% от населението на земята според мен), гъбичните дрожди „умират“ за захари, това е тяхна основна храна, едва ли е съвпадение, че раковите клетки също „умират“ за захар (глюкоза).
Консумацията на големи дози алкохол (които също е въглехидрат), в това число – бира, вино, малцово уиски, сладки ликьори.
Приема на орални контрацептиви.
Храна с високо съдържание на ферментирали храни като „Комбуча“, кисело зеле, кисели краставички.
Начин на живот с голям емоционален стрес.
Прием на Антибиотици, които убиват полезните бактерии (едно доуточнение, макар, че някой хора не приемат антибиотици, то ако хапват пилешко или свинско – приемат прилични дози антибиотик, което е зле!)


Ето и десетте най-срещани симптома на Кандида:

Гъбични инфекции по кожата и ноктите.
Чувство за умора, хронична умора или фибромиалгия (необясними мускулни, ставни болки и хронична умора).
Храносмилателни проблеми като подуване на стомаха, запек или разстройство.
Автоимунни заболявания като „Тиреоидит на Хашимото“, ревматоиден артрит, язвен колит, лупус, псориазис, склеродермия и множествена склероза.
Затруднена концентрация, лоша памет, липса на фокус (ADHD - Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) и замъгляване.
Кожни проблеми като екземи, уртикария и обриви.
Раздразнителност, промени в настроението, безпокойство или депресия.
Вагинални инфекции, инфекции на пикочните канали, ректален и/или вагинален сърбеж.
Тежки сезонни алергии и/или сърбеж в ушите
Ненормален глад за рафинирани въглехидрати в това число - тестени изделия.


Как да си направите тест за Kaндида?

Има три вида лабораторни тестове, които може да си направите – кръвен тест, изпражнения, урина, но преди това може да пробвате един тест в домашни условия (не зная колко е достоверен обаче). Сутрин на гладно взимате една чаша и я пълните с вода. Водата да е със стайна температура,Изплюйте малко слюнка във водата. След това, проверявайте от време-на време, до час, какво се случва със слюнката. Ако има Кандида, то вие ще видите едно от следните три неща или комбинации от тях:
Може да има нишки, подобни на протегнати крака, от плуващата отгоре слюнка, към дъното на чашата.
Облачна слюнка, която е натрупана на дъното на чашата.
Облачни частици, оставащи провесени във водата. Колкото по-силно и по – бързо нишките растат, а също и скоростта на падане на слюнката, толкова повече Кандида има в образеца. Ако няма никакви нишки и слюнката все още още плува след един час, то вие вероятно нямате цялостна Кандидоза.

Ако видите нещо такова - не се радвайте особено!

image

      Кръвен тест

Трябва да проверите нивата на IgG, IgA и IgM за Кандида антитела. Това може да бъде направено в почти всяка лаборатория (Микоплазма - серумен тест IgG или IgM - някъде около 20-30 лева средно). Високите нива показват свръхрастеж на Кандида. Кръвният тест може да е отрицателен, дори и когато в изпражненията и урината е положителен.

Изпражнения

Намирам този тест за възможно най-точен. Той ще даде сведения за Кандида в дебелото черво и тънките черва. Лабораторно ще може да се определи и самият вид на гъбичката (а това е от голямо значение при лечение). Забележка: бъдете сигурни, че вашият лекар е наредил цялостен тест, вместо непълният – стандартен тест на изпражнения (Не зная как стои този въпрос в България, но може да се попита за информация).

Тест Урина (Urine Organix Dysbiosis Test)

Toзи тест открива отпадъчният продукт от Кандида известен като D-Aрабинитол. Повишените показатели означават, че има свръхрастеж на Кандида. Теста ще определи дали има Кандида в горната част или долната част на червата.


Как се лекува Кандида?

Eфективното лечение на Кандида включва спирането на развитието на колониите, възстановяване на добрите бактерии, които държат Кандида в нормални граници, както и възстановяване на червата, така, че Кандида да не може да преминава отново в кръвният поток.

Да се отървете от Кандида на първо място се изисква да промените хранителният си режим на нисковъглехидратна диета. Захарта е това което подхранва гъбичките, така, че елиминирането и във всичките и форми като бонбони, сладоледи, десерти, алкохол и брашно ще е ключов компонент към излекуването. Не разчитайте на магически лекарства и прочее фармацевтични глупости – нищо няма да ви помогне, освен лишаването от захарите!

Може да намалите консумацията на въглехидрати до една малка купичка и нека те бъдат предимно комплексни – Бобови, ядки, цели плодове, картофи, кафяв и черен ориз, семена, кълнове от семена (без генномодифицираната Соя). (В оригиналната статия на английски език, автора препоръчва консумацията на хляб и тестени изделия, но явно не е запознат, че те са най-голямата чума сред въглехидратите, дори и пълнозърнестите такива, това е така, защото съдържат Амилопектин-А, които е свръх въглехидрат, това е причината и повечето хора, да не успяват да отслабнат – тъпчат се с пълнозърнестите тестени боклуци. Така, че ако искате настина да нямате проблем с Кандида – не яжте продукти от пшеничено брашно, а това включва доста неща!). Ако намалите въглехидратите до минимални нива, Кандида няма да има друг шанс освен да умира. Препоръчително е също да не употребявате ферментиралите храни – сирена, кашкавали и всичко каквото се сетите. Разбира се може да не го правите – вие си избирате!

Тази „диета“ може да продължи от 3 до 6 месеца в зависимост от това колко Кандида е превзела организма ви и колко вие спазвате диетата, мръсните дни (дни в които преяждате с боклучава храна) ще ви връщат винаги назад в борбата ви с Кандида – ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!
За по нетърпеливите може да използвате и антигъбични препарати като „Diflucan” или „Nyastatin” – но само след консултация с кадърен лекар (не първият глупак в бяла престилка), (Аз лично не ви съветвам да прибягвате до тия лекарства, всичко което е синтетично окислява организма – а това винаги води до други ефекти).
Разбира се има алтернатива с хранителни добавки като – Каприлова киселина, извличана от кокосовото масло и в общи линии убива този тип дрожди като Кандида (Каприлова Киселина се използва масово за лечението на бактериални инфекции. Поради сравнително късата си верига, киселината има способността да преминава стените на мастните клетки, което увеличава ефективността и срещу бактерии, които виреят в липидна среда). За още по-добър ефект може да комбинирате с пробиотици (Аcidophilus от 25 до 100 милиона единици).
Някой препоръчват и билки като масло от риган, което може да бъде много ефективно, но също така и да убие добрите бактерии, така, че имайте едно на ум (консултация с специалист-натуропат или хомеопат ще ви насочи към адекватно лечение).

Това са условията, които трябва да спазите за започнете да се чувствате по-добре, премахнете ли свръхрастежа на Кандида, драстично ще подобрите цялостното си здраве.

И още един съвет: Ако наистина искате да се отървете от Кандида, подходете напълно сериозно към нея, за разлика от вас тя е адски упорита и ще направи всичко по-силите си да ви накара отново и отново да ядете сладко и тестени боклуци – ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!

Източник: mindbodygreen.com


Ето и една рецепта със сода бикарбонат:

„Лек срещу кандидоза (млечница): това заболяване е известно почти на всяка жена, но мъжете и децата също могат да заболеят. Медиците наричат кандидозата кандиден вулвовагиниг;
Тази инфекция се предизвиква от гъбичката кандида. Содата помага срещу зараза с кандида, тъй като соденият разтвор е алкален, а гъбичките загиват в алкална среда - разрушава се структурата на клетките им. (теорията на д-р Симончини за възникването на рака, причинен от гъбичката кандида, и метода му на лечение на болестта с натриев бикарбонат.) Млечницата не е просто инфекция, а гъбички, които живеят в половите пътища; причината за млечницата могат да бъдат хормонални нарушения в организма, някои лекарства, включително хормони и антибиотици, диабет, болести на щитовидната жлеза, отслабен имунитет и др. Содата се използва против млечница, но лечението с този метод има както плюсове, така и минуси. Плюсът е, че този метод е евтин и достатъчно безопасен в сравнение с най-агресивните лекарства. Минусите са в това, че содата помага само в половината от случаите и впръскването трябва да се провежда редовно. Според едни лекари са достатъчни две процедури на ден (на един литър преварена вода се добавя една чаена лъжичка сода), според други - впръскването на разтвора трябва да става през един час, в продължение на две седмици; само тогава лечението със содата има ефект.“

от книгата „Хлебната сода – пепел от божественият огън“spectator-bg.blogspot.com/



Гласувай:
1



1. bojinkata - Много полезно!!!!!
06.03.2015 18:49
Много полезно!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1227792
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031