Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 21:11 - Корен от глухарче: по-ефикасен от химиотерапия
Автор: budha1 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1454 Коментари: 0 Гласове:
0



imageМалко хора познават силата на растенията. Обикновенно когато говорим за лечение и болежки, всички първо мислят за билки, ограничавайки с понятието само някой редки цветя растящи по планинските склонове. За пореден път, някой уж “обикновени” растения биват пренебрегнати, забравяни, дори наричани плевели. А природата е щедра и ни е дала всичко което ни е необходимо, стига да се наведем и да си наберем в някоя зона настрани от опушените пътища.


Учените потвърдиха, че корените на глухарчето са по-ефикасни от химиотерапията при лечение на ракови заболявания. Освен това, предимството на глухарчето е че то разрушава единствено и само туморните клетки, за разлика от химиотерапията която е крайно инвазивна.

Освен това коренът от глухарче има и диуретични свойства (отстранява натрупаната в тялото вода и отоците), стимулира отделянето на жлъчката, изчиства черния дроб, бъбреците, помага при алергични симптоми и намалява холестерола. Той съдържа и няколко изключително важни витамина като например В6, тиамин, рибофлавин, витамин С, а също и желязо, калций, калий, фолиева киселина и магнезий.

Той съдържа 535% от дневните нужди от витамин К и около 110% от дневните нужди за тялото от витамин А. Тези факти са познати от десетки години...

Група изследователи от отдела по химия и биохимия на Университета Уиндзор, в Канада, са провели първоначалните изследвания и получените резултати са дали повод за нови надежди на раково болните. Коренът от глухарче се оказал ефикасен при убиване на раковите клетки, без останалите, здрави клетки да бъдат засегнати. Сияарам Пандей, биохимик от Университета в Уиндзор, бил скептично настроен, когато онколожката, д-р Каролин Хам му предложила да предприеме това изследване. Тя забелязала, че някои пациенти с ракови заболявания, които пият чайове от глухарче изглеждат да се чувстват доста по-добре.

image

Сияарам Пандей започва това изследване от преди повече от две години работейки с проби от кръв на болни от левкемия и ефектите наблюдавани от екстрактите от корен на глухарче.

Той и д-р Хам били изненадани да открият, че клетките на една особенно изострена форма на левкемия известна като хронична миелоидна моноцитна левкемия са били доведени до апоптоза, или самоубийство на тези клетки. Анаеробните раковите клетки, са доведени до апоптоза в присъствието на кислород в различни форми или на алкализиране.

Още по изненадващо за тях било откритието, че не-раковите клетки били непокътнати. С други думи, екстрактът от корен на глухарче се съсредоточава само върху раковите клетки, което е противоположното на това което прави химиотерапията, която убива всичко по пътя си.

Те експериментирали с други видове ракови клетки ин витро (лабораторни култури) и установили същите резултати. Към фондовете от $ 60 000, които първоначално са били отпуснати за тях се прибавили още 157 000 долара, за да достигнат в кайна сметка до $ 217,000 долара.

Запарката от корен на глухарче разтваря засегнатите клетки само за 48 часа, и според това което учените са установили, нито една здрава клетка не е засегната. Изследователите правят заключението, че при продължително лечение с този корен, могат да бъдат разрушени по-голямата част от раковите клетки. Имайки в предвид резултатите, лекарският екип получил необходимите финансови средства за да продължи изследването над това чудотворно растение.
image
Джон ДиКарло, 72 годишен, който лично бил убеден в лечебните свойства на глухарчето,бил лекуван от рак с продължителни, интензивни и тежки облъчвания. След три години неуспешни, агресивни лечебни процедури, лекарите го оставили да напусне болницата за да прекара последните си дни със семейството си.                                                                                   Лекарите търсели ефикасен лек за него, но не успели да намерят изход, затова му препоръчали да пие чай от корен на глухарче, за да облекчи дните си. След четири месеца, когато Джон се върнал за преглед в болницата, се оказало че е в ремисия, тоест ракът бил започнал да намалява и да изчезва. Той казал на лекаря си че дължи излекуването си на корена на глухарчето. ДиКарло дори бе интервюиран от CBC News относно успеха си в борбата с болестта.

Това е и нещото което се случило и на фермера Джордж Кернс в САЩ. Той успял да излекува изключително болезнения си рак на простатата с прах от корен на глухарче. В следствие на това, той оставил заветните си наставления за публикация в местен вестник. Той обяснява, че веднага след като започнал да пие запарката от глухарче, болките престанали. Джордж продължил всекидневно с лечението в продължение на 3 години. В момента е на 80 г. и болеста е напълно изчезнала.

В инструкциите си пред вестника той обяснява, че е мелил на ръка, механично, а не с електрическа машинка коренът за приготвянето на запарката. Рецептата е следната: водата се оставя да заври, след това се намаля котлона и се оставя да се запари около 15 – 20 мин.
Броят чаши на ден зависи от личния случай и реакции, Джордж Кернс е пиел само по чаша на ден.

Свежестта и качаството на всяко ботаническо лекарство е от особенно значение. Според Джордж е хубаво да има и малко останала пръст по корените, защото и в нея се съдържат полезни бактерии.                            image           

Хубаво е корените на глухарчето да се събират в края на лятото, след като са пили цял сезон от природните елементи и са пълни с жизнени сокове. Но при нужда, събирането им е възможно през почти цялата година.

Добре почистен коренът от глухарче може да се яде и на салата още от ранна пролет, до късна есен. А повече рецепти за глухарчето пуснах преди време.

Хубаво е тези знания да не замират само по страниците, познати от малък брой хора. На всички ни е омръзнало когато поредната снимка на дете болно от левкимия бъде пльосната по интернет мрежите с молба за помощ. Първото правило е: превенция, човек не може да се сеща че има тяло и че иска то да е здаво само когато усети болката, грижата за тялото трябва да е преди, а не след. Но след като лошото вече е тук, следващата стъпка нека да е с поглед към природата - тя ни е дала абсолютно всичко необходимо за да живеем изпълнени със здраве, сили, енергия и щастливи и дълголетни и най-вече без да имаме нужа от безкрайно скъпата, мудна, тежка и не винаги ефикасна "помощ" на Big Pharma (съвкупността от фармацевтичните компании)!                                                                
 Източници: www.cbc.ca www.uwindsor.ca www.uwindsor.ca www.rense.com blogs.windsorstar.com www.naturalnews.com www.winnipegfreepress.com www.whale.to undergroundhealthreporter.com www.cancertutor.com www.youtube.com http://www.sante-nutrition.org/la-racine-de-pissenlit-plus-efficace-que-la-chimiotherapie/                                smelata-ovca.blogspot.com/2015/05/blog-post_19.html                                              



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1227870
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031