Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 20:09 - Да сготвим сочен стек от риба тон
Автор: fish Категория: Рецепти   
Прочетен: 49564 Коментари: 0 Гласове:
3



Първото нещо, за което се сещаме, когато става дума за риба тон, е зелена салата с парченца или филе от консерва. Всъщност няма и как да е иначе, тъй като до скоро беше почти невъзможно тя да се намери под друга форма. За щастие, покрай сушито и развитието на културата на потребление на риба в България, филе от риба тон вече може да се намери на много места, включително в добрите рибни магазини.
image
За тази бърза и вкусна рецепта използвам филе от жълтопер тон, което е едно от най-разпространените и вкусни разновидности на тази популярна риба. Ако филето не е прясно (което е изключително скъпо), то трябва да го размразим при стайна температура или в хладилник.
След това поставяме в марината от зехтин (около 7-8 супени лъжици за 3-4 порции), балсамов оцет (1-2 супени лъжици) и прясно смлян черен пипер (любима моя комбинация е миксът "Четири сезона" с бял, черен и зелен пипер и червени боровинки). Оставяме филетата в маринатата за 20-30 мин., след което печем на сух тиган или скара за по 2-3 минути от всяка страна. 
Режем така изпечените пържоли на по-малки парчета и сервираме с лимон.
image






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fish
Категория: Хоби
Прочетен: 104381
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930