Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 23:47 - При бъбречни кризи и пясък в бъбреците , Камъни в бъбреците
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 12845 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2014 23:49


ПРИ БЪБРЕЧНИ КРИЗИ И ПЯСЪК В БЪБРЕЦИТЕ
При бъбречна криза наведнъж се изпива една чаена чаша чай от мечо грозде, към който са прибавени две супени лъжици глицерин. При бъбречни кризи наведнъж се изпива смес, приготвена от две супени лъжици глицерин, сока от един лимон, една чаша затоплена минерална вода (горнобанска или хисарска) и една ампула аналгин (или две стрити таблетки аналгин, ако няма ампула).
Във вътрешността на леко издълбана диня се прибавят 3 супени лъжици захар. Така престоява три часа, след което отделилият се сок се изпива.
Една супена лъжица добре изсушен цвят от черен бъз (свирчовина) се залива с 400 мл кипяща вода. Добре захлупена, дрогата кисне 1 час. Прецедената запарка се пие 4 пъти на ден по една винена чаша 30 мин преди ядене.
Същият ефект може да се получи и при употреба на мармалад, приготвен от зърната на бъзака: добре измитите и изсушени зърна на бъзака се нареждат в буркан - ред зърна, ред захар. Отгоре се посипва два пръста захар. Бурканът се затваря и стерилизира. При нужда болният яде по една кафяна лъжичка след ядене. Да се внимава зърната да бъдат добре узрели - зелените плодове на бъзака са отровни! Мармаладът има широкоспектърен лечебен ефект.
Една щипка дръжки от бели череши, една щипка царевична коса, една щипка цвят от синя метличина и една супена лъжица пъпешово семе се варят 10 мин в 500 мл вода. Пие се 3 пъти дневно преди ядене по една кафяна чашка.
В един литър вода се слагат 3 супени лъжици мащерка. Ври 3 мин. Отварата се пие вместо чай, който прочиства бъбреците от пясък и камъни.
За изхвърляне на пясък от бъбреците е добре веднъж седмично да се яде сварено жито и да се изпива сокът му. Процедурата има и диуретично действие и е добре да се използва при отоци за изхвърляне на течностите.
Час и половина преди ядене 3 пъти дневно се изпива по-една супена лъжица лимонов сок, смесен с една супена лъжица глицерин. Пие се в продължение на 10 дни, след което 10 дни се почива. Лечебната процедура продължава от един до два месеца, зависи от заболяването.
В пръстена делва се слагат добре измити гулии (земни ябълки). На един килограм гулия се наливат пет литра вода. След две седмици се получава сладък сок, който се пие вместо вода. Лечението продължава един месец и има изключително добър ефект. При пясък в бъбреците е добре и да се яде обелена гулия - по 3-4 грудки на ден.
За почистване на бъбреци от пясък и камъни в продължение на 5 дни сутрин на гладно се изпива смес от 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица сок от лимон и 1 чаена лъжичка зехтин. До обяд не се яде нищо.
Добре изсушени костилки от вишна без ядките се смилат на прах. Взема се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден преди ядене.
Две супени лъжици счукано пъпешово семе се варят 10-15 мин. в 500 мл вода. Пие се 4 пъти на ден по една винена чаша 30 мин. преди хранене. Лечебната процедура продължава най-малко 5 дни.
60 лешника се счукват и заедно с ядките се варят 30 мин в 3 л вода. Отварата се пие вместо вода. При криза се приготвят 3 дози последователно.
Две супени лъжици шипкови люспи се поставят в две чаши кипяща вода и се варят 5 мин. Оставят се да киснат цяла нощ. На другия ден прецедената отвара се изпива на три пъти след ядене.
От мъжка дива шипка (която не ражда плод шипки, а прави космати топки като шикалки) се вземат 100 г тънки коренчета. Те се варят в 1,5 л вода, докато последната изври наполовина. Прецедената отвара се пие по 100 мл 3 пъти дневно преди хранене. Лечението продължава 7-10 дни.
Половин супена лъжица ситно нарязани сухи корени на жълта тинтява се залива с 400 мл студена вода. Киснат един ден. След прецеждаме болният пие по 50 мл 3 пъти дневно 30 мин преди ядене.
Една чаена лъжичка от изсушени, стрити корени от червен божур се вари 10 мин в 400 мл вода. Отварата се пие по една винена чаша 3 пъти дневно преди ядене. (В големи дози червеният божур е отровен. Да се спазва дозата и да не се дава на малки деца).
Петнадесет листа или три-четири клонки от бяла бреза, измити и нарязани, се поставят в 1 л вряща вода. Врат 5-10 мин. Прецежда се, след като изстине. Отварата се пие 3 пъти на ден преди ядене по една ракиена чашка в продължение на две седмици. Лечението се повтаря след едноседмична почивка.
Един път дневно се гълта едно зърно бял тамян, голямо колкото царевично зърно. Помага за разбиване и изхвърляне на камъните. Зърното трябва да се гълта цяло, без да се дъвче, тъй като поврежда зъбите.
- 250 г пчелен мед
- 250 мл лимонов сок
- 250 мл зехтин
- 250 мл ракия, гроздова, 60°
Всичко се смесва добре. Взема се 3 пъти на ден преди ядене по 50 грама. Преди приема се разклаща добре.
Десет грама от билката гръмотрън ври 15 минути в 500 мл вода. Пие се 3 пъти дневно по една винена чаша 30 минути преди хранене. Лечебната процедура продължава поне една седмица.
Една чаена чаша сурови зърна от нахут се накисват в 200 мл хладка вода в" продължение на един час. След това се прецежда и водата се изпива на три пъти.
Смесват се 150 мл дестилирана вода, сокът на 4-5 лимона и 100 мл чист спирт. Пие се по една супена лъжица 3 пъти дневно.
Сокът от един лимон, смесен с половин чаена чаша гореща вода, се пие по няколко пъти дневно. В същото време половин чаша сок от моркови, цвекло и краставици се пие 3-4 пъти дневно една седмица. Обикновено след седмия ден кризата настъпва и пясъкът и камъните се изхвърлят като кал.
Един клас от метла ври в 2 л вода, докато последната остане 1 литър. Прецедената отвара се пие като чай. Действува диуретично и очистващо при пясък в бъбреците.
Измиват се добре и се настьргват 4 глави целина. Заливат се с 1 л вода. Вари се, докато течността изври наполовина. Прецедената отвара се пие сутрин и вечер по една винена чаша 30 минути преди хранене.
Срязва се на две една двукилограмова диня и се залива с едно бурканче мед. След като престои 2-3 часа, се отделя сокът, който се изпива за два дни на 3-4 приема дневно.
Всяка сутрин се настъргват и изяждат на гладно един морков, една ябълка, една трета от една глава целина, сокът на половия лимон. Лечението продължава един месец. Може да се повтори след 20 дневна почивка. Действа и общоукрепващо.
В продължение на 40 дни веднъж на ден, след ядене, се изпива смес от лимонов сок и зехтин (една кафяна чашка).
Една средно голяма (винена) чаша лимонов сок се смесва със същото количество дървено масло (зехтин). Изпива се наведнъж с две зърна бял тамян. (Тамянът не се дъвче, защото горчи и разрушава емайла на зъбите). Получава се разстройство, но не е опасно. Процедурата се повтаря след 20 дни. Помага много за изхвърляне и на камъни от жлъчката.
В едно бурканче кисело мляко се прибавя една чаена лъжичка стипца, счукана на прах. Млякото се яде на гладен стомах. Взема се, докато се изхвърлят камъните или пясъкът.
Помага за изхвърляне и на жлъчни камъни.
В голяма дамаджана или друг стъклен съд се слагат половин килограм счукани сухи шипки (или 1 кг пресни плодове), 500 гр захар и 5 л вода. Съдът се оставя на топло да ферментира шест дни.
Шипковото вино се пие вместо вода. Богато на витамин С, то е и добро за пиене през пролетта, когато организмът е изтощен.
Един килограм лимони се смилат и добре се смесват с един килограм пчелен мед и един килограм зехтин. Всеки ден преди ядене от сместа се взема по една супена лъжица.
КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
Пет грама дръжки от вишни се варят 15 мин в 750 мл вода. Пие се топло по 150 г 3 пъти на ден преди ядене.
За изхвърляне на камъни от бъбреците една седмица да се пие чай от сварени тиквени семки.
Половин чаена чаша пъпешови семки се варят 20-25 мин в 1 л вода. Прецедената отвара се пие 3 пъти на ден преди ядене по една кафяна чашка.
Един корен от дива синя метличина се вари в 1 л вода 15 мин. Прецежда се, след като изстине. Пие се по 100 г 3 пъти на ден преди ядене. Предварително отварата се затопля леко на водна баня.
Половин чаена чаша фасул се вари в 1 л вода, докато започне да се отделя ципата при духване. Прецеденият сок се пие по една винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.
Една супена лъжица бяла бреза (корени, кора и листа, според сезона) се попарва с 25 мл вряла вода. След изстиване се прецежда. Пие се по една кафяна чаша 3-4 пъти дневно преди хранене.
Размесват се равни количества от изсушени, ситно нарязани стръкове полски хвощ, влачещ очиболец и ленено семе (да не е старо). Сместа се смила на прах. От нея се взема една чаена лъжичка, която се запарва с 250 мл вряла вода. След охлаждане се прецежда. Пие се вечер, един час преди лягане.
Смесват се добре 300 г зехтин и 1 л и 500 мл зелева чорба. Изпива се на гладно, наведнъж. След това се изпива отвара от мечо грозде (1 супена лъжица от дрогата се вари 5 мин в 200 мл вода).
Смесва се равно количество от изсушени магданоз, царевична коса, хвойна и счукано семе от пъпеш. Една супена лъжица от сместа се вари 5-10 мин в 500 мл вода. Пие се по една кафяна чашка 3 пъти дневно преди ядене.
Една стиска царевична коса, 1 супена лъжица дръжки от бяла череша и 1 супена лъжица ситно накълцана и изсушена синя жлъчка се варят 10 мин в 1 л вода. Пие се на гладно, два пъти на ден по една кафяна чашка до изхвърляне на камъните.
В 1 л вода се варят 25-30 мин 5 листа от черна череша, едно пакетче медицинска дъвка и 1 супена лъжица корени от троскот. Пие се 3-4 пъти на ден по една кафяна чашка 15-20 минути преди ядене.
В 3 л вода се варят 1 кг лимони, нарязани на дребни парченца, една супена Лъжица чубрица (със стеблата) и една супена лъжица магданоз (с корените), докато изври половината вода. Пие се по една кафяна чашка 4 пъти на ден 15 мин преди ядене. По желание отварата може леко да се подслади.
Всяка сутрин преди ядене се взема по едно зрънце бял тамян или сакъз. Гълтат се, без да се дъвчат.
В продължение на един месец се изяждат по две-три гулии (земни ябълки) на ден.
Връзка пресен магданоз със стеблата и листата се смила (начуква) на кашица, която се смесва със сок от два лимона. Сместа престоява 24 часа и се цеди през тензух.
Препича се морска сол и още докато е гореща, се поставя в платнена торбичка, която се завързва на кръста.
Изпива се една чаена лъжичка от лимоновия сок с магданоз, а след 30 мин - една супена лъжица зехтин. След това се изпива чаша диуретичен чай. Солта престоява на кръста още 30 минути.
Процедурите се правят всяка вечер, докато се изхвърлят камъните. Желателно е след това да се ходи с вълнен пояс на кръста.
Една 2-3 килограмова диня се издълбава така, че да се напълни с 20 г бял тамян, 20 г сакъз, 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици зехтин. Динята се затваря с капачето, което се замазва с тесто така, че да не влиза въздух. Динята се пече във фурната на печката на 70°. От получения сироп се пие всяка сутрин по една супена лъжица.
Една шепа бабини зъби се залива с един литър кипяща вода. Прецежда се след изстиване. Отварата се пие като чай 3-4 пъти дневно.
Една чаена лъжичка суха наситнена жълта тинтява се залива вечер с чаена чаша студена вода. Сутринта извлекът се прецежда и се пие по една кафяна чашка 3 пъти дневно преди ядене.
Един изсушен корен от билката овча опашка се вари в 2 л вода 20-30 минути. Прецедената отвара се пие по една винена чаша сутрин и вечер преди хранене.
Пет листа от смокиня се варят 10 минути в 1 л вода. Прецедената отвара се пие на гладно 3 пъти по една винена чаша. Лечението продължава една седмица.
Две супени лъжици от изсушено, ситно нарязано стебло на великденче се заливат с 500 мл кипяща вода. Съдът се похлупва добре и се оставя да изстине. Прецедената запарка се пие по една кафяна чашка 4 пъти дневно преди хранене.
Няколко стръка овчарска торбичка се заливат с 500 мл вряща вода. Билката кисне 2 часа. Прецедената запарка се пие по 100 мл 3 пъти дневно преди хранене. Лечението продължава най-малко 10 дни. Лечебната процедура помага и за изхвърляне на жлъчни камъни.
Две супени лъжици нарязани дръжки от вишна (сухи или пресни) се варят в 500 мл вода 10 мин. Прецежда се след изстиване. Пие се 4 пъти на ден по една винена чаша 30 минути преди ядене. Помага и при затруднено уриниране със задържане на течности в организма.
Една шепа (30 гр) вишневи дръжки се кипват в един литър вода. С отварата се заливат половин килограм вишни или нарязани ябълки. Престоява половин час и се прецежда през марля. Изпива се за едно денонощие. Лечението продължава най-малко една седмица.
Една шепа изсушени,ситно нарязани корени от дребния магарешки бодил се варят 5 мин в 1 л вода. Пие се по една чаена чашка като чай 3-4 пъти дневно.
40 листа от леска се варят в 3 л вода, докато остане 2 л. Пие се 3 пъти на ден на гладно като чай.
Три стиски липов цвят се вари 5 мин в горнобанска вода. Към прецедената отвара се прибавят сокът от 5 лимона и 3 супени лъжици мед. Отварата се дели на 3 части и се изпива за един ден. Пие се 30 минути преди хранене.
Смесват се равни части от билките мечо грозде, гръмотрън, глухарче и царевична коса. В един литър кипяща вода се слагат 4 супени лъжици от сместа. Варят се 5 минути, киснат половин час и се прецеждат. Отварата се налива в тъмна бутилка и се държи в хладилник. Пие се по една винена чаша 6 пъти дневно на гладно. Преди употреба бутилката се разклаща.
Четири листа от смрадлика и една стиска царевична коса се варят 5 минути в 1 л вода. Съдът се похлупва и билките киснат до охлаждането на отварата. Отварата се изпива за един ден на няколко приема. Лечението продължава десетина дни.
Една чаена чаша пресни боровинки се кипват в 1 л вряща вода. Боровинките се изяждат на няколко пъти за един ден, а отварата се пие вместо вода.
Една-две супени лъжици плод от хвойна се пускат в 500 мл вряща вода и се варят 5 минути. Киснат 30 минути. Прецедената отвара се пие по една винена чаша 3 пъти дневно преди ядене. Лечението продължава 10-15 дни. Хвойната е противопоказна при възпаление на бъбреците.
Чукват се 150 гр лешници и се заливат с 2 л вода. Варят се, докато водата остане 1 литър. Отварата се пие за един-два часа. Преди пиене в чашата се капват няколко капки лимонов сок.
При болни бъбреци, които събират камъни, се прави следната смес: нарязват се ситно 30-40 връзки магданоз. Смилат се с кората 5 добре измити лимона. Магданозът и лимоните се смесват много добре с половин литър зехтин. Получената смес се вари един час на водна баня. След като изстине, сместа се прецежда. От получения сок се пие по една супена лъжица 4 пъти дневно преди ядене.
Счукват се отделно и се смесват добре 30 костилки от диви череши, 50 г листа от леска, 10 г узрели плодове от шипка, 100 г пъпешово семе и 100 г ленено семе. Сместа се вари в два литра вода, докато изври около 500 мл. Изсипва се 300 г захар и отново се вари,докато изври още 500 мл. Полученият прецеден захарен сироп се пие в продължение на месец - всеки ден на гладно сутрин и вечер по една супена лъжица. През това време камъните се разтрошават и изхвърлят безболезнено.
В продължение на 40 дни болният всяка сутрин изпива една супена лъжица зехтин и тамян, голям колкото пшеничено зърно. Лечебната процедура се използва с ефект за изхвърляне и на жлъчни камъни.
Два стръка полски хвощ и около 20 плода шипка се варят в половин литър вода 30 мин. Прецедената отвара се пие 3 пъти дневно преди ядене по една кафяна чашка.
В един литър зелева чорба се прибавят и добре разбъркват 4 лъжици зехтин. Сокът се пие бързо, като в същото време болният бъбрек се притиска.
Същата процедура е ефикасна за изхвърляне на жлъчни камъни. При пиенето на сока ще се притиска жлъчката.
Смесват се много добре 250 мл лимонов сок, 250 мл зехтин, 250 г мед и 250 г глицерин. От сместа се вземат по 1-2 супени лъжици 3 пъти дневно преди хранене.
Същата лечебна процедура се използва с голям ефект и за изхвърляне на жлъчни камъни.
За разрушаване на камъните в бъбреците много добър ефект има изпиването на една гореща бира всеки ден.
В продължение на два часа се изпиват 4 бири и 2 бутилки минерална вода. През това време болният трябва да се тръска, за да се разрушат камъните в бъбреците.
Една бира и три връзки магданоз врат 15 мин на слаб огън. Към прецедената топла отвара се прибавя 500 г пчелен мед. Взема се по една кафяна чашка 3 пъти дневно половин час преди хранене.
Изпива се първо една супена лъжица глицерин, после една супена лъжица лимонов сок и най-накрая една специална бира. След 20 минути процедурата се повтаря. Добре е да не се уринира 2-3 часа. В това време болният леко се тръска, за да се натрошат камъните.
Лечението има по-добър ефект при пясък и по-малки камъни в бъбреците и пикочния мехур.
Настъргва се един средно голям корен от хрян и се слага да кисне 2 часа в половин литър студено варено прясно мляко. Преди да се изпие, се разбива. Не се пие наведнъж, а бавно. При деца да не се прилага.
От една бутилка с бира се изпиват два пръста от съдържанието. В бирата се слага една супена лъжица настърган хрян, който стои в нея едно денонощие. След това бирата се прецежда и се пие.
За да се изхвърлят камъни от бъбреците, четири дни сутрин, обед и вечер на гладно да се изпива една бира и да се изяжда един лимон. Същото лечение от време на време може да се използва и като профилактика против образуване на пясък и камъни в бъбреците.
В един литър домашно вино се варят 5-10 мин 5-6 бръшлянови листа. От прецеденото вино след всяко ядене се пие само по една супена лъжица, защото действа зле на лигавицата на стомаха. При болни от гастрит и язва не се препоръчва.
Шепа измити корени от троскот се варят в 2 л вода, докато последната остане един литър. Пие се вместо вода.
Стриват се добре изсушени корени от брош. 3-4 пъти дневно се взема по един грам. Лечението продължава една седмица.
Не се плашете!!! От броша урината се оцветява в червено.
Разрязва се на две половини средно голяма диня и се поставя във фурната на 150°. След като омекне и пусне сок, се изважда, посипва се със захар и се изяжда за един ден. Лечението продължава 5-7 дни.
Две пресни бири се изливат в емайлиран съд и се поставят на огъня. В бирата се пускат пет стръка босилек. След като бирата кипне, веднага се сваля от огъня. Съдът се похлупва добре и се оставя да кисне до сутринта, когато настойката се прецежда и налива в тъмно шише, което задължително се държи на хладно място. Настойката трябва да се изпие за пет дни. Пие се само сутрин, 30 мин преди закуска, по 200 мл. Лечението продължава един месец. Най-добър ефект има, когато се прилага три пъти годишно. След всяка процедура се почива по един месец.
Необходимо е по време на лечението да се пази необходимата диета. Този вид лечение е добър за бъбреци, склонни към образуване на пясък и камъни. Действа очистващо.
Стриват се много добре на прах 24 грама черен сусам, 24 грама предварително измити и добре изсушени черупки от кокоши яйца и 24 грама бял тамян. Прахът се смесва и пресява през сито, а после се замесва с пчелен мед до получаване на твърдо тесто. Тестото се разделя на 24 топчета, еднакви по тегло: първо тестото се разделя на 6 топчета, които се изравняват на везни; шестте топчета се разделят на по две и пак се изравняват; дванайсетте топчета се разделят също на по две и отново се теглят. Така се получават четири порции по 6 топчета. Лечебната процедура трае четири дни.
Сутрин болният гладен ляга в гореща вана. След като тялото добре се затопли, изпиват се с минерална вода шестте топчета. През целия ден болният лежи, без да се храни. Вечерта изпива само чаша прясно мляко. В продължение на един месец се пази диета: не се яде солено, кисело, люто, не се употребява никакъв алкохол. За препоръчване е картофена диета. Камъните се изхвърлят много скоро.
Отрязва се внимателно капачката на една средно голяма тиква и последната се почиства добре от семките и салото. Получената празнина се запълва със захар. Тиквата се похлупва с капачето, което, за да не влиза въздух, се замазва с тесто. Тиквата се оставя на тъмно и хладно място, докато омекне. Тогава се отхлупва, а полученият сироп се излива в тъмна бутилка, която се държи в хладилника. От сиропа болният пие по една супена лъжица 4 пъти дневно преди хранене.                                          В един литър вряща вода се пуска една лъжица ленено семе. След 5 мин водата се снема от котлона и се прецежда, В отварата се изцедява един лимон и се прибавя един килограм чист пчелен мед. От получения сироп се пие по една супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене.
Смилат се 5 добре измити лимона с кората (без семките) и 20 листа от индрише без дръжките. Счукват се на дребни парченца 20 бадемови ядки. Лимоните, индришето и бадемите се смесват много добре с половин литър зехтин. От сместа се изяжда по една супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене. Изяждат се 3-4 дози.
Лекарството има и общоукрепаащо действие, подобрява съня, укрепва нервната и сърдечната дейност, лекува заболявания на дихателните пътища.
Варят се на пара, докато станат на кашица, 250 мл зехтин, 250 мл лимонов сок, 250 г мед и една китка магданоз. Яде се по една чаена лъжичка 3 пъти дневно преди ядене.
За едно денонощие се изяжда една чаена чаша настъргана гулия. Лечението продължава най-малко една седмица.
Настъргват се земни ябълки (гулия, сравна), добре измити, небелени и с тях се изпълва половин буркан от компот. Бурканът се допълва с кисело мляко, обърква се всичко добре и се оставя да престои 24 часа (едно денонощие). Цялото количество се изяжда за един ден, без да се яде нищо друго.
Една средно голяма гулия (земна ябълка) се настъргва и смесва с два смлени на машинка лимона и едно конфитюрено бурканче мед. От сместа се яде 3 пъти дневно преди ядене по една чаена лъжичка.
Настъргват се 300 г от сърцевината на бяла тиква и се объркват с 500 г пчелен мед. Изяжда се по една супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.
Измива се добре, изсушава се и се препича вътрешната ципа на кокоша воденичка. Смила се добре. Една супена лъжица от праха се смесва с една супена лъжица пчелен мед и се изяжда през деня. Прави се няколко дена.
Изрязва се капачето на една средно голяма диня. Част от вътрешността се издълбава и в дупката се наливат 100 мл зехтин и две очукани на прах пакетчета бял тамян. Динята се пече в умерена фурна до омекване, след това се обелва, а пихтиестата маса се съхранява в хладилник. От нея всяка сутрин на гладно се яде по една супена лъжица..




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1231854
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930