Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 23:52 - Пясък в пикочния мехур Камъни в пикочния мехур Затруднено уриниране , Възпаление на простатата
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 1939 Коментари: 0 Гласове:
0



ПЯСЪК В ПИКОЧНИЯ МЕХУР
Две супени лъжици от изсушените листа на горска ягода (или градинската, но без дръжките) се заливат с 500 мл вряла вода. Прецежда се след 2 часа. Отварата се пие 4 пъти дневно 30 мин преди
хранене.
Една чаена лъжичка ситно нарязани изсушени корени от брош се варят 10 мин в 400 мл вода. Пие се преди ядене 3 пъти дневно по 1 винена чаша. Действа противовъзпалително при възпаление на пикочния мехур и бъбречното легенче.
В литър и половина вода се варят 1,5 кг смлени с кората лимони и една средно голяма чаена чаша, пълна с натрошена чубрица. Ври, докато изври наполовина и стане гъста каша. Яде се една супена лъжица три пъти дневно след ядене.
Процедурата може да се повтори след 3-4 месеца.
КАМЪНИ В ПИКОЧНИЯ МЕХУР
Корените на един стар репей се нарязват на ситно и се заливат с 500 мл вряща вода. Запарката престоява 24 часа. Изпива се на три приема 30 мин преди хранене.
С 400 мл кипяща вода се заливат 2 супени лъжици от билката мокреш. Дрогата кисне в добре похлупен съд 2 часа. От прецедената отвара се пие по една винена чаша 4 пъти на ден преди ядене. Запарката действа добре и при възпаление на пикочните пътища.
Срещу новолуние се взема една шепа скилидки чесън, които се нарязват на колелца и се изсипват в шише с 500 мл вино, което се оставя на слънце в продължение на 10 дни. При появяването на новата луна болният започва да пие по една винена чаша на ден. Преди употреба шишето се разклаща. Настойката понижава кръвното налягане.
Настъргват се няколко гулии (земна ябълка) и се смесват с равни количества пчелен мед. От получената смес се яде 3 пъти дневно преди хранене по 1-2 супени лъжици.
ЗАТРУДНЕНО УРИНИРАНЕ
Една супена лъжица ленено семе се попарва с 4 супени лъжици вряла вода, престоява 2-3 минути и се прецежда. Запарката се изпива, докато е топла.
Пие се отвара от корена на бял трън - един корен на 500 мл вода. Вари се 10 мин. Пие се по една кафяна чашка 3 пъти дневно на гладен стомах.
Смесват се много добре 100 г пчелен прашец, 80 г акациев мед и 20 г витамин С на ампули. От сместа се взема по 10 г сутрин и вечер един час преди хранене.
100 мл вода и 50 г захар се смесват. Добавя се и половин чаена лъжичка селитра. Пие се сутрин, обед и вечер.
Не се препоръчва на хора, страдащи от алергия и гастрит или язва на стомаха и дванадесетопръстника.
При задържане на урината и оточно състояние на простатата добре действува сокът от една настъргана ряпа. Пие се сутрин, един час след хранене. Лечението е противопоказно при хора, които имат камъни или пясък в бъбреците.
В продължение на 40 дни всяка вечер се настъргва 200 г червен лук и се поръсва с една супена лъжица захар. Сутринта лукът се изяжда. Лечението е противопоказно при хора с болни бъбреци.
При затруднено уриниране помага много сокът на целината: една глава целина се настъргва и сокът й се изцежда. Пие се сутрин, два часа след закуска. Еднакъв е и ефектът от отварата от целина: половин глава целина се вари 15 мин в литър и половина вода. Прецедената отвара се пие вместо вода. Процедурата понижава кръвното налягане и е полезна при хора, страдащи от склероза.
ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА
Десетина плода червен глог се варят 10 мин в 400 мл вода. Прецедената отвара се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене. Червеният глог е добър при всички заболявания на отделителната система.
В 500 мл вода се варят 10-15 мин 4 листа от леска и 2 листа от смокиня. Отварата се пие по една винена чашка 3 пъти дневно преди хранене.
Запарват се с 400 мл вода 20 корена от магданоз. Сокът се прецежда. Пие се хладен на 4 приема до един ден. Лечението продължава около 6 седмици и след почивка от два месеца се повтаря.
Смесват се равни количества конопено семе и чичак (камшик обикновен), 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл кипяща вода. Дрогата кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене. Употребява се и при оточни състояния.
Една шепа пъпешово семе се счуква добре и се вари 10 мин в 400 мл вода. Пие се на гладно като чай всяка сутрин.
В половин литър вряща вода се пуща една супена лъжица изсушен цвят от див мак. Вари се 30 мин. След изстиване се прецежда. Пие се по една кафяна чашка три пъти дневно след ядене. Лечението продължава, докато подутината спадне - в продължение на 1-2 месеца.
Шест ядки от горчиви бадеми се счукват и заливат с 300 мл кипяща вода и врат още 5 мин. Отварата се пие 3 пъти дневно.
Смесват се три бадемови ядки (смлени), 100 броя счукани семена от пъпеш и по 30 г от билките мечо грозде, липа, корени от коприва, маточина и шипка. От сместа се вземат 2 супени лъжици, които се прибавят към 500 мл вряла вода. Билките киснат един час. Прецедената отвара се пие по 3 пъти на ден по една винена чаша преди ядене.
Смесват се добре 60 г невен, 50 г лайка, 40 г царевична коса и 40 г леска. В 800 мл кипяща вода се поставят 3 супени лъжици от билковата смес. Вари се 5 мин, кисне 30 мин и се прецежда. От отварата се пие 6 пъти дневно по 100 мл 15 мин преди ядене и 30 мин след ядене.
В 500 мл кипяща вода се изсипва една супена лъжица оман. Течността ври, докато остане 400 мл вода. Прецедената отвара се пие три пъти дневно по една винена чаша.
Счукват се 40 лешника и с 3 корена магданоз се варят 25 мин в 1 л вода. Прецежда се след изстиване. Пие се на гладно по една кафяна чашка сутрин, обед и вечер, докато има подобрение.
В един литър вода се варят 20 мин 3-4 пресни гулии. За един ден се изпива на три пъти отварата и се изяжда свареният плод. Лечението продължава две седмици. Има ефект и за изхвърляне на пясък или камъни от бъбреците.
Препича се 100 г копърено семе и се смила. Прахът се смесва с 1 кг чист пчелен мед. От получената смес всяка сутрин се яде по една супена лъжица на гладно.
Сало от жълта тиква, може и една купичка настъргана тиква, се смесва с 1 чаена чаша прясно мляко и 2-3 лъжици захар. Вари се, докато се изцеди сокът, и да стане гъста каша като за лапа. На парче памучен плат се налага лапата и се лепва на подутото място. С лапата болният прекарва нощта. Сутринта мястото се почиства и отново се слага лапа. Така в продължение на една седмица се прави сутрин и вечер.
Втори начин: При оток на простатата се прави по гореописания начин лапа от сало на тиква, един литър прясно мляко и половин чаена чаша захар. Лапата се поставя между две парчета памучен плат, лепва се на отока и отгоре се поставя найлон. Лапата престоява на болното място цялата нощ. Лечението продължава до спадане на отока.
НЕВОЛНО НОЩНО НАПИКАВАНЕ
Листа от черница (няколко на 300 мл вода) се варят 5 мин. Отварата се пие вечер преди лягане като чай.
Две супени лъжици корени от къпина се варят в половин литър вода 15 минути. Прецежда се, след като отварата изстине. Пие се по една кафяна чашка три пъти дневно след хранене.
Две супени лъжици ситно нарязани стръкове хвощ се заливат с 400 мл кипяща вода. Захлупва се и кисне 30 мин. Прецежда се и се пие по 100 мл 3-4 пъти дневно преди ядене.
Вечер преди лягане се пие една чаша вода, в която е разтворена половин чаена лъжичка нишадър. Помага при напикаване, което се дължи на възпалителен процес на пикочните пътища.
В 500 мл вода се варят 5 мин 3 цвята жълта иглика и 2 цвята бяла градинска иглика. След изстиване отварата се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене. Същият ефект има и отварата от 500 мл вода и 3 супени лъжици изсушени, ситно нарязани и добре смесени цветове и листа (с дръжките) на горните билки.
Добре се размесват изсушени шепа жълт кантарион, 100 г мечо грозде, шепа цветове от полски мак, 500 г хвощ и китка стръкове от бял равнец.
Една супена лъжица от сместа се вари в 300 мл вода 5-10 мин и се прецежда. Пие се по една кафяна чашка три пъти преди хранене и веднъж преди лягане.
Смесват се равни части бял равнец и жълт кантарион. Една супена лъжица от сместа се вари 5 мин в 300 мл вода. Отварата се прецежда след изстиване. В продължение на един месец се пие от тази отвара, като два часа след това не трябва да се яде нищо.
В литър и половина вода 30 минути се варят 3 супени лъжици жълт кантарион, 3 супени лъжици бял равнец и 3 супени лъжици червен кантарион. Прецедената отвара се пие по една кафяна чашка всяка сутрин в продължение на един месец. След изпиване на отварата два часа не трябва да се яде никаква храна.
Смесват се добре 50 г червен кантарион и 50 г птиче просо. Вземат се по 2 супени лъжици от посочената смес и се слагат в половин литър вода. Сместа се вари до омекване на съставките й, след което се охлажда, прецежда се и се пие по три пъти на ден, от 100 до 200 грама, преди ядене.
Смесват се добре по 100 г от билките птиче просо, камшик, пача трева и влачещ очеболец. В два литра се поставят три супени лъжици от сместа. Оставя се да ври 5 минути в затворен съд. Прецежда се и се пие вместо вода, докато свършат билките. Ако няма ефект, лечението се повтаря.
В продължение на 20 дни всеки ден на гладно се гълтат 10 семена от билката птиче просо.
Четири пъти детето гълта по 3 зрънца птиче просо. Едновременно с това му се дава да пие чай от бяло подъбиче. Детето трябва да изпие 160 зърна птиче просо. Добре е през това време да носи вълнен пояс и да спи на твърдо легло.
Скълцват се ядки от диви череши. На 50 ядки е нужен 100 г медицински спирт. Ядките и спиртът се поставят в стъкло. То трябва да престои 10 дни на топло, след което се прецежда. Пият се на два пъти по 4 капки - 8 капки на ден.
Кожата на обелени патешки крака се изсушава и счуква. Една супена лъжица от тях се вари в 400 мл вода 10 мин. Пие се като чай, подсладен със захар, три пъти на ден.
Вземат се ципите от воденичките на няколко кокошки и се изсушават на слънце. Стриват се старателно на прах и се смесват с вода, една кафяна чаша. Получената смес се изпива на 3–4 приема дневно.
Една чаена лъжичка ситно нарязан корен брош се накисва за 8 часа в 1 чаена чаша студена вода, след което извлекът се прецежда. Билката отново се залива, но вече с 1 чаена чаша кипяща вода. След 15 мин се прецежда. Двете течности се смесват и изпиват на 3-4 пъти през деня.
Препичат се 10 чаени лъжички семе от пъпеш и 10 чаени лъжички семе от метла. Смилат се добре и се смесват с едно детско бурканче мед. От получената смес се яде по една чаена лъжичка 3 пъти дневно преди хранене.
Черупките на кокоши яйца, предварително добре измити, се пекат в умерена фурна до кафяво. Смилат се на прах. В половин литър вряща вода се слагат 2 супени лъжици от праха. Врат 2-3 минути. След като изстине, се подслажда с мед на вкус и се прибавя сокът на 3 лимона. Отварата се пие вместо вода.
Вземат се корените на бяло просо, дълги колкото детето, С тях болното се измерва на ширина и дължина. Корените се насичат на дребно, варят се в 2 л вода 15-20 мин и се дават на болното дете да ги пие вместо вода. Това се прави няколко поредни съботи. В това време детето не трябва да се вози на каруца, кола, колело. След 40 дни напикаването спира.
Парче от „циганска" керемида се измива добре и се подсушава, а след това се изпича във фурна и се стрива на прах. Една супена лъжица от праха се залива с преварена хладка вода в чаена чаша и се оставя да се утаи. Прахът кисне 12 часа. Вечер преди лягане се отпива малко от водата внимателно, за да не се разбърка утайката.
В сока на един изцеден лимон се слага истинско седефено копче. След 24 часа то трябва да се стопи. Сокът се подсладява с мед на вкус и се изпива наведнъж. Лечението продължава 2 седмици.
Сварява се едно яйце в съд, в който се гаси вар, и се изяжда. На другия ден се вари друго яйце, а на третия - трето. Варят се в гасена вар общо три яйца, но последователно, не в един ден.
Стриват се на прах изсушените черупки на 3-4 яйца. Смила се или се стрива на прах 100 г медицинска дъвка. Двете съставки се объркват добре със 100 г чист пчелен мед. От сместа се яде по една супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.
В 1 литър вода се варят две чаени чаши морска сол, докато последната се стопи напълно. Вълнен парцал се накисва в топлата вода и се слага на кръста на болния. Прави се загреваещ компрес, който стои през цялата нощ. Прави се най-малко 30 вечери подред.
Парче от козяк се намазва с два жълтъка и се залепя на кръста на болния. Държи се, докато сам се отлепи.
Един жълтък от яйце се смесва с половин чаена лъжичка стипца на прах. Сместа се налага върху памучно парче плат и се залепя на кръста на болния. Процедурата се прави 10 пъти.
Кръстчето на детето се намазва с жълтък и като засъхне, се посипва с леко навлажнени трици. Отгоре се слага марля и се превързва с кърпа. Измива се след едно денонощие.
Черупки на 5-6 пресни кокоши яйца се препичат във фурната на умерена температура до състояние да могат да се стрият лесно на прах. Смесват се с един пресен жълтък. Със сместа се намазва добре кръстът на болния, а отгоре се залепя плътно памучно парче плат. Якията (пластира) не трябва да се отлепва в продължение на едно денонощие.
Прави се якия (пластир) от едно яйце, 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици ракия (първак). Сместа се налага върху чисто парче плат, залепя се на кръста и се стяга с ластичен вълнен пояс. Стои, докато сама се отлепи.
Смесват се добре едно яйце, едно пакетче стрита медицинска дъвка и 2 супени лъжици мед. Сместа се слага на чисто памучно парче плат, което се залепва на кръста и се стяга. Стои около седмица, докато сама се отлепи.
Половин сапун се настъргва и се смесва със 150 мл ракия, едно пакетче счукани на прах тамян или медицинска дъвка и два белтъка. С получената смес се прави якия на кръста, която стои, докато сама се отлепи.
На парче плат се разстила слой разтопен домашен сапун, сварен от свинска мазнина. С него се увива кръстът на болния, а отгоре се слага вълнен пояс. С якията (пластира) се преспива. Прави се до получаване на ефект.
Една супена лъжица ситно настърган домашен сапун се смесва с един жълтък от яйце. С получената смес се маже кръстът на болния преди лягане. Отгоре се лепи парче хартия и се омотава с кърпа (бинт, пояс). На сутринта мястото се изплаква с хладка вода.
Настъргва се половин домашен сапун и се смесва с 3 супени лъжици морска сол и едно яйце. Слага се съвсем малко водичка да стане на кашица. Кръстът се намазва с олио. Сместа се разстила върху парче чист памучен плат, който се залепя на кръста. Преспива се с якията (пластира). Очаква се ефект още след третия ден.
В 50 г ракия се слагат два сурови жълтъка от пресни яйца, 1 супена лъжица настърган сапун и 1 супена лъжица сакъз. Продуктите се смесват и нагряват на слаб огън, докато се получи еднородна маса (мехлем). Детето се изкъпва. Част от мехлема се разстила върху тензух, който се поставя на кръстчето на детето. Държи се 1-2 часа. Лечението продължава един месец.
Настъргва се домашен сапун, направен от свинска мас. В една водна чаша с вода се разтваря половин лъжичка сода бикарбонат. Поставя се сапунът на котлон да заври с водата и содата. Към него се прибавя една чаена лъжичка брашно, за да се получи гъста каша, от която се прави питка. Кръстът на детето се намазва леко със свинска мас, а направената питка се поставя между две кърпи. Тя се поставя на кръста, който се увива с вълнен плат (шал, пояс). Сутрин питката се сваля. Прави се така 15 вечери.
Памучно парче плат се потапя в разтопен восък, изправя се и се посипва със счукана на прах медицинска дъвка. Налага се върху кръста на болния, който преспива с якията (пластира).
Прави се каша от гореща дървесна пепел и винен оцет, налага се на памучно парче плат и се слага на кръста. Стяга се, за да не падне. Преспива се, а сутринта мястото се забърсва, без да се мие.
Половин кафяна лъжичка негасена вар и две супени лъжици пчелен мед се объркват добре. С приготвената смес се намазва кръстът на детето и се покрива с найлон. Лапата стои два часа. При по-голямо дете може да стои по-продължително време. Мястото предварително се намазва с мазнина, за да се избегне евентуално изгаряне на кожата.
Малки „турски охлювчета” („попчета”), 50-60 на брой, се счукват в хаван, докато станат на питка. Вечерта тя се поставя на кръста, покрива се отгоре с памучен плат, найлон и се завързва с вълнен шал (вълнен пояс). Сваля се сутринта. Прави се, докато има ефект.
Разбъркват се добре 4 лъжици кисело мляко и една супена лъжица синапено брашно. Получената кашица се налага в областта на кръста и стои от 5 до 7 мин, докато започне да пари. След това се избърсва, без да се мие, мястото се намазва леко със свинска мас, а кръстът се увива с лека вълнена материя, с която се спи през нощта. Правят се 15-20 процедури всяка вечер преди сън.
Настъргват се 100 г домашен сапун, който се разбърква добре с едно яйце и една супена лъжица силна ракия. Получената каша се разстила върху чисто парче памучен плат, който се поставя на кръста и се прикрепя добре или с превръзка, или с ластичен пояс. Якията (пластира) стои на кръста на болния два дни. Лечебната процедура се прави един път седмично в продължение на 4-5 седмици.
Разбъркват се до получаване на еднородна маса един белтък и една равна супена лъжица нишадър. Сместа се налага върху памучно парче плат, което се залепва на кръста, пристяга се с вълнен пояс и се преспива. На другия ден якията (пластира) се маха. Прави се един път седмично и след едноседмична почивка се повтаря.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1233150
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930