Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 15:12 - Разположение на акупунктурните точки:
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 2628 Коментари: 0 Гласове:
0



 extreme2005.hit.bg/Pages/page03.htm
Разположение на акупунктурните точки:
image Точка Taiyuan. Меридиан на белите дробове Локализация. Намира се в напречната гънка на китката, във вдлъбнатината откъм радиалната страна на a. radialis.
image Точка Dailing. Меридиан на съдовата система (перикард) Локализация. Намира се в средата на напречната гънка на китката между сухожилията на m. palmaris longus иm. flexor capri radialis.
image Точка Shenmen. Меридиан на сърцето Локализация. Намира се на напречната гънка на китката между os pisiforme и ulna, на радиалната страна на сухожилието на m. flexor capri ulnaris.
image Точка Wangu. Меридиан на тънкото черво ЛокализацияНамира се на улнарната страна на дланта, във вдълбнатината между основата на V-та метакарпална кост и тригоналната кост.
image Точка Yangchi. Меридиан на лимфната система (“Трите части на тялото”) Локализация. Намира се върху съчленението на radius и ulna, встрани от сухожилието на m. extensor digitorum communis.
image Точка Yangxi. Меридиан на дебелото черво Локализация. Намира се на радиалния ръб на китката, между сухожилията на m. m. extensors policis longus et brevis.
image Точка Taibai. Меридиан на далака и панкреаса Локализация. Разполага се под проксималния край на главичката на I-та метатарзална кост, точно на границата между плантарната и долзарна кожна повърхност на стъпалото.
image Точка Taichong. Меридиан на черния дроб Локализация. Намира се в ямката, дистално от ставата на I и II метатарзални кости.
image Точка Taixi. Меридиан на бъбреците Локализация. Намира се във вдлъбнатината между вътрешната част на глезена и сухожилието на петата, на нивото, където завършва вътрешната част на глезена.
image Точка Shugu. Меридиан на пикочния мехур Локализация. Намира се на гърба на стъпалото, зад и над главичката на V метатарзофалангеална става.
image Точка Qiuxu. Меридиан на жлъчния мехур Локализация. Намира се под външния малеол, във вдълбнатината – встрани от сухожилието на m. extensor digitorum longus.
image Точка Chongyang. Меридиан на стомаха. Локализация. Намира се дистално от точка цзи-си, на най-високата точка на гърба на стъпалото, във вдълбнатината между 2-ра и 3-та метатарзални кости и os 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1232614
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930