Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 14:45 - Изчистване на белите дробове
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 7020 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.01.2014 15:39


     СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА БЕЛИЯ ДРОБ ( 3 – 5 часа )                                                                                                     Белите дробове контролират дишането.След като ги пречистите ще усетите, че дишате по-леко и организмът ви е достатъчно добре снабден с кислород.

Как се отразява на организма натрупването на токсини в белия дроб?

Според традиционната китайска медицина белите дробове контролират кожата.Дали ще имате хубава кожа до голяма степен зависи от това как функционират белите ви дробове.Нека само да напомним, че в традиционната китайска медицина споменатите органи се разглеждат като една функционална система, а не като конкретен орган като в западната медицина.

Когато токсините в белите дробове са малко повече, това веднага се отразява на кожата и тя загубва блясъка си.

Според теорията за дзан(плътните) и фу(кухите) органи, белите дробове са свързани с дебелото черво.Те са взаимозависими и образуват една функционална система.Ето защо, когато има натрупани токсини в белия дроб, това се отразява на дебелото черво и е възможно да се появи запек.

Натрупаните токсини в белия дроб могат да възпрепятстват свободното движение на енергията Ци и кръвта, което от своя страна да предизвика меланхолия или депресивни състояния.

Най-подходящото време за пречистване на белите дробове са часовете между 3 и 5 сутринта.Тогава енергията в меридиана на белия дроб достига максимална активност.

Как да изчистим белите дробове?

1. Яжте луковици от лилия

Луковиците от лилия помагат за отделянето на токсините от белите дробове.Сухият въздух предразполага към натрупването на токсини в тях.Гъбите и луковиците от лилия имат свойството да подхранват белите дробове и енергията Ин и по този начин подпомагат изчистването на токсините.Когато обработвате тези продукти, не прекалявайте с времето на готвене, защото така може да намалите количеството на полезните вещества в тях.

2. Масажирайте акупунктурната точка Дзи цюен(极泉穴)     image    Тази акупунктурна точка се намира по меридиана на сърцето, във вдлъбнатината под мишницата.Честото масажиране на тази точка активира кръвообращението, грижи се и защитава белите дробове, подобрява дишането.Поставете показалеца и средния пръст върху вдлъбнатината под мишницата и ги движете напред и назад.Натискайте нежно.Няма нужда да използвате сила.

3. Дишайте, за да активирайте меридианите Жен май(任脉) и Дум ай(督脉)                                                                      image     В човешкия организъм има два меридиана, които са наречат „чудесни меридиани".Това са Жен май и Ду май.Ду май започва от горната част на езика, а Жен май от долната му част.Ако по време на дишане, върхът на езика се намира на горното небце, тези два меридиана може да се активират и енергията да потече нормално и свободно без никакви прегради, което ще засили пречистването на белите дробове.Всяка сутрин дишайте по десет минути по посочения начин.След около две седмици ще усетите видима промяна.

4. Радвайте се на хубавите моменти от живота

Според ТКМ почивката е най-важна за доброто функциониране на белите дробове.Гледането на комедии е един от добрите начини за това.Когато се смеете с глас, това мигновено ускорява и задълбочава дишането и ви кара неволно да дишате дълбоко и бързо, което не само активира клетките на белите дробове, но и ускорява отделянето на токсините. bulgarian.cri.cn/827/2012/09/26/1s115275.htm     



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1232494
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930