Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2017 11:15 - Направете си полезната дестилирана вода по много лесен начин/Сребърна и протиева вода
Автор: budha1 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2131 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Може сами да си направите дестилирана вода по много лесен начин, ползвайки древен метод за получаване на полезната напитка

Във всички плодове и зеленчуци има така полезната за организма дестилирана вода, пречистена през всички малки клетъчни мембрани на растенията. Именно заради това, че е много пречистена и здравословна, дестилирана вода е толкова полезна. Става въпрос за тази дестилирана вода, която е за човешка употреба, а не за индустриални и други нужди. Има един древен метод, по който може да си направите в домашни условия от тази полезна напитка, която има способността да оводнява човешкото тяло, да хваща токсините и отровите и да ги изхвърля от организма, който става по-здрав и силен.

С този древен метод чешмяната вода, пълна с всякакви вредни частици и химикали, се пречиства и става абсолютно чиста и лечебна.
За целта вземете възможно най-голямата домашна тенджера и напълнете в нея няколко литра вода, но внимавайте да не я пълнете догоре. Отдолу на тенджерата сложете решетка, върху която се поставя празна стъклена купа, която не бива да се пълни с вода, а да остава празна. Сложете всичко това на котлона и загрейте водата, но без тя да кипи и ври. За да се получи конденз, обърнете капака на тенджерата и в него поставете кубчета лед. По този начин топлата пара се среща с леда и създава конденз, предизвикващ капчици по капака, които ще падат в празната купа, която е в тенджерата.
Внимателно махнете тенджерата от котлона и изчакайте всичко да се охлади, след което извадете купата, пълна с дестилирана вода и я пресипете в стъклено шише или буркан и я ползвайте за пиене.
Големият Петър Дънов е използвал дестилирана вода и я е смятал за свещена и много здравословна. Той е говорил и за дъждовната вода, която също е дестилирана вода, но сега индустрията е замърсила всичко, така че не се препоръчва тя да се ползва за пиене.

Дестилирана вода – полезна или вредна

Пиенето на дестилирана вода води до отслабване, но каква е цената, която се плаща за това

Много хора се увличат и започват да употребяват дестилирана вода, тъй като от нея се отслабва. Въпреки, че тя има някои полезни свойства, е добре да знаете, че пиенето на дестилирана вода може да доведе и до здравословни проблеми.
Тук става въпрос за изкуствено получената дестилирана вода, а не за онази, която се съдържа в пресните плодове и зеленчуци и е много полезна.
Най-добре е преди да започнете да отслабвате с дестилирана вода, да съгласувате това с вашия личен лекар.
Ако все пак сте го решили, за по-добър резултата при отслабването пийте дестилирана вода половин час преди хранене, защото попадайки в организма тя встъпва в пряк контакт с лигавицата на стомаха, а след това и на червата и се всмуква по-бързо.

Обикновено дестилирана вода се приема три пъти дневно по една чаша, но хора, страдащи от язва, гастрит или колит, особено когато заболяването е съпроводено от запек и киселини, това количество трябва да се намали и водата трябва да се пие след хранене, а не преди.
Трябва да знаете и, че дестилирана вода се пие бавно и на малки глътки. От голямо значение има температурата на водата. При язвена болест, хроничен гастрит с повишена секреторна функция, хроничен хепатит, холецистит, жлъчно-каменна болест, хроничен колит, придружен с диария, заболявания на горните дихателни пътища водата се нагрява до 38-45 градуса.
Лечението с пиене на дестилирана вода е противопоказно при остри стомашно-чревни заболявания, а също в период на обостряне на възпалителен процес на стомаха и червата, придружен с повръщане, кръвотечение и силни болки.

Освен това трябва да знаете, че отслабването при пиене на дестилирана вода идва не от стопяване на мазнините, а от обезводняване и губене на повече течности от тялото. Наред с течности от организма изчезват и полезни минерали. Така че, пиенето на дестилирана вода може да доведе до обезводняване на организма, до нарушаване на водно-електролитния баланс и до сериозни здравословни проблеми.

Как да си направим протиева вода?

“Тъй като във водата съществуват няколко вида изомери (т.е. видове вода) – леки, тежки и т.н., желателно е да се премахнат неблагоприятните и да се подберат тези, с които нашият организъм ще “работи” по най-добрия начин. Методиката на подбиране се основава върху това, че изомерите на тежката вода замръзват най-напред, при температура +3.8C, а най-благоприятните за организма при -1C. Поради това първият лед, който се образува при замръзване на водата, съдържа основно тежки изомери (деутерий) и той трябва да се изхвърли. При по нататъшното замръзване на водата, превръщайки се в лед, изтласква цялата цялата разтворена в нея мръсотия в незамръзналата част. На същото място се събират и леките изомери, които замръзват при по-ниски температури. Естествено нито леките изомери на водата, нито изтласканата от нея мръсотия са нужни на организма – те трябва да се изхвърлят. Друго достойнство на протиевата вода се състои в това, че в нея се съдържат 16 мг калций на 1л течност. Както сочат изследванията на одеския химик Николай Друзяк, най-оптималното за жизнената дейност на човека съдържание на калций трябва да е 8-20 мг/л. Именно такава вода пият дълголетниците.
По такъв начин процесът на получаване на протиева вода в домашни условия изглежда така: налейте изворна вода (или преварена и престояла вода от чешмата) в емайлиран или стъклен съд и я сложете в камерата на хладилника. Щом върху стените на съда се образува първият лед – това е замръзнала тежка вода. Съдът се изважда и водата се прелива в друг съд, който отново се слага в камерата. Ледът, който е останал от предишния съд, се изхвърля. Сега се чака, докато водата в тенджерата замръзне до 1/2 – 1/3 от обема си. Щом това стане, съдът се изважда и незамръзналата вода се отлива – това е леката вода с примеси. Останалият лед е протиева вода, пречистена до 80%, с подбрани изомери, най-благоприятни за протичането на биологичните процеси в организма. Сега ви остава само да разтопите този лед и да използвате получената протиева вода за пиене и приготвяне на храна.”


Сребърната вода убива бактериите

Среброто е не само благороден метал, който се използва за изработка на монети и бижута. Среброто е необходимо на човешкия организъм и лекува различни заболявания.

Сребърните йони взимат активно участие в регулирането на метаболитните процеси, свързани с функционирането на мозъка, жлези с вътрешна секреция, черен дроб и костната тъкан, подобряват работата на кръвоносната система.

Среброто е мощен имуностимулатор. Най-важното е, че среброто има невероятната способност да унищожава микроорганизми, които предизвикват различни болести.

Това свойство на среброто е било изучено през 1980 година от швейцарския учен Карл Негели. Той е нарекъл това свойство на среброто олигодинамия. Но олигодинамичният ефект възниква само когато металът е в разтворена форма.

Това се отнася за колоидното сребро – воден разтвор, в който металът се превръща в суспензия. Всъщност антибактериалните свойства на среброто са известни от векове.

Още през 1870 година немски лекари са лекували със сребърен разтвор гнойни възпаления при новородени, предизвикани от гонорея, която по онова време била разпространена в много родилни домове.

жива вода от извор
През 1897 година немски хирурзи започват да прилагат колоидното сребро при лечение на септични инфекции. Колоидното сребро успешно лекува ревматизъм, артрит, заболявания на дихателните пътища, грип и пневмония.

Колоидното сребро помага при лечението на гастрит и язва на стомаха. То помага и при лечение на венерически заболявания, гнойни рани, изгаряния и язви.


http://www.lechitel.net/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1227840
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031