Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2016 20:00 - Змийското мляко – чистачът на тялото
Автор: budha1 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2936 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.04.2016 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Змийското мляко е много популярно растение; расте навсякъде – близо до огради, оврази, бреговете на реки, където почвата е влажна. За съжаление тази билка влиза в списъка с пренебрегваните от българите растения.

От стари времена използвали билката за очистване на организма, затова на руски език името й е “чистотел”.

Но змийското мляко е отровно, особено ако се използва неправилно и в големи дози.

Рецептите от народната медицина трябва да се прилагат точно; дозите да не се приемат продължително време.

Максималната дневна доза за възрастен е една чаена лъжичка на една чаша гореща вода.

Има няколко легенди за произхода на змийското мляко. Според една от тях в Древна Гърция го наричали “дар от небето” – “хелидониум”. Древните гърци смятали, че самите богове са изпратили змийското мляко на хората, за да лекуват различни болести. Според друго старинно поверие растението се наричало “лястовича трева” – на гръцки “chelidon”, тъй като хората забелязали, че билката цъфти с долитането на лястовиците и прецъфтява, когато отлитат.

За лечебните свойства на змийското мляко се споменава около 372 г. пр. н.е. Ученият Теофраст от Древна Гърция го използвал при различни болести: тумори на черния дроб, жлъчнокаменна болест и запек. Неговите сведения били използвани по-късно от други автори през Средновековието. В по-нови времена змийското мляко използвали при астматични пристъпи; благотворното му действие при това заболяване се определя от успокояващото противоспазмолитичното му свойство.

В днешната медицина змийското мляко се използва като слабително и пикочогонно средство, като инсектицид, който защитава градинските растения от вредители.

Родината на растението са Европа, централната и северната част на Азия. В Северна Америка растението е пренесено. В Русия змийското мляко е разпространено повсеместно, с изключение на крайния север. Много хора го смятат за бурен.

Съвременни изследвания потвърждават, че тази отровна трева не само пречиства организма , но според билкари се бори с раковите клетки. Змийското мляко задържа растежа на туморите, а в следоперационния период помага в борбата с метастазите. Добре е да се употребява и против новообразувания.

Използването на змийското мляко в онкологията се обяснява със свойството му да пречиства организма, тъй като съдържа противотуморни, противогъбични и бактерицидни вещества. С него могат успешно да се излекуват полипи в дебелото черво и то е едно от най-силните народни средства в борбата с тази болест. За целта се правят лечебни клизми със специално приготвена настойка.

Змийското мляко се използва при различни кожни болести; може да се приема вътрешно и външно. С него лекуват труднозаздравяващи рани и мазоли.

Змийското мляко има пикочо- и жлъчегонно, болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Назначава се при хепатит, холецистит, панкреатит, язва и полипоза на стомаха, язвен колит. То влияе благотворно на нервната система.

Змийското мляко се препоръчва като средство, което убива раковите клетки.

Най-ценното в змийското мляко е жълтооранжевият му сок, който се съдържа повече в корена, по-малко – в стъблата и листата. Този сок лекува безболезнено брадавици, мазоли, пъпки, тумори на гърдата, екземи, гъбички, херпес и други външни болести. Необходимо е по-често намазване на поразените участъци със сока. Той бързо прониква в болното място, възстановява здравето на тъканите и веднага прекратява болката. Това средство е подходящо и за деца.

Рецепти:

Срещу ракови клетки

Много специалисти смятат, че змийското мляко може да спре развитието на раковите клетки и дори да ги разруши, а след това да изведе остатъците им от организма.

Използва се следната настойка: в термос се насипва една супена лъжица от билката; залива се с гореща вода и престоява около 1,5 часа, прецежда се и се пие три пъти на ден, по 1-2 супени лъжици, половин час преди ядене. Тази настойка се използва при рак на кожата.

Популярна методика за лечение на онкозаболявания на вътрешните органи

Приготвяне се следната настойка: малко пресни листа и цветове от билката се заливат със спирт, така че да покрива суровината; престоява седем дни, прецежда се. Нужното количество капки се разтваря в 50 мл вода.

Започва се с 20 капки настойка веднъж на ден, ежедневно се добавя по една капка на един прием. Стига се до 50 капки, след което всеки ден количеството се намалява с по една капка, докато се стигне до 20. Така курсът приключва. При необходимост може да се повтори след 15 дни.

Против възпаление на матката и яйчниците

Съставки: равно количество бял имел, змийско мляко и цветове вратига. Билките се объркват добре; една супена лъжица от тях се залива с 500 мл гореща вода; сместа престоява десет минути; сваля се от огъня и престоява още десет часа. Пие се по една четвърт чаша, два или три пъти на ден.

При онкологични заболявания на половите органи

Приготвя се настойка, която потиска разпространението на рака в целия организъм. Смесват се в равно количество змийско мляко, коприва и невен; билките предварително се счукват. Една супена лъжица от сместа се залива с 250 мл гореща вода и престоява в термос. Пие се по 125 грама на гладен стомах, сутрин и вечер.

Лечение на екземи, гъбички, лишеи, подагра, ревматизъми

За успешното лечение на тези болести се използват едновременно два метода; пие се запарка от билката и обилно се намазват болните места. Щом намажете мястото, веднага ще почувствате сърбеж, но се постарайте да не го разчесвате; постепенно сърбежът ще намалее; мястото след това се намазва още 2-3 пъти със запарката, с почивки от 3-5 минути.

Подагрените, ревматичните места и екземите се намазват обилно със сок от змийско мляко външно; билката влияе безболезнено върху отложенията на соли в ставите и ги лекува.

По такъв начин се лекува и мастит; възпалената зона се намазва обилно със сок.

При псориазис и себорея

Настойка от змийското мляко – 10 г на 200 мл вода, се втрива в корените на косата.

От корените се приготвя отвара, която се излива във вана, която помага при псориазис, екземи, невродермит, гнойни възпаления. За целта 100 г корени се счукват и заливат със студена вода, престояват два часа; след това се варят на слаб огън 30 минути; отварата се прецежда и излива във ваната. Курсът продължава 12 дни.

Квас от змийско мляко

Квасът от змийското мляко е полезен при холецистит; той възстановява епителиалните повърхности на стомаха и червата изцяло, очиства всички кухини в тялото и вътрешните органи – носоглътка, ушни и белодробни пространства; задържа растежа на туморите; квасът е полезен и при хипертония и болести на кожата.

Квасът от змийско мляко е незаменим при панкреатит, колит, гастрити, бронхити, болести на сърцето, помага и при късогледство.

Не всеки може да го приготви правилно и често квасът се получава горчив; затова трябва да се натрупа известен опит. Той трябва да ухае приятно с аромат на пресни ябълки. Вкусът му да бъде приятен, с лека горчивина.

В трилитров буркан се наливат 2-2,5 литра вода, желателно е да е преварена; добавят се една чаша захар и се бърка до пълното разтваряне на захарта. Добавя се една чаена лъжичка сметана. След това на дъното на буркана се пуска марлено чувалче със сухото змийско мляко – половин чаша. За да се задържи чувалчето, е необходима някаква тежест. Гърлото на буркана се завързва с трислойна марля. На всеки 1-2 дни напитката се разбърква и се премахва плесента на повърхността й. Ако се е образувала утайка, квасът се прелива в друг буркан, а утайката се изхвърля; долива се нужното количество вода.

Качественият квас се пени леко и това се случва към края на втората седмица, на 12-14-ия ден. След две седмици квасът е готов. Отлейте от него един литър за употреба и долейте един литър вода в буркана и добавете една трета чаша захар. Отнетото количество квас се съхранява на долната полица в хладилник. В момента, когато квасът, който пиете, свърши, ще имате нова порция квас. Това можете да го правите 3-4 пъти, след което билката се сменя.

Квасът се пие на малки дози – по една супена лъжица три пъти на ден, 30-40 минути преди ядене. Ако нямате неприятни усещания, постепенно еднократната доза се увеличава до половин чаша.

Желателно е квасът да се употребява с кюспе от зеле.


Източник: www.epochtimes-bg.com


Змийско мляко за пречистване на черен дроб и на кръвта. При псориазис. При брадавици. За обезкосмяване. При кокоши трън. При рак. При киста на яйчника и раничка на шийката на матката. При екзема. При гъбички. При подагра. При ревматизъм. За жлъчка. За бъбреци. При хемороиди. При гастрит и колит. За менструация. За очи. При папилома вирус. За премахване на бенки. При витилиго. При кондиломи. Клизма.

1. Пречистване на черен дроб и на кръвта.

За много от нас прочутото змийско мляко (латинско наименование – Chelidonium majus) е просто един плевел, растящ около оградата, но за други то е лек за редица болежки. Пренебрежението към тази билка е напълно незаслужено.

Може би то се дължи на гръмкото й име и на всеизвестения факт, че змийското мляко е токсично. Като всяка друга билка, така и тази, може да бъде опасна. Рискове възникват само, когато превишим дозата. В противен случай няма нищо притеснително

То е било използвано с лечебна цел от народните лечители в Древна Елада. Още тогава те се убедили в лековитите качества на змийското мляко и не случайно го наричат Божия благодат или дар Божи.

Консумацията на отвара от това лековито растение е един от най-добрите методи да пречистите черния си дроб и кръвта с природни средства. Едва ли има по-подходящ сезон от пролетта, за да направите това..

Рецептата на Мария Требен за прочистване на организма не само изчиства токсините от дроба, но и лекува жълтеница.

За приготвянето на лековито вино по рецептата на известната лечителка се нуждаете от 30 грама от билката (заедно с корените, тъй като те са най-лековити) и половин литър бяло вино. Билката се кисне най-малко час във виното.

След този период лековитата течност е готова за прием на бавни глътки. Повечето хора го вземат за по-бърз ефект цели три пъти на ден по една глътка (или ч.л.) в продължение на седмица, но може и само веднъж в деня за три седмици, ако така ви е по-лесно, в краен случай. Освен да гоним лечебния ефект, трябва и да не ни е неприятна цялата работа, нали!?

Тази извлек не само изчиства токсините от дроба, но и ги извежда от организма.

Препоръчваме Ви и пиенето на чай от лековитото растение. За да сте сигурни, че няма да предозирате, не добавйте повече от чаена лъжичка от билката на четвърт литър вода. Това е оптималното количество, което е допустимо да бъде прието за денонощие.

Може да бъде спокойни, че това количество не вреди и представлява препоръчителната доза от билката, която се приема с лечебна цел.

През пролетта, тъй като билката е налична в свеж вид, може да опитате прясно изстискан сок от нея, който гарантирано ще пречисти кръвоносната система и черния дроб. Листа, стъбла и цветове змийско мляко се слагат в сокоизтисквачка. Приема се по лъжичка от лековитата течност.

Може би не предполагате, но пресния сок от тази божия благодат запазва полезните си свойства в хладилник до половин година.

2. При псориазис.

Незаменимото змийско мляко е лек и за мъчителния псориазис. Това неприятно заболяване, което е известно като пърхотна краста, е способно да влоши значително качеството на живот на страдащите от него. Неприятните сърбежи и лющещата се кожа са причина не само за дискомфорт, но и за повишена раздразнителност и нервност.

Лечителката Мария Требен предлага лек и за това заболяване. В своята книга с рецепти тя съветва да не забравяме, че за повлияването на псориазис голямо значение и спазването на диета. От храненето на болния трябва да се изключват киселите храни, кафето, какаото, меда.

Обикновено псориазис се свързва с чернодробни смущения, изразяващи се в нарушена деност на този орган. Ето защо трябва да се избягват киселите храни – те образуват киселини, който дразнят дроба.

За изпълнението на рецептата, която народната лечителка предлага, са Ви необходими по 30 грама от билките – змийско мляко, великденче, кора от върба и невен; по 20 грама – росопас, бял равнец и кори от орехи (могат да се заместят и с листа); 10 грама дъбова кора, 50 грама коприва и 40 грама от лековитото ливадно отвратниче.

Тези лековити растения се смесват в сух съд. Ако имате възможност да си набавите в свеж вид, ще е още по-добре.

Необходимото количество за приготвяне на чаша чай е една лъжица от билковата смес. Всекидневно се изпива по 1,5 до два литра от лековитата отвара.

Ако псориазисът протича със сърбящи корички по цялото тяло, засегнатите кожно участъци е препоръчително да бъдат третирани с прясно изстискан сок от лековитото змийско мляко. За начина на неговото приготвяне Ви запознахме малко по-горе в статията.

Облекчаващо действа и мазането на кожата с мас от свински черва. Нанася се върху проблемните участъци след ставане от сън и преди лягане. (psoriasisheal.com)

Препоръчваме Ви мехлем от 50 грама свинска мас и пет грама жълтеникава течност от змийско мляко. При възможност към него е препоръчително да се добави и същото количество сок от слез. Мазилото се съхранява в хладилник и сърбящите участъци се третират с него (по 2 пъти за денонощие).

3. При брадавици.

Сокът от змийско мляко буквално стопява брадавиците. Неслучайно растенето и известно като брадавична билка.

Поне веднъж в живота си човек се сблъсква с този проблем. Досадните брадавици са причинени от папилома вирус и обикновено са доброкачествени образувания.

Жълтеникавият сок, който изтича при откъсване на лист змийско мляко, гори брадавиците. Може да помогнете на организма си да се пребори с тези неприятни образувания, пиейки чай от лековитото растение.

За неговото приготвяне се нуждаете от стрък змийско мляко, по 50 грама коприва, камшик и маточина, 30 грама хвощ и 20 грама корени от лековитото глухарче.

Към литър вряла вода се добавят по две лъжици от сместа и се косумира по малка чашка преди прием на храна.

4. За обезкосмяване.

Змийското мляко е незаменим съюзник на всяка жена при битката с нежелано окосмяване. Най-неприятни са космите по-места, където не е типично да има окосмяване – по лицето, ръцете.

Всяка дама, която се е сблъсквала с този проблем, знае колко е неприятно. След епилация косъмчетата се появяват отново и често са по-тъмни и по-забележими отпреди.

Мазането на окосмените участъци с пресен сок билката змийско мляко ще Ви отърве от този проблем. За да се радвате на добри резултати, е необходимо постоянство.

След намазването на кожата трябва да не се мокри с вода най-малко час. Едва след това е препръчително кожата се почисти със сапун и вода. Вероятно след процедурата ще усещате кожата си по-суха от обикновено, препоръчваме Ви да се намажете с масло от жълт кантарион.

5. При кокоши трън.

Упоритият кокоши трън трябва да се лекува веднага след появата му, тъй като се разпространява бързо върху кожата. Най-често той поразява кожата на ходилата и причината за неговата поява е продължителното носене на неудобни обувки и такива от изкуствена кожа.

Некачествените обувки предоставят идеална среда за развитието на кокоши трън. Причина за неговата поява е известният папилома вирус. Обикновено с него можем да се заразим при посещение на сауна и обществени басейни.

Лепкавата жълтеникава течност от уникалното змийско мляко върху кокошия трън ще го стопи за часове. Добре действа сок от смокиня и чесън, с помощта на които също ще се отървете от това брадавично образувание.

Лековитият течност, която се съдържа в змийското мляко, бързо и безболезнено възстановява тъканите. Използва се и за външно третиране на кожата на малки деца.

6. При рак.

Чудотворното змийско мляко убива дори ракови клетки. То не само унищожава туморните клетки, но и изхвъркля от тялото токсините, които те произвеждат.

Настойка от билката, приемана трикратно по 2 с.л., е Вашето спасение против рак на кожата.

Спиртен извлек от чудотворното растение лекува онкологични заболявания. Пресни листа от билката се заливат със спирт, който е трябва да ги покрие напълно. Излекът престоява седмица, след което болният трябва да започне да го приема.

Първият ден 20 капки се разтварят в 50 мл вода. На всеки следващ ден дозата се увеличава с една капка. След като стигнете до 50 капки дневно, постепенно започвате на намалявате приеманото количество. Всеки ден се намалява с по една капка, докато стигнете отново до 20 капки.

Възможно е да се направи още един курс, но единственото трябва да се съобразите с препоръката, че между двата курса трябва да има 15-дневен интервал. (Здрав живот.орг)

7. При киста на яйчника и раничка на шийката на матката.

Чутворното змийско мляко е природното средство, което ще Ви избави от коварната киста на яйчника и опасните ранички по маточната шийка, както и от възможните негативни последствия от тях. Смесват се по една лъжица от билките бял оман и вратига, заедно със същото количество брадавична билка.

Лъжица от сместа се вари десет минути в четвърт литър вода. Лековитата запарка се кисне десет часа и едва след този интервал от време се консумира. Съхранява се в термос. Болният изпива половината от течността сутрин преди закуска, а другата половина преди вечеря.

8. При екзема.

Неприятната екзема може да третирате с пресен сок от змийско мляко или компрес от отвара с билката. Течността за компреса се приготвя по начина, с които Ви запознахме в началото на статията.

За по-бърз ефект и мигновено облекчаване на сърбежа, се препоръчва пресен сок от лековито растение. Възможно е след намазването с него да почувствате сърбеж и опъване на кожата, но не се чешете. Намазаният участък се измива след час.

9. При гъбички.

Гъбички се третират по същия начин. И тук за предпочитане е варианта с прясно изстискан сок от билката, тъй като този метод дава по-бърз ефект.

10 При подагра.

При подагрени болки изключително добре действа масаж с пресен сок от змийско масло. Мястото, където усещате болка се масажира с пресен сок от листата на растението. Със сока може да си направите компрес, с който се приспива през нощта.

11. При ревматизъм.

По същия начин се лекува и ревматизъм. Както при подагра, така и при ревматизъм добре действа масаж със змийско мляко. То спомага за извличането на солите от костите и в резултат от това болният изпитва облекчение.

12. За жлъчка.

При проблеми с жлъчката ефект дава лечението със змийско мляко. Пресният сок от това лековито растение стимулира отделянето на жлъчен сок и намалява спазмите по жлъчните пътища.

Приема се вид вид на отвара, пресен сок или вино. С начина на тяхното приготвяне вече Ви запознахме.

13. За бъбреци.

С рецептите на Мария Требен, които Ви представихме в началото на статията, се лекуват бъбречни заболявания. Змийското мляко, независимо от формата, в която се приема (настойка, запарка или вино) помага за изхвърля на камъните от бъбреците.

14. При хемороиди.

Запарка от змийско мляко, приемана по няколко пъти на ден, намалява кървенето и болката при хемороиди. Може да третирате участъка и с мехлем от 50 грама пчелен восък (предварително разтопен на водна баня) с 5 грама сок от змийско мляко.

Как се прави запарката? (В отговор на запитване по-долу в коментарите):

Рецепта №1 за отвара от изсушено змийско мляко при хемороиди.

Взимате нарязана и изсушена билка змийско мляко (цветове, листа и стебла) и я поставяте в еднолитров буркан или друг съд.
Количеството на материала трябва да е точно толкова, че да запълни една четвърт от съда. Това са около 3-4 супени лъжици. Заливате го със стабилно вряща вода и го оставяте да се настои, докато изстине, но не повече от 15 минути.

От тази запарка пиете веднъж дневно по 100 милилитра веднъж дневно, половин час преди утринното ви хранене, но ако не е удобно, в краен случай може и на обяд. Добре е да притопляте запарката, а още по-хубаво е да я пиете като чайче – гореща, на малки, ситни глътки. В по-големи количества и концентрация змийското мляко може да се използва за промивки. Имайте предвид, че ако прекалите с дозата, то може да бъде и отровно. Затова, ако усетите нежелани странични действие, спрете приема!

Рецепта №2 за отвара от прясно змийско мляко при хемороиди.

През лятото можете да направите отвара от прясна билка змийско мляко, само че сега материалът трябва да заема половината от съда. Това се получава така, защото прясната билка заема по-голям обем и има по-слабо действие на единица обем. 100 мл. са достатъчни. Ако се появят странични ефекти, спрете!

Рецепта №3 за отвара от по-малко количество змийско мляко при хемороиди.

За нея са достатъчни две супени лъжици ситно нарязано изсушено змийско мляко. Залива се с чаша съвсем вряла вода. Тази отвара трябва да се настоява най-малко осем часа, тоест тя ще бъде силно концентрирана и трябва да се взема в малки количества. Пие се четири пъти дневно, колкото дни е необходимо, до оправяне на ситуацията, по една четвърт чаша (около 50 мл) точно преди всяко ядене. Ако има проблем, спирате и търсите други варианти. Змийското мляко действа по различен начин на различните хора, затова е добре най-напред да го тествате с по-малки дози, за да видите как ви се отразява и после внимателно да отидете на пълната доза, за да няма опасност да се прекали.

15. При гастрит и колит.

Предлагаме Ви уникална рецепта за лечение на гастрит и колит с помощта на змийско мляко. Пиенето на квас от билката ще Ви спаси и от неприятните заболявания по кожата, белодробни възпаления и дори рак.

За да приготвите истински квас от змийско мляко е нужен се само опит, но и стриктно спазване на изискванията за приготвянето му. Правилно приготвеният квас има вкус и аромат на ябълки и е с леко горчив вкус.

Една чаша захар се разтваря в два литра и половина преварена вода, която е налята в трилитров буркан. Към сладката вода се добавя лъжичка сметана и след нейното разтваряне в буркана се слага пакетче от тензух, в което сме сложили една чаша листа от змийско мляко.

Торбичката трябва да се задържи на дъното, за това е добре да я притиснете с нещо. Всеки ден течността се разбърква и образувалата се плесен се отстранява като се долива същото количество вода.

След две седмици може да пристъпите към лечението с квас, тъй като той вече е готов за употреба.

За да имате готов квас след като изпиете първата доза се препоръчва от вече приготвения да отделите един литър и да прибавите към него толкова вода и една трета чаша захар.

Приемайте по супена лъжица квас половин час преди всяко ядене. Препоръчително е да го съчетаете с кюспе от зеле. (Здрав живот.орг)

16. За менструация.

Лековитото змийско мляко е природен лек за регулиране на нередовната и болезнена менструация.

Приема се запорка от билката (една супена лъжица на половин литър вода). Пие се по лъжица преди хранене.

17. За очи.

Мазане на клепачите със сок от змийско мляко лекува перде на очите и проблеми с ретината. Не е необходимо сока влиза в окото, единствено трябва да намажете затворените си клепачи с него.

18. При папилома вирус.

Най-разпространения папилома вирус е причината не само за брадавици, кондиломи, но и за рак на маточната шийка. Змийското мляко „гори“ вируса, когато той е поразил кожата ни и го убива в случаите, в които се опитва да навреди на вътрешните ни органи.

Външното и вътрешното приложение на змийско мляко може да ни избави от всички заболявания, предизвикани от папилома вирус.

19. За премахване на бенки.

Сок от тази вълшебна билка е най-безопасният и безболезнен метод за премахване на бенки. Преди да приложите сок от змийско мляко върху кожата си, е добре да защитите участъците, които не трябва да бъдат третирани с него с мазен крем, тъй като то гори не само бенки и брадавици, но и кожата около тях.

20. При витилиго.

Неприятните бели петна по кожата, причинени от витилиго, се лекуват с мазила от змийско мляко. Може да си приготвите такъв крем по рецептата на Мария Требен (50 грама мас и 5 грама сок от билката). Засегнатите участъци по кожата се мажат с него.

21. При кондиломи.

Коварните кондиломи представляват брадавични образувания по половите органи. С тях може да се заразите при интимен контакт. Разпространяват се изключително бързо. Техен причинител е папилома вируса. Известни са над 30 щама за изолиране на досадните кондиломи.

Благодарение на съдържащите се танини в змийското мляко, то „гори“ кондиломите. Лепката жълтеникава течност, която изтича от билката е напълно безопасна за приложение в интимната област на мъжа и жената.

Кондиломите се третират до пълното им изчезване с прясно изцеден сок от лековитото растение. Докато обикновените брадавици, изчезват след няколко намазвания, при лечението на кондиломи ще трябва да се въоръжите с по-голямо търпение.

Третират с лековития сок до пълното им изчезване, дори и дни след това, за да се игнорира риска от тяхната повторна поява.(Езине.бг)

Клизма.

Клизма с отвара от змийско мляко е най-добрият метод за прочистване на дебелото черво. Именно на натрупаните по него неизхвърлени от организма ни вещества се дължат повечето болести, от които страдаме.

Към змийското мляко може да добавим лайка и жълт кантарион в равни количества. (по две лъжици от билките се слагат на литър вода).


Kоментари по “Змийско мляко:

Преди няколко години съпругът ми имаше изпъкнала мъртва кост отгоре на китката си.Възрастен мъж ни препоръча да се маже няколко пъти на ден(2-3 пъти )с жълтия сок на змийското мляко.За седмица тази кост се прибра и болките отшумяха.

При псориазис може да се приготви маслен извлек от корени на змийското мляко 100 г коренова маса се залива в 1 л буркан със студено пресовано (базово) масло и престоява там 7-10 дни. Пропорцията е ориентировъчна.
Може да потърсите допълнителна информация по руски сайтове, където растението се нарича „чистотел“.

Приготвям настойка от змийско мляко и още някои билки с червено вино, която за една седмица лекува черна жълтеница, тоест изчиства черния дроб. Приготвям и мехлема с змийско мляко за псориазис, но добавям и още билки, които помагат за това заболяване.

http://www.bgbilka.com/





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1233071
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930