Постинг
24.08.2015 20:42 -
Рецепти Зоната
Автор: budha1
Категория: Рецепти
Прочетен: 1981 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.08.2015 20:45
Прочетен: 1981 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 24.08.2015 20:45
1.Ръжена питка с нахутена мая без месене - 20 БВ 200 г пълнозърнесто ръжено брашно - 10 БВ
50 г пълнозърнесто ечемичено брашно - 7 БВ
50 г овесени трици - 3 БВ
20 г нахутена мая на прах
1/2 ч.л. сол
Маята се разтваря в 300 мл топла вода. Сухите продукти се сипват в робота, налива се разтворената мая и се разбърква. Получава се тесто с консистенция между кейксово и хлебно тесто. Изсипва се в тавичка покрита с хартия за печене и с помощта на шпатула се оформя като питка. Покрива се със стреч фолио да престои половин час. Пече се на 180 г 30 минути. Проверява се с клечка за готовност (както при кейкс). 2.Рататуй
6 БВМ
240 г патладжан - 2 БВ
240 г чушки - 1 БВ (червена и зелена)
240 г тиквички - 1 БВ
130 г лук - 1 БВ
240 г домати - 1 БВ
2 ч.л. зехтин
2-3 скилидки чесън, мащерка, магданоз, розмарин, чер пипер, червен пипер, сол (всички подправки на вкус)
Зеленчуците се нарязват на кръгчета с дебелина до 0,5 см. Нареждат се в тавичка като се редуват. Ако имате търпение, може да ги подредите леко изправени като домино. Аз си го спестих. Между ръсите сол, чер пипер и подправките. Наливате 1/2 чаша вода и зехтина. Запичате във фурна.
Делите на 3 порции по 2 БВМ. Сервирате с 3 БП по желание - някакъв протеин, риба, извара. За десерт - 1 БВ плод+1БВ мазнина (ядки). 3.Мусака със соева кайма
9 БПВМ
Serving: 3 х 3 БПВМ
84 г соева кайма по етикет - 6 БП
2 яйца - 2 БП
220 мл прясно мляко - 1 БП+1 БВ
240 г патладжан - 2 БВ
240 г тиквички - 1 БВ
240 г домати - 1 БВ
130 г лук - 1 БВ
2 ч.ч (х 250 мл) - задушени гъби (замразени) - 1 БВ
24 г пълнозърнесто ечемичено брашно по етикет - 2 БВ
3 ч.л. овкусен с мащерка зехтин - 9 БМ
връзка магданоз
сол, чер пипер, червен пипер, лют червен пипер, кимион - на вкус
Каймата се кипва в 500 мл вода за 10-тина минути. Тиквичките, патладжана, доматите, лука се нарязват на удобни за хапване парчета. Гъбите се накълцват в чопър (да не чакам да се размразяват). Добавят се нарязания магданоз, подправките и зехтина и всичко се смесва в тавичката заедно с остатъчната вода от варенето на каймата и ако е необходимо още една кафяна чашка. Пече се във фурна около 35-40 мин на 180 градуса с вентилатор.
Яйцата, прясното мляко и ечемиченото брашно се разбиват (ако е необходимо се добавя и малко водица) и със сместа се залива мусаката. Запича се до зачервяване на заливката. 4.Бърз мързелив обед от 3БПВМ
112 г. извара -2 БП
1 цяло яйце или 2 белтъка 1 БП
1 връзка пресен лук или 130 г стар лук (една средна глава) 1 БВ
1 стрък пресен чесън или 1-2 скилитки стар чесън
1 ч.л. гхи или зехтин* - 3 БМ
сол, чер пипер, червен пипер, кимион, магданоз, мащерка или други подправки по избор
240 г домат (2 средни домата) - 1 БВ
1/2 ябъълка, 1 киви или друг плод по избор за десерт - 1 БМ
Лукът, чесънът и с подправките се задушават в мазнината за 2-3 минути под капак с 1-2 ч.л. вода (без дълго запържване). Добавяте изварата и яйцето. Бъркате докато яйцето се хомогенизира с изварата и белтъкът побелее.
Сервирате с нарязания за салата домат. Може да изберете и друг продукт за салата от 1 БВ. Може да си спестите част от зехтина, за да си полеете с него салатата, а в незалепващ тиган може да забъркате ястието без мазнина, а да я добавите към салатата. 5.Ябълкова "запеканка"
4 х 1 БПВМ
300 г ябълки - 3 БВ - обелени и нарязани на требни парченца или настъргани на едро ренде
112 г извара или рикота - 2 БП
220 мл прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
1 яйце или 2 белтъка (разбити на сняг) - 1 БП
1 1/3 ч.л. гхи
стевия на вкус, ванилия, джинджифил, канела, индийско орехче
Ябълките се карамелизират в тиган с маслото и леко се задушават. Изсипват се в тавичка.
Изварата, прясното мляко, яйцето и подправките се разбиват добре с телена бъркалка. Ябълките се заливат със сместа и се запичат за 20 мин в предварително нагрята на 180 г фурна с вентилатор.
"Запеканката" се разделя на 4 части по 1 БПВМ 6.Кьополу
3 х 2 БВМ
360 г патладжан (1 среден патладжан с пижама*) - 3 БВ
240 г домати (2 средни домата) - 1 БВ
280 г печени чужки - 2 БВ
2 ч.л. зехтин - 6 БМ
сол, чер пипер, чесън, магданоз, кимион, семена от копър
Патладжанът се вари на пара 15 мин. Добавят се доматите за още 5 минути. Доматите се поливат със студена вода и се обелват. Всички продукти се слагат в блендера и се объркват.
Идеална добавка към месен или млечен протеинов блок (3БП) с добавката на 3 маслинки (1 БМ) и плодец за десерт. 7. Обед с 4 блока протеин 112 г извара - 2 БП
2 цели яйца - 2 БП
връзка пресен лук - 1 БВ
зелена и червена чушка сурови - 1 БВ
1 ч.л. зехтин - 3 БМ
1/3 ч.л. гхи - 1 БМ
Кавърдисвате (задушавате) лука и чушките в мазнината. Добавяте изварата. Сол, червен пипер, чер пипер, магданоз, босилек (свежи - накълцани). Изсипете и разбърканите яйца. - Бъркани яйца с извара лук и чушки. Страхотно вкусно.
Десерта 1 цяла ябълка - супер.Може да се получи и като 3 блока като се използват само белтъците и десерта е 1/2 ябълка или киви. 8. Закуска 150 г извара по етикет 3 БП
140 г ягоди 1 БВ
28 г накиснат овес 2 БВ
9 г смлян небелен сусам по етикет 3 БМ
листа мента
3 капки стевия
канела и джинджифил на прах
Пасирате и сложете в хладилника за закуска. 9. Закуска 3 БПВМ
21 г протеин на прах
14 г накиснат овес
1 киви
1/2 портокал (обелен)
9 бадема
Всичко в блендера с водицата от кисненето на овеса и още 1/2 чаша. 10. Дневно меню Закуска: извара 112 г;накиснат овес 28 г; бадеми 6 бадема = 2 БПВМ; Vitamin E - 200 IU
Обед: модификация на "Корабчетата от тиквички"
извара 112 г; котидж - 56 г (подправени с кимион, лют червен пипер, чер пипер, копър, магданоз, босилек); тиквички - 480 г (мерени сурови и запечени на тиган)по; домати - 240 г; 9 бадема - = 3 БПВМ
Следобедна подкрепа: извара 56 г; ябълка 100 г; 3 бадема = 1 БПВМ
Вечеря: телешко кюфте на скара - 56 г; салата (огромна - една я погълнах): 1/2 айсберг, домати 240 г, чушка 120 г, краставица - 120 г (2 БВ) с 1 ч.л. зехтин; десет ябълка 100 г = 3 БПВМ
Преди лягане си притогвете 220 г кисело мляко с 3 бадема
10 блока за деня - 2:3:1:3:1 Времето между блюдата е около 4 часа. Докато си легнете количеството вода да надхвърли 3 литра. 11. Обедно меню и вечеря 3 БПВМ
извара 168 г - 3 БП
пресен лук 80 г - 1 БВ
гхи 1 ч.л. - 3 БМ
копър, магданоз, чер и червен пипер, солчица
чушка 240 г 1 БВ
грейпфрут 140 г 1 БВ
Лука, подправките и изварата задушени в гхи-то и 2 сурови чушки напълнени с получената смес и грейпфрут за десерт
За вечерята пюре от: 2 БВ с добавена 1 ч.л. зехтин – 3БМ
Карфиол – 220 г - 0,5 БВ
Броколи – 160 г - 0,5 БВ
лук – 130 г – 1 БВ
спанак – 80 г - не броя блокове (количеството е минимално)
коприва- 100 г - не броя блокове (количеството е минимално)
100 г ябълка – 1 БВ
Протеини – 3 БП по избор
Закуската и междинните се поддържат с извара, овеса, ябълките, бадемите 12. Кисело мляко Ако ще смятате кис. млякото за мазнина, трябва да го изчисляваш според количеството мазнини в него. Т.е. в 100г мляко има 2г мазнини, значи (100/2)х1.5= 75г. Значи 1МБ=75г мляко.
220г мляко 2% е 1ПБ+1ВБ+3МБ , но ако ядеш само млякото без други протеини и мазнини тогава е 1ПБ+1ВБ+1,5МБ, така че си е почти балансирано. 13. Дневно меню 2 9:30 - неделно късно събуждане
Закуска - 2 БПВМ
извара - 112 - 2 БП; овес - 28 г - 2 БВ; бадеми - 6 бр. - 2 БМ
13:30 - обед - 3 БПВМ
пиле на тиган - 84 г - 3 БП; задушени на пара зеленчуци - броколи 160 г - 0,5, брюкселско - 150 г - 1, зелен фасул - 90 г - 0,5 (общо 2 БВ) - заляти с 1 ч.л. гхи - 3 БМ; десерт - 100 г ябълка - 1 БВ
17:30 - следобедна подкрепа - 1 БПВМ
220 г кисело мляко на айран
20:30 - вечеря - 3 БПВМ
сьомга на тиган - 126 г - 3 БП, 1 ч.л. зехтин - 3 БМ, сокът на 1 лимон - 1 БВ, ръжена филийка хляб (по етикет) - 1 БВ, ябълка - 100 г - 1 БВ
23:00 - среднощна подкрепа - 1 БПВМ
50 г извара (по етикет) - 1 БП, настъргана глава целина - 117 г (изчислена) - 1 БВ, 3 бадема - 1 БМ 14. Вечеря. 3 БПВМ
сьомга/пастърва с добавения към нея зехтин - 126 г сурова - 3 БП
1/2 филийка ръжен хляб - домашен - 1БВ
100 г сурово брюкселско зеле - 1 БВ (голямо хрупане падна)
100 г настъргана ябълка с канела и джинджифил - 1 БВ 15. Ябълкова запеканка 4 х 1 БПВМ 300 г ябълки - 3 БВ - обелени и нарязани на требни парченца или настъргани на едро ренде
112 г извара или рикота - 2 БП
220 мл прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
1 яйце или 2 белтъка (разбити на сняг) - 1 БП
1 1/3 ч.л. гхи
стевия на вкус, ванилия, джинджифил, канела, индийско орехче
Ябълките се карамелизират в тиган с маслото и леко се задушават. Изсипват се в тавичка.
Изварата, прясното мляко, яйцето и подправките се разбиват добре с телена бъркалка. Ябълките се заливат със сместа и се запичат за 20 мин в предварително нагрята на 180 г фурна с вентилатор.
"Запеканката" се разделя на 4 части по 1 БПВМ 17.Първомартенски обед
3БПВМ
150 г извара (по етикет) - 3 БП
140 г печени червени чушки - 1 БВ
връзка зелен лук - 1 БВ
1 ч.л. гхи - 3 БМ
чаша вино - 1 БВ
Чушките и лука се задушават в маслото. Добавя се малко солчица, чер пипер и магданоз. Добавя се и изварата. Обърква се добре и се сервира с чаша червено сухо вино. 18.Закуска с печена тиква
2х3 БПВМ
840 г обелена и почистена тиква цигулка - 6 БВ
300 г извара (по етикет) - 6 БП
3 с.л. пълнозърнест сусамов тахан - 6 БМ
канела, джинджифил, карамфил, индийско орехче, кориандър на прах - на вкус
стевия - на вкус
Тиквата се задушава на пара за 15-20 минути, след което се запича във фурна за още 10-15 минти на 180 градуса с вентилатор. Когато е готова се пасира заедно с изварата, тахана и подправките и се подслажда на вкус със стевия (аз ползвам разтвор).
Дели се на две порции по 3 БПВМ или на три порции по 2 БПВМ http://www.vzonata.com/
50 г пълнозърнесто ечемичено брашно - 7 БВ
50 г овесени трици - 3 БВ
20 г нахутена мая на прах
1/2 ч.л. сол
Маята се разтваря в 300 мл топла вода. Сухите продукти се сипват в робота, налива се разтворената мая и се разбърква. Получава се тесто с консистенция между кейксово и хлебно тесто. Изсипва се в тавичка покрита с хартия за печене и с помощта на шпатула се оформя като питка. Покрива се със стреч фолио да престои половин час. Пече се на 180 г 30 минути. Проверява се с клечка за готовност (както при кейкс). 2.Рататуй
6 БВМ
240 г патладжан - 2 БВ
240 г чушки - 1 БВ (червена и зелена)
240 г тиквички - 1 БВ
130 г лук - 1 БВ
240 г домати - 1 БВ
2 ч.л. зехтин
2-3 скилидки чесън, мащерка, магданоз, розмарин, чер пипер, червен пипер, сол (всички подправки на вкус)
Зеленчуците се нарязват на кръгчета с дебелина до 0,5 см. Нареждат се в тавичка като се редуват. Ако имате търпение, може да ги подредите леко изправени като домино. Аз си го спестих. Между ръсите сол, чер пипер и подправките. Наливате 1/2 чаша вода и зехтина. Запичате във фурна.
Делите на 3 порции по 2 БВМ. Сервирате с 3 БП по желание - някакъв протеин, риба, извара. За десерт - 1 БВ плод+1БВ мазнина (ядки). 3.Мусака със соева кайма
9 БПВМ
Serving: 3 х 3 БПВМ
84 г соева кайма по етикет - 6 БП
2 яйца - 2 БП
220 мл прясно мляко - 1 БП+1 БВ
240 г патладжан - 2 БВ
240 г тиквички - 1 БВ
240 г домати - 1 БВ
130 г лук - 1 БВ
2 ч.ч (х 250 мл) - задушени гъби (замразени) - 1 БВ
24 г пълнозърнесто ечемичено брашно по етикет - 2 БВ
3 ч.л. овкусен с мащерка зехтин - 9 БМ
връзка магданоз
сол, чер пипер, червен пипер, лют червен пипер, кимион - на вкус
Каймата се кипва в 500 мл вода за 10-тина минути. Тиквичките, патладжана, доматите, лука се нарязват на удобни за хапване парчета. Гъбите се накълцват в чопър (да не чакам да се размразяват). Добавят се нарязания магданоз, подправките и зехтина и всичко се смесва в тавичката заедно с остатъчната вода от варенето на каймата и ако е необходимо още една кафяна чашка. Пече се във фурна около 35-40 мин на 180 градуса с вентилатор.
Яйцата, прясното мляко и ечемиченото брашно се разбиват (ако е необходимо се добавя и малко водица) и със сместа се залива мусаката. Запича се до зачервяване на заливката. 4.Бърз мързелив обед от 3БПВМ
112 г. извара -2 БП
1 цяло яйце или 2 белтъка 1 БП
1 връзка пресен лук или 130 г стар лук (една средна глава) 1 БВ
1 стрък пресен чесън или 1-2 скилитки стар чесън
1 ч.л. гхи или зехтин* - 3 БМ
сол, чер пипер, червен пипер, кимион, магданоз, мащерка или други подправки по избор
240 г домат (2 средни домата) - 1 БВ
1/2 ябъълка, 1 киви или друг плод по избор за десерт - 1 БМ
Лукът, чесънът и с подправките се задушават в мазнината за 2-3 минути под капак с 1-2 ч.л. вода (без дълго запържване). Добавяте изварата и яйцето. Бъркате докато яйцето се хомогенизира с изварата и белтъкът побелее.
Сервирате с нарязания за салата домат. Може да изберете и друг продукт за салата от 1 БВ. Може да си спестите част от зехтина, за да си полеете с него салатата, а в незалепващ тиган може да забъркате ястието без мазнина, а да я добавите към салатата. 5.Ябълкова "запеканка"
4 х 1 БПВМ
300 г ябълки - 3 БВ - обелени и нарязани на требни парченца или настъргани на едро ренде
112 г извара или рикота - 2 БП
220 мл прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
1 яйце или 2 белтъка (разбити на сняг) - 1 БП
1 1/3 ч.л. гхи
стевия на вкус, ванилия, джинджифил, канела, индийско орехче
Ябълките се карамелизират в тиган с маслото и леко се задушават. Изсипват се в тавичка.
Изварата, прясното мляко, яйцето и подправките се разбиват добре с телена бъркалка. Ябълките се заливат със сместа и се запичат за 20 мин в предварително нагрята на 180 г фурна с вентилатор.
"Запеканката" се разделя на 4 части по 1 БПВМ 6.Кьополу
3 х 2 БВМ
360 г патладжан (1 среден патладжан с пижама*) - 3 БВ
240 г домати (2 средни домата) - 1 БВ
280 г печени чужки - 2 БВ
2 ч.л. зехтин - 6 БМ
сол, чер пипер, чесън, магданоз, кимион, семена от копър
Патладжанът се вари на пара 15 мин. Добавят се доматите за още 5 минути. Доматите се поливат със студена вода и се обелват. Всички продукти се слагат в блендера и се объркват.
Идеална добавка към месен или млечен протеинов блок (3БП) с добавката на 3 маслинки (1 БМ) и плодец за десерт. 7. Обед с 4 блока протеин 112 г извара - 2 БП
2 цели яйца - 2 БП
връзка пресен лук - 1 БВ
зелена и червена чушка сурови - 1 БВ
1 ч.л. зехтин - 3 БМ
1/3 ч.л. гхи - 1 БМ
Кавърдисвате (задушавате) лука и чушките в мазнината. Добавяте изварата. Сол, червен пипер, чер пипер, магданоз, босилек (свежи - накълцани). Изсипете и разбърканите яйца. - Бъркани яйца с извара лук и чушки. Страхотно вкусно.
Десерта 1 цяла ябълка - супер.Може да се получи и като 3 блока като се използват само белтъците и десерта е 1/2 ябълка или киви. 8. Закуска 150 г извара по етикет 3 БП
140 г ягоди 1 БВ
28 г накиснат овес 2 БВ
9 г смлян небелен сусам по етикет 3 БМ
листа мента
3 капки стевия
канела и джинджифил на прах
Пасирате и сложете в хладилника за закуска. 9. Закуска 3 БПВМ
21 г протеин на прах
14 г накиснат овес
1 киви
1/2 портокал (обелен)
9 бадема
Всичко в блендера с водицата от кисненето на овеса и още 1/2 чаша. 10. Дневно меню Закуска: извара 112 г;накиснат овес 28 г; бадеми 6 бадема = 2 БПВМ; Vitamin E - 200 IU
Обед: модификация на "Корабчетата от тиквички"
извара 112 г; котидж - 56 г (подправени с кимион, лют червен пипер, чер пипер, копър, магданоз, босилек); тиквички - 480 г (мерени сурови и запечени на тиган)по; домати - 240 г; 9 бадема - = 3 БПВМ
Следобедна подкрепа: извара 56 г; ябълка 100 г; 3 бадема = 1 БПВМ
Вечеря: телешко кюфте на скара - 56 г; салата (огромна - една я погълнах): 1/2 айсберг, домати 240 г, чушка 120 г, краставица - 120 г (2 БВ) с 1 ч.л. зехтин; десет ябълка 100 г = 3 БПВМ
Преди лягане си притогвете 220 г кисело мляко с 3 бадема
10 блока за деня - 2:3:1:3:1 Времето между блюдата е около 4 часа. Докато си легнете количеството вода да надхвърли 3 литра. 11. Обедно меню и вечеря 3 БПВМ
извара 168 г - 3 БП
пресен лук 80 г - 1 БВ
гхи 1 ч.л. - 3 БМ
копър, магданоз, чер и червен пипер, солчица
чушка 240 г 1 БВ
грейпфрут 140 г 1 БВ
Лука, подправките и изварата задушени в гхи-то и 2 сурови чушки напълнени с получената смес и грейпфрут за десерт
За вечерята пюре от: 2 БВ с добавена 1 ч.л. зехтин – 3БМ
Карфиол – 220 г - 0,5 БВ
Броколи – 160 г - 0,5 БВ
лук – 130 г – 1 БВ
спанак – 80 г - не броя блокове (количеството е минимално)
коприва- 100 г - не броя блокове (количеството е минимално)
100 г ябълка – 1 БВ
Протеини – 3 БП по избор
Закуската и междинните се поддържат с извара, овеса, ябълките, бадемите 12. Кисело мляко Ако ще смятате кис. млякото за мазнина, трябва да го изчисляваш според количеството мазнини в него. Т.е. в 100г мляко има 2г мазнини, значи (100/2)х1.5= 75г. Значи 1МБ=75г мляко.
220г мляко 2% е 1ПБ+1ВБ+3МБ , но ако ядеш само млякото без други протеини и мазнини тогава е 1ПБ+1ВБ+1,5МБ, така че си е почти балансирано. 13. Дневно меню 2 9:30 - неделно късно събуждане
Закуска - 2 БПВМ
извара - 112 - 2 БП; овес - 28 г - 2 БВ; бадеми - 6 бр. - 2 БМ
13:30 - обед - 3 БПВМ
пиле на тиган - 84 г - 3 БП; задушени на пара зеленчуци - броколи 160 г - 0,5, брюкселско - 150 г - 1, зелен фасул - 90 г - 0,5 (общо 2 БВ) - заляти с 1 ч.л. гхи - 3 БМ; десерт - 100 г ябълка - 1 БВ
17:30 - следобедна подкрепа - 1 БПВМ
220 г кисело мляко на айран
20:30 - вечеря - 3 БПВМ
сьомга на тиган - 126 г - 3 БП, 1 ч.л. зехтин - 3 БМ, сокът на 1 лимон - 1 БВ, ръжена филийка хляб (по етикет) - 1 БВ, ябълка - 100 г - 1 БВ
23:00 - среднощна подкрепа - 1 БПВМ
50 г извара (по етикет) - 1 БП, настъргана глава целина - 117 г (изчислена) - 1 БВ, 3 бадема - 1 БМ 14. Вечеря. 3 БПВМ
сьомга/пастърва с добавения към нея зехтин - 126 г сурова - 3 БП
1/2 филийка ръжен хляб - домашен - 1БВ
100 г сурово брюкселско зеле - 1 БВ (голямо хрупане падна)
100 г настъргана ябълка с канела и джинджифил - 1 БВ 15. Ябълкова запеканка 4 х 1 БПВМ 300 г ябълки - 3 БВ - обелени и нарязани на требни парченца или настъргани на едро ренде
112 г извара или рикота - 2 БП
220 мл прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
1 яйце или 2 белтъка (разбити на сняг) - 1 БП
1 1/3 ч.л. гхи
стевия на вкус, ванилия, джинджифил, канела, индийско орехче
Ябълките се карамелизират в тиган с маслото и леко се задушават. Изсипват се в тавичка.
Изварата, прясното мляко, яйцето и подправките се разбиват добре с телена бъркалка. Ябълките се заливат със сместа и се запичат за 20 мин в предварително нагрята на 180 г фурна с вентилатор.
"Запеканката" се разделя на 4 части по 1 БПВМ 17.Първомартенски обед
3БПВМ
150 г извара (по етикет) - 3 БП
140 г печени червени чушки - 1 БВ
връзка зелен лук - 1 БВ
1 ч.л. гхи - 3 БМ
чаша вино - 1 БВ
Чушките и лука се задушават в маслото. Добавя се малко солчица, чер пипер и магданоз. Добавя се и изварата. Обърква се добре и се сервира с чаша червено сухо вино. 18.Закуска с печена тиква
2х3 БПВМ
840 г обелена и почистена тиква цигулка - 6 БВ
300 г извара (по етикет) - 6 БП
3 с.л. пълнозърнест сусамов тахан - 6 БМ
канела, джинджифил, карамфил, индийско орехче, кориандър на прах - на вкус
стевия - на вкус
Тиквата се задушава на пара за 15-20 минути, след което се запича във фурна за още 10-15 минти на 180 градуса с вентилатор. Когато е готова се пасира заедно с изварата, тахана и подправките и се подслажда на вкус със стевия (аз ползвам разтвор).
Дели се на две порции по 3 БПВМ или на три порции по 2 БПВМ http://www.vzonata.com/
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. КАТАЛОГ - БИЛКИ
2. Народни Рецепти
3. БИЛКОВИ ТИНКТУРИ
4. Билките на Мария Требен
5. Билките във всеки дом
6. Разпознаване и събиране на билки
7. Терънс Маккена Храната на боговете
8. Вестник Лечител
9. билките - здраве от природата
10. НАНО-КОМ-ООД
11. АЮРВЕДА
12. БЛОГ ЗА СЕРИОЗНИ ХОРА
13. НОТА БЕНЕ
14. ТАЙНИТЕ НА ТИБЕТСКАТА МЕДИЦИНА
15. Лекуване с домашни средства
16. bilkaria
17. zdraveotnaroda
18. Здравето, Дар от Бога
19. Водата лекува, лекарствата убиват?
20. Тялото жадува за вода
21. Блогът на prolet
22. greenhealth
23. Тайните на тибетската медицина – 1-ва част
24. Тайните на тибетската медицина – 2-ра част
25. Болести
2. Народни Рецепти
3. БИЛКОВИ ТИНКТУРИ
4. Билките на Мария Требен
5. Билките във всеки дом
6. Разпознаване и събиране на билки
7. Терънс Маккена Храната на боговете
8. Вестник Лечител
9. билките - здраве от природата
10. НАНО-КОМ-ООД
11. АЮРВЕДА
12. БЛОГ ЗА СЕРИОЗНИ ХОРА
13. НОТА БЕНЕ
14. ТАЙНИТЕ НА ТИБЕТСКАТА МЕДИЦИНА
15. Лекуване с домашни средства
16. bilkaria
17. zdraveotnaroda
18. Здравето, Дар от Бога
19. Водата лекува, лекарствата убиват?
20. Тялото жадува за вода
21. Блогът на prolet
22. greenhealth
23. Тайните на тибетската медицина – 1-ва част
24. Тайните на тибетската медицина – 2-ра част
25. Болести