Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2018 20:18 - ВЕЛИКДЕНА ЛИ? НО КАКВО Е ВЕЛИКДЕНА И ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО С ГОСПОДА?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 5741 Коментари: 14 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сестри и братя,

Някои от вас празнувате Великдена. Но дали ако сте християни, трябва да пазите това?
Вижте този урок-ще разберете, какво сте празнували и ще решите, дали да правите това...

Приятно гледане! 






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. reader - Ти явно не си православен християнин
12.03.2018 01:22
Протестант ли си?
цитирай
2. bojiislujitel - Аз съм библейски християнин. Ст...
12.03.2018 02:04
Аз съм библейски християнин. Стриктно Библията.
Надявам се, виждали сте Библията.
цитирай
3. krumbelosvet - Започна са
12.03.2018 06:35
Редовната атака срещу християнството пред Великден.
Въпросът е - в чия полза? На будизма? Индуизма? Едва ли. Кой СЕГА воюва с християнска Европа? Кой? Риторичен въпрос.
цитирай
4. qaufland - “Като народ ние можем да се гордеем, ...
12.03.2018 10:34
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.

З.Стоянов
цитирай
5. qaufland - Евгений Утин, руски военен коре...
12.03.2018 10:35
Евгений Утин, руски военен кореспондент на руско турската война от 1877-1878 година за отношенията между руснаците “освободители” и “освободените” българи:

“- Знам, че „братушките” не могат да ме понасят – каза ми един началник на окръг, когато обхождахме владението му и спирахме в селата – но ми е все едно. Този народ е калпав и трябва да се отнасяш с него сурово. Сега ги е страх от мен, защото знаят, че нищо няма да им се размине: виновен ли е – двайсет и пет нагайки! Нека ги е страх!

– Чакайте, – възразих му аз – нагайката е твърде глупаво средство, за да бъде спечелено приятелството на българите.

– Нека ви направя за седмица шеф на кааза и ще видите може ли човек да се справи без нагайка. Всеки ден ще ви трябват двеста-триста! Не познавате българите, а колкото до тяхното разположение – Бог да им е на помощ, но на нас защо ни е?

– Забравяте, че сме дошли да ги освобождаваме! А вие, с нагайката!

– Повярвайте ми, за тях нагайката е най-доброто освобождение!”

Българите безпрекословно изпълняваха заповеди, но на лицата им не можеше да прочете нито задоволство, нито радост. Бяха убедени, че ако турците са ги били произволно, така ги бият и руснаците.
цитирай
6. qaufland - Христо Ботев за Русия Публ. ...
12.03.2018 10:36
Христо Ботев за Русия


Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има право да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. –

Първата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество
цитирай
7. qaufland - Въпреки, че уж Русия много държи на ...
12.03.2018 10:37
Въпреки, че уж Русия много държи на „вековната дружба” с България Путин и режимът му не пропуснаха нито една възможност да уязвят България. Особено благоприятни за руските удари под кръста се оказа историята ни.
Така например през май 2017 г. по време на визитата на македонския президент Георге Иванов в Москва Путин заяви, че славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя”.
Очевидна провокация на бившия кадрови служител на КГБ и настоящ държавен глава на Русия.
Нищо, че казаното от него не само, че историческо е невярно, но и се разминава с позицията на такъв негов близък човек като руския патриарх Кирил, който две години по-рано заяви пред президента Росен Плевнелиев, че „българите донесоха книжната грамотност в Русия”.
През ноември 2017 г. пък говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че „съветската армия е спасила десетки хиляди български евреи”.
Нова провокация, която беше опровергана от българските власти, включително и от министър-председателя.

Активното мероприятие на патриарх Кирил – агент „МИХАЙЛОВ”

Никога досега обаче Русия на Путин не си е позволявала да бъде толкова невъздържана и да предприеме директна атака срещу българската държавност, унижавайки я по начина, по който това направи патриарх Кирил, известен още с агентурния си псевдоним „МИХАЙЛОВ” в КГБ срещу българския президент Румен Радев и българския патриарх Неофит.
Путин, който през 2017 г. има само едно посещение в страна от Европейския съюз (в Унгария през февруари при своя приятел Орбан) не дойде за 3-ти март възпрян заради предизборната ситуация в Русия.
Това обаче не попречи на руската страна да изпрати за Националния празник на България именно патриарх Кирил, който е близък до Путин и определя неговото управление като „божие чудо”.

Добре премислен ход

Неговият ход в София е добре премислен и носи характеристиките на класическо активно мероприятие. Няма как да е друго, след като руският патриарх на връх Националния празник на България говори назидателно пред своите домакини в президентството на среща, на която не присъстват медии, но руската делегация снима през цялото време.
П А след това на сайта на Руската православна църква видеото е публикувано без онази част, която съдържа евентуалния отговор от президента (който ние така и можем да разберем на 100% процента какъв е бил, защото нямало стенограма). Това говори, че още от самото начало целта е била да се даде публичност на позицията на Кирил през неговите сащисани домакини.
От това видео виждаме само как докато тече назидателния монолог на руския патриарх Радев клати мълчаливо глава, а патриарх Неофит си я навежда, като и двамата са с изненадани погледи.

Шамар за проруските слуги в България

Активното мероприятие на Кирил обаче има и обратен ефект, защото беше неочакван шамар за всичките техни проруски слуги в България.
Вече цяла седмица те не могат да асимилират, че руският високопоставен гост най-безпардонно постави в унизително положение българския държавен глава Румен Радев, който още като кандидат-президент призна руската окупация на Крим, а след като беше избран за президент за разлика от своите европейски колеги във всяка една своя външнополитическа изява не пропуска да призове да бъдат отменени санкциите срещу Русия (всъщност те са срещу олигархичния кръг на Путиновия режим).
Проруските настроения на Светия синод и патриарх Неофит, познат от 2012 г. и като агент „СИМЕОНОВ” на Държавна сигурност, са известни.
Стореното от патриарх Кирил държи вече седмица в шок лагера на проруските настроени политици, партии и социолози в България, които или гузно мълчат, или се опитват да представят несъстоятелни доводи и изпадат в още по-жалко положение.
Активното мероприятие на Кирил има и вторичен ефект, който се изрази в публичното осветяване на най-ярките „руски патриоти” в България като лидерът на „Атака” Волен Сидеров и лидерът на МВРО Красимир Каракачанов, социологът Кольо Колев и др.
Дори такива лица, демонстриращи любовта си към Русия, като един Румен Петков, бивш политик от БСП и неуспял депутат от залезлия президентски (на Георги Първанов) политически АБВ, се вайка, че стореното от патриарх Кирил на практика ще доведе до антируски настроения в българското общество.
И много вероятно е прав. Отдавна са изпуснали положението. Защото проруските слуги в България не се кланят достатъчно ниско на московския си господар, не са безпределно верни, както в миналото, разглезени са от тая демокрация и все не могат да свършат работа, за която им се плаща.
Затова сега играе нагайката, както преди 140 години още веднага с освобождението (виж за справка „Писма от България” на Евгений Утин). Да ви се даде един хубав урок. А пък ако после заслужите ще получите и „братска” руска любов.
цитирай
8. krumbelosvet - Пак цялото тролско воинство "коментира"
12.03.2018 12:16
И една пристрастна дама, и тя в хор с тролите. Как не се умори дамата да повтори всички тролски криви "аргументи" против Русия. И да изкара ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА ХИТЛЕР негови съюзници, даже по-лоши от него.
Един руски дръвник, бил той и работещ като патриарх, не може да обърне ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИЯ ФАКТ. Уви, да, УВИ, нямаме друг избор за стратегически съюзник, освен Русия. И това го осъзнават ГОЛЯМОТО МНОЗИНСТВО българи. Англосаксите са ИСТОРИЧЕСКИ, ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ съюзници на Турция, Ердоган иска да възстанови Османската империя, с нас барабар, и това би било в интерес на англосаксите. Или, по-точно, на ездачите им от Уолстрийт, които им печатат парите...
Братя българи, историята може да се чете всякак, може и както дяволът чете евангелието, затова погледнете СЕГА, да, С Е Г А кой ни разоръжи до голо? Кой ни уби икономиката и ни прати да слугуваме в чужбина? Комите ли? Те може да имат интерес да ПРИСВОЯТ икономиката, но да я унищожат, след като е изградена под тяхно ръководство?
цитирай
9. bojiislujitel - Редовната атака срещу християн...
12.03.2018 13:37
krumbelosvet написа:
Редовната атака срещу християнството пред Великден.
Въпросът е - в чия полза? На будизма? Индуизма? Едва ли. Кой СЕГА воюва с християнска Европа? Кой? Риторичен yвъпрос.


Кое „християнство„?
Измисленото от Рим ли?
То няма нищо общо с Христос.

Време е да осазнаете какво и кого следвате.
Иначе, огненото езеро ще има много място.

Представени са фактите както са. Само безумен не може да ги разбере.
цитирай
10. bojiislujitel - Вижте видеото. Представени са ф...
12.03.2018 13:42
Вижте видеото. Представени са фактите.
Ако искате да пишете неща нямащи общо с видеото, намерете си друго място.
цитирай
11. krumbelosvet - Знам Библията
14.03.2018 08:40
Знам Библията, и Стария завет, и Новия, не наизуст, но НЯМА текст, които да не съм прочел няколко пъти, а някои - десетки пъти.
Нямаше нужда да изгрледам 28 минути проповед. Който ИМА ДА КАЖЕ нещо, ВИНАГИ са му достатъчни 3 минути за ОСНОВНАТА ИДЕЯ. А тук - 3 минути дъра-бъра. Ако оборването на християнството и на Великдена беше въпрос на 28 минути, отдавна да ги няма.
Известни са ми "тънки места" в писанията, кито допускат съмнения. Но ТВЪРДИ ДОКАЗАТЕЛСТВА против християнството и Великдена, ПРОСТО НЯМА.!!!
А ереси и проповедници хулещи Великден и Исус, са безброй.
Очаквам ПАК да се появят "научни" възстановки на портрета на Исус. Миналата година един такъв "портрет" приличаше на пиян циганин, с едно по-притворено око.
Имам пост "Външният вид на Христос според писмо на Пилат Понтийски". Това писмо, разбира се, няма сила на доказателство, но според мен личи от целия текст и контекст, че НЕ Е ФАЛШИФИКАТ. Тая теза съм защитил, доколкото ми стига ума и перото.
Не съм "православен скот", а инженер с научен мироглед. Но много учени приемат Христос. Даже Айнщайн, евреин който си има своя теза за Бога, счита, че образът на Исус от Евангелията НЕ МОЖЕ ДА Е ИЗМИСЛЕН.
цитирай
12. bojiislujitel - Явно не сте видяли видеото. Пред...
14.03.2018 13:27
Явно не сте видяли видеото. Представени са факти които могат да бъдат проверени.
Библията изобщо не познавате и това е очевидно.
Всеки може да вярва всичко, но когато човек вярва в лъжа, това води до сериозни проблеми.
Но всеки има свободна воля и право на избор.
Приятен ден!
цитирай
13. krumbelosvet - Блягодаря, приятна вечер
15.03.2018 19:13
Обвинявате ме, че ЛЪЖА за четенето на Библията. Библията има много тълкуватели, и сигурно не познавам тия, на които вие сте ПОВЯРВАЛИ. За сметка на оригинала.
НИКОГА няма да слушам 28 минути тоя, който в първите 3 минути НЕ КАЗВА основната си теза, а алабализми за лековерни.
цитирай
14. bojiislujitel - Обвинявате ме, че ЛЪЖА за четенето ...
16.03.2018 00:40
krumbelosvet написа:
Обвинявате ме, че ЛЪЖА за четенето на Библията. Библията има много тълкуватели, и сигурно не познавам тия, на които вие сте ПОВЯРВАЛИ. За сметка на оригинала.
НИКОГА няма да слушам 28 минути тоя, който в първите 3 минути НЕ КАЗВА основната си теза, а алабализми за лековерни.


Писано е-мъдрият проверява всичко и което не е добро-оставя го.

Става въпрос за мъдрите хора де...

А Библията никога не сте чели. Може да сте я преглеждали-което е всичко, което сте направили...

Факта е съвсем прост-вижте брояча под темата. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2185659
Постинги: 1220
Коментари: 1483
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930