Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2014 09:42 - Небесното цвете, вещаещо добро
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
0



image                                                             В будистките сутри има подобно предсказание за          явяването на Бог пред хората, като например легендата за цветето Удумбара. Според древните текстове това е свещено цвете от друго измерение, явяващо се в човешкия свят веднъж на 3 000 години. Появата му е символ за приближаването на велико събитие, свързано с пристигането на „Свещения крал, който върти Колелото”. В сутрите също е пояснено, че всеки, който е добър в сърцето си и проявява състрадание към другите, ще има честта да бъде спасен от „Свещения крал”. Днес, макар и да звучи нереално, цветето Удумбара е забелязано да цъфти на много места по света. За първи път то е открито през 1997 г да расте върху статуя на Бодхисатва в храма „Суми Зен” в Сунчеон, Южна Корея, а след това и в много други страни. 
Думата „Удумбара” на санскрит означава „небесно цвете, вещаещо добро”. В осми том на будисткия свещен текст „Хуейлин фонетика и тълкувание” се казва, че „Удумбара е продукт на свръхестествен феномен; това е божествено цвете, което не съществува в земния свят. Ако Татагата или Кралят на Златното Колело се появят в човешкия свят, тези цветя ще се покажат, символизирайки тяхната велика добродетел и милосърдие. Сукхавативюха сутра (или Сутрата за Буда на Вечния живот) споменава, че „хората ще разберат, че цветята Удумбара са пророчески знак”.        image                                                                              Последният път, когато това се е случили е било преди раждането на Буда Шакямуни, а през последните 20 години цъфтенето му се наблюдава в цял свят.

Запознати казват, че това обозначава присъствието в човешкият свят на Велик Просветлен преподаващ Закона (Фа или Тао/Дао). Когато този период завърши предстоят Грандиозни събития. А злото и доброто ще бъдат овъзмездени.
Това малка ароматно цвете има много тънка, но изключително здрава дръжка. То изглежда расте на всичко, метал, дърво, пластмаса и може да се открие по стени, тавани, рамки и мрежи на прозорци. Хората, които са намирали удумбара през последните години, съобщиха, че то не увяхва с месеци, дори няколко години.
За първи път е открито на статуята на Буда в храм в Южна Корея през 1997 г. През 2010 г. китайските държавни медии съобщиха за появата на цветето, наричайки го небесно. Това е доста необичайно за китайските медии, защото китайският комунистически режим официално се придържа към теорията на атеизма и едва ли вярва в идването на Земята на голям духовен водач. Всички статии на тази тема в държавните медии бяха отстранени веднага след публикуването им, но те се разпространиха в китайския интернет.
Оттогава режимът твърди, че Удумбара – всъщност са личинки на насекомо. Думата „Удумбара“ произлиза от санскритски и означава „цвете от небето.“          image                                       
       удумбара растяща на метална тръба

Според будистката легенда, Удумбара възвестява пристигането на свещения крал, който „върти колелото, коригирайки дхармата в света“. Той ще приеме всеки човек, с милосърдие предлагайки спасение на всички.
В осмия том на будистките текстове „Фонетика и интерпретация на Хуйлин“ се казва: „Цветчето Удумбара е продукт на свръхестествени сили; небесно цвете, и то не съществува в този свят. Когато Татагата или Кралят със златното колело пристигне в човешкия свят, благодарение на голямата си добродетел и благословения разцъфва цветето Удумбара“.
                                                                        
На 27 февруари държавнатаChina News публикува статия, озаглавена „Легендарното Удумбара, което цъфти на всеки 3000 години, бе открито в Лушан (Lushan), Джянгши”. Статията описва цветето като „небесен феномен”. Били намерени осемнадесет от миниатюрните цветчета, всяко от които само 0,08 см високо. „Намиращите се наблизо жители бяха развълнувани от откритието. Игуменът на храм поиска да вземе снимка с поклонническа цел”, се казва в статията.

Статията описва как са били открити цветята. „Светска будистка ги докоснала и помислила, че са яйца на насекоми. На другия ден, за нейна изненада цветята, които сплескала предишния ден, били израснали отново прави и осемнадесет от тях били разцъфнали, изпускайки фино ухание”.
На следващия ден китайското издание на Epoch Timesсъобщи, че пекинската медияChina News, наред с други, изненадващо съобщила за събитието, дори описвайки Удумбара като „небесен феномен”. На 1 март официалните китайски медии – Xinhua, China News и People’s Daily – всички изтриха статиите от своите уеб сайтове.

Статията на China News се разпространи бързо из Интернет, като беше сложена на хиляди други сайтове. Според търсения сBaidu, най-голямата китайска търсачка, броят на публикациите нараснал експоненциално след като пекинската цензура свалила своята статия за Удумбара.

Цветето Удумбара прилича на камбана и стеблото му е като нишка от коприна. Цветята могат да цъфтят навсякъде – върху листата на други цветя, неръждаема стомана, дъски, пластмаса, плодове, гранит, стъкло, алуминиеви врати, хартия, електрически крушки и т.н.

Напоследък цъфтящи Удумбара бяха документирани по целия свят, включително в Южна Кореа, Тексас, Тайланд и Обединените арабски емирства.                                             www.epochtimes-bg.com/201402/14060503.html.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1232112
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930