Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 00:14 - Дискова херния Радикулит Лумбаго Ишиас Костна туберкулоза Парализа
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 5472 Коментари: 0 Гласове:
0



ДИСКОВА ХЕРНИЯ
386. 500 г от брей се варят в 3 литра бяло вино, докато остане 1 литър. За 5 дни се изпива - 3 пъти дневно след ядене по 1 ракиена чашка. След 1 месец почивка лечението се повтаря.
387. На болното място се поставят нарязани филийки кромид лук, които предварително леко се затоплят на слаб котлон. Прави се загреваещ компрес, с който се преспива.
388. Взема се нафта, мокри се вълнено парче плат, изстисква се и с него се търка болното място. След това се увива с вълнен шал да се затопли. Прави се 10 вечери наред.
389. Няколко стръка цвят от повет се накисват в 1 буркан (800 мл) спирт (ракия). Киснат 10 дни. След това болното място се маже с извлека.
390. Един средно голям лист от столетник се нарязва на ситно. Парченцата се смесват с 1 литър ракия. Шишето със сместа се заравя в земята да стои 40 дни. С настойката се маже болното място.
391. Смесват се добре 30 г медицинска сяра на прах и 30 г сода бикарбонат със 150 мл газ за горене. Със сместа се маже болното място. Спи се с вълнен пояс.
392. В 500 мл вода се вари 5 мин 1 супена лъжица синап. Докато е още топла отварата, се натопява кърпа (наслоена марля), която се поставя върху предварително намазания с мазнина кръст. Прави се загреваещ компрес, който се държи 1-2 часа. Процедурите се правят ежедневно до преминаване на болката.
393. Серлива (неопрана) вълна се наръсва със смес от 1 кафяна чашка ракия и по 1 чаена лъжичка счукани люти чушлета и смлян на прах черен пипер. Прави се съгреваещ компрес на болното място, който се държи най-много 2 часа. След компреса мястото се маже със свинска мас и се слага вълнен пояс.
РАДИКУЛИТ
394. Нужни са 3 аспирина, 1 супена лъжица свинска мас и 1 супена лъжица спирт или силна ракия. Аспирините се счукват и се смесват с маста, прибавя се ракията (да стане гъста кашица). Болното място се маже със сместа и се прави съгреваещ компрес всяка вечер в продължение на 1 седмица.
395. Счукват се листата на бял имел, набран от бяла бреза. Прави се лапа на болното място, която стои няколко часа. Помага и при ишиас и лумбаго.
396. Един кг борови стърготини се завързват в платняна торбичка и се варят 30 мин. Отварата се излива във вана, напълнена до половината с поносима за тялото гореща вода. Във ваната се стои 20-30 минути. Вредна е за сърдечно болни, с високо кръвно налягане, разширени вени. Добре е ваната да се прави преди лягане. Болките изчезват след първите няколко вани. Ако няма борови стърготини, могат да се използват стърготини от каквито и да е други дървета. Помага и при ревматизъм и подагра, подобрява обмяната на веществата в организма.
397. Една-две шепи листа от бяла бреза се варят 5 мин в 3 литра вода. Отварата се излива във вана с поносимо гореща вода. Болният стои във ваната 10-15 минути. Спи с вълнен пояс.
Брезовите листа могат да се заменят с хвойнови пъпки. Процедурата е като горепосочената.
398. Една по-голяма черна ряпа се издълбава. Вдлъбнатината се запълва с пчелен мед. След 12 часа с получения сироп се прави съгреваещ компрес на кръста. По същия начин се лекуват възпаления на ставите от ревматичен произход.
399. Една супена лъжица ситно нарязани листа и клонки от шипкасе варят 5 мин в 300 мл вода. Отварата се изпива на 3 пъти по 1 кафяна чашка 30 мин преди хранене. Лечението продължава 20-30 дни.
ЛУМБАГО
400. 200 г прясно настъргани корени от брей киснат 20 дни в 1 л зехтин или смес от 500 мл зехтин и 500 мл силна домашна ракия. С извлека се масажират болните места при ишиас и ревматизъм. Помага също при болки от простуда или плеврит.
401. Серлива вълна се напръсква с ракия и се мачка, докато пусне пяна. След това се поръсва със стрит чер пипер. Болният ляга по корем. На кръста се слага намокрен, изцеден вълнен плат, сгънат 2-3 пъти (или дебел вълнен шал). Върху мокрия плат се държи затоплена ютия (около 20 мин). След затоплянето на кръста се слага вълната и се завързва. Държи се 3-4 часа. Болният спи с вълнен пояс. Правят се 6-7 процедури. Помага и при ишиас.
402. Смесват се добре 1 супена лъжица газ за горене, 500 г свинска мас, 5 г салицил и 10 г нафталин. Към сместа се прибавят 20 настъргани конски кестена. След няколко дни може да се намаже болното място. Масажира се от гръбнака към ребрата. Болният спи с вълнен пояс. Помага и при ишиас.
403. 50 г морски краставички се заливат с 1 литър силна домашна ракия. След 10 дни с прецедената вече настойка се разтрива болното място. Лекува и ревматизъм. Да се пази от деца! Ръцете се мият след употреба – растението е отровно!
404. 100 г пресни листа и стебла от седефче се заливат с 1 литър силна домашна ракия. Добре затворен, съдът стои 15-20 дни. С настойката се мажат болезнените места. Помага и при ишиас, ревматизъм и подагра. Да не се пие – в по-големи дози растението е отровно!
405. В началото на месец май се заливат с 500 мл силна домашна ракия 50 г млади клонки от туйя (божо дръвче, кипарис). Настойката стои 10-15 дни. След прецеждането се мажат болните места. Лекува също и ишиас, мускулен ревматизъм и старчески артрит. Внимание! Растението е отровно!
406. Смесват се 60 г кори от бяла върба, 40 г стръкове хвощ и 20 г настъргани корени от брей. Една супена лъжица от сместа се вари в 400 мл вода 10 минути. Прецедената отвара се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.
407. Смесват се много добре 80 г стръкове хвощ, 60 г кори от бяла върба и 30 г хининови кори. Една супена лъжица от добре разбърканата билкова смес се вари 15 минути в 400 мл вода. Пие се по 2 супени лъжици 4 пъти дневно преди ядене.
408. Една супена лъжица изсушени, ситно нарязани корени от репей се варят 10 мин в 400 мл вода. Прецедената отвара, се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.
409. От изсушените счукани корени на кисел трън се вземат 2 чаени лъжички и се заливат с 200 мл вряла вода. След 1 час се прецежда. Запарката се пие по 1 кафяна чашка 3 пъти на ден след ядене.
410. Една супена лъжица ситно нарязани и изсушени хининови кори се варят 10 мин в 400 мл вода. Прецедената отвара се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.
411. Два сурови яйчени белтъка се разбъркват леко с 1 чаена лъжичка сода за хляб. Нанасят се върху марля и се поставят на кръста, който се завива с вълнен шал. На сутринта мястото се измива с топла вода. Прави се 6 вечери наред преди лягане.
412. Две шепи млада росна люцерна, преди още да е цъфнала, се счуква и се разбърква с една щипка сол. Прави се лапа, която се държи цяла нощ на болното място. Лечението продължава 1 седмица. Помага и при ишиас и ревматизъм.
413. Една супена лъжица синапено семе на прах се смесва с 1 супена лъжица брашно. Прибавя се малко вода и 1 супена лъжица оцет, за да се получи каша. Тя се поставя между 2 парчета плат и се налага върху болното място. Стои 10-15 минути. След това мястото се маже с мазнина и се завива, за да не изстине. Помага при всички заболявания на опорно-двигателния апарат.
414. Парче хума се слага на слънце да изсъхне. След това се залива с оцет, при което кипва и става като каймак. Настъргват се 2 корена от хрян и се смесват с хуманената каша. Сместа се разстила върху парче плат. Кръстът предварително се намазва с мазнина. Поставя се лапата и се държи 2 часа. Прави се през ден 3 пъти. Добре действа и ако се сложи сурово разбито яйце.
ИШИАС
415. Докато премине болката на кръста, на голо се носи постоянно серлива (непрана) вълна.
416. На кръста и крака се правят 20 вечери без прекъсване разтривки с 1 кафяна чашка газ за горене. Масажира се от гръбнака към ребрата. Газта трябва да попие много добре (да се масажира 10-15 мин), защото иначе може да се получат изгаряния.
417. 250 мл газ за горене, 250 мл бензин и 250 мл винен оцет се смесват в една еднолитрова стъклена бутилка, която се допълва със синапено брашно. Бутилката се заравя в земята. Необходима е умерена температура. Стои 1 седмица, изравя се и се разбива добре да стане като мехлем, с който се мажат кръста и крака.
418. Смесват се добре 150 мл газ за горене, 150 мл винен спирт, 150 г морска сол, 150 г терпентин и 2 изсушени, стрити на прах жлъчки от теле. Няколко вечери със сместа се масажират кръста и крака и се увиват с вълнен шал. Помага и при дископатия, радикулит и лумбаго.
419. 100 г конски кестени са заливат с 500 мл силна домашна ракия. Киснат 15 дни. Настойката се прецежда през двойна марля. С нея се разтриват кръста и краката.
420. 100 г пресни цветове от магарешки бодил киснат 20 дни в 1 л синапен спирт. С настойката се разтриват болните места.
421. Две шепи овесена слама се варят 10 мин в 2 л вода. В прецедената гореща отвара се натопява вълнен шал, изцежда се и още горещ се увива около кръста и крака. Държи се, докато започне да изстива. За през нощта се прави загряващ компрес със същата отвара. Нужни са 15 процедури.
422.В 200 мл винен оцет се държи 1 кокоше яйце, докато черупката му се разтопи. Маха се ципата на яйцето и се прибавя 100 мл терпентиново масло и 20 г камфор на кристали. Всичко се смесва много добре и 1 седмица се държи на тъмно. Със сместа се масажират кръста и крака. Прави се и загряващ компрес, с който се спи. Прилага се при всички възпалителни процеси нз опорно-двигателния апарат.
423. Две супени лъжици чист пчелен мед и 1 жълтък от прясно кокоше яйце се разбъркват добре. С получената хомогенна смес се маже болното място в продължение на 2 седмици. Прави се и загряващ компрес, който се държи цяла нощ.
424. Марля, нагъната няколко пъти, се намокря със силна домашна ракия и се посипва с хлебна сода. Прави се загряващ компрес, с който се преспива. Нужни са 15-20 процедури.
425. Размесват се добре 1 супена лъжица свинска мас и 1 супена лъжица сяра на прах. С получената смес се маже болното място. Вечер се прави загряващ компрес със солена хладка вода, с който се преспива.
426. 150 г люти чушлета. стрити на прах, се варят в 500 мл силен винен оцет. Изпича се 250 г хума в пръстен или порцеланов съд и още докато е топла, се залива с лютия оцет. С получената кашица се прави лапа на кръста, която се държи, докато започне силно да пари - 1-2 часа. Нужни са 15-20 процедури. Помага също и при дископатия, дискова херния, радикулит, лумбаго.
427. На еднометров орехов клон с диаметър 5 см се обелва горната зелена кора. Бялото лико отдолу под нея се стърже с нож. За една процедура са нужни 2 чаени чаши стружки. Ликото се залива с 500 мл силен винен оцет. След 10 мин оцетът се отцежда, а стружките се налагат на болното място и се покриват (или завързват) с парче плат. Лапата стои 40 минути. Ако се държи повече, може да се получат мехури от изгаряне. След сваляне на лапата мястото се намазва с олио, а прасците се масажират – също с олио или свинска мас. Лечението продължава 10 дни. Ако се подуе големият пръст на крака, лечението има ефект.
428. От 1 чаена чаша царевично брашно и 1 кафяна чашка силен винен оцет се разбърква гъста каша, която се налага върху болното място. Прави се съгреваещ компрес, с който се преспива. Лечението продължава до облекчаване на болките. След едноседмична почивка, при нужда, може да се повтори.
429. 500 г царевично брашно, 1 чаена чаша прясна човешка урина и една кафена чашка газ за горене се размесват добре. Получената каша се разстила върху плат, който се залепя върху болното място. Държи се 2-3 часа. След снемането на лапата мястото се разтрива с олио (зехтин). Нужни са 10-15 процедури. След едноседмична почивка лечението може да се повтори.
430. Смила се по на едро царевица. Ушива се памучна торбичка с размери 50 на 50 см. Толкова количество, колкото да напълни торбичката на дебелина 5 см се попарва с 1 л вода. С поносимо горещата царевица се обвива кракът и се завива с вълнен шал. Държи се 2 часа. Лечението продължава 1 седмица без прекъсване. Болният да стои вкъщи и се пази от простуда.
431. В 5-6 л вода се варят 25 минути 1 кг корени от черен бъз и коприва. Вечер преди лягане болният държи краката си в поносимо горещата отвара, докато последната изстине. Със същата отвара за през нощта се прави загряващ компрес. Нужни са 15-20 процедури.
432. Една кофа свежи орехови листа се разделя на 3 части. Голям варел се слага на огън и се напълва с вода. Слага се и една трета от ореховата шума. Като се запени водата, огънят се изгася. След 5 мин от варела се изважда ореховата шума. Когато водата се охлади до поносимост, болният влиза във варела и стои 10 мин. Щом излезе, ляга и се завива с топли дрехи. На втория ден в същата вода се вари по същия начин втората част от ореховите листа. Болният трябва да стои 15 мин. На третия ден се прави същото с третата част от ореховата шума. Болният трябва да стои 20 мин. Лечението има ефект, когато след баните болният се изпоти 4-5 пъти. Този начин се прилага за лечение и на хроничен ревматизъм.
433. Една супена лъжица жълт смил се залива с 400 мл вряла вода. Кисне 1 час. Прецедената запарка се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене. Помага и при ревматизъм, шипове и невралгични болки.
434. Един стрък от клинавче с цвета и плода се нарязва на дребно. Вари се в 500 мл вода, докато остане наполовина. Отварата се прецежда. Дава се на болния да пие 3-4 пъти дневно преди ядене по 1 винена чашка.
435. Смесват се равно количество (по 30 г) изсушени корени от коприва и реси от топола. 1 супена лъжица от сместа се вари 5 мин в 400 мл вода. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша преди ядене.
436. Една супена лъжица лайка се залива с 200 мл вряла вода. След 1 час запарката се прецежда и изпива. Пият се на ден по 3 чаши - 30 мин преди хранене. Използва се за лечение и на ревматизъм.
437. Смесват се добре 100 г лайка и 50 г клинавче. 1 супена лъжица от билковата смес се вари 5 мин в 500 мл вода. Прецедената отвара се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.
КОСТНА ТУБЕРКУЛОЗА
438. Една шепа ситно нарязани борови връхчета и 2 настъргани корена от хрян се разбъркват добре в 1 кг пчелен мед. Взема се по 1 чаена лъжичка 30 мин след ядене.
439. На раната се прави промивка с отвара от смрадлика (1 супена лъжица на 200 мл вода). В дупката се вкарва чиста марля, пълна със сварено мляко с ориз. Марлята се сменя всяка сутрин. Прави се до получаване на ефект.
ПАРАЛИЗА
440. Счукват се листата от 20 пресни клонки розмарин. На миксер те се разбиват с 200 г чиста (без сол и хлябна сода) домашна свинска мас. С получения мехлем се масажират засегнатите крайници.
441. Болните крайници се потапят 5-6 пъти последователно 10 минути в поносимо гореща вода и 5 минути в студена. Потапянето става постепенно. Правят се 15-20 процедури.
442. При обездвижване след слаб инсулт се приготвя смес от 500 мл ябълков оцет, 300 г смлян чер пипер. 5 глави счукан чесън, 15 г камфор (кристали), 60 г счукана морска сол, 60 мл амоняк, 60 мл медицински спирт и 1 л зехтин. Съставките се смесват много добре.
Събират се 2-3 големи мравуняка с едри мравки (има ги в боровите гори, например най-много в Южна България). Мравуняците с мравките се варят в казан с вода около 20-30 минути, след което се изливат във вана с вода с температурата на тялото. Болният се потапя във ваната до шията. Стои 15-20 минути. След ваната тялото се подсушава добре и се разтрива с горната смес.
443. Една шепа овес се вари 30 минути в 10 л вода. Отварата се изсипва във вана с поносимо гореща вода. Болният стои в горещата вана 20-30 минути.
444. Две шепи пресни орехови листа, 5-6 стъбла от нисък бъз и 5-6 върбови клонки се варят 20 мин в 20 л вода. Болният държи краката си в отварата, докато последната изстине.
445. 200-300 г ситно нарязани корени от шипка се варят в З л вода 20-30 минути. След като изстине, отварата се прецежда и се излива във вана с умерено гореща вода. Болният лежи 20-30 минути. При болно сърце добре е водата да има телесна температура.
446. 100 г стебла и листа от коприва, 30 г тинтява и 30 г подбел се размесват добре. 2 супени лъжици от билковата смес се вари 5 минути в 1 л вода. Прецежда се след изстиване. Отварата се пие вместо вода в продължение на 1 месец. Резултати трябва да има след десетия ден. Ако няма подобрение, лечението може да се преустанови.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1226806
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031