Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 23:39 - Болни бъбреци ,Възпалени бъбреци
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 3893 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2014 23:42


БОЛНИ БЪБРЕЦИ

Една супена лъжица глухарче и една супена лъжица хвощ се заливат с 1 л вряща вода. След като изстине, отварата се прецежда. Пие се преди и след ядене (6 пъти на ден) по една ракиена чашка.

Вземат се по шепа листа от коприва, жиловлек и троскот. Варят се 5-10 минути в 3 литра вода. Отварата се пие вместо вода в продължение на 1 месец, след което се почива 1 месец и се повтаря при нужда.

Десет грама (една шепа) тиквени семки се варят 25 мин в 1 л вода. В продължение на един месец всяка сутрин и вечер на гладно се изпива по една чаена чаша. Вместо тиквени семки може да се използват динени семки.

Една стиска изсушена царевична коса се вари 5-10 минути в 500 мл вода. Пие се като чай без захар сутрин и вечер на гладно.

Една шепа царевична коса, една шепа цвят от царевица и 500 г начупени лешници с ядките се варят в 1,5 л вода, докато последната остане 1 литър. Отварата се изпива за един ден. През 10 дни процедурата се повтаря още три пъти.

Царевична коса една шепа и една супена лъжица брезови пъпки се варят 5-10 минути в 1 литър вода. Пие се по 100 г 4-5 пъти дневно.

Една щипка изсушени дръжки от бяла череша и една щипка изсушена царевична коса се запарват с 300 мл вряла вода. След като изстине, се прецежда. Пие се 3 пъти на ден преди хранене по една винена чаша в продължение на 15 дни.

Две супени лъжици изсушена целина се сваряват в 500 мл вода. Пие се по една кафяна чашка 4 пъти на ден.

Два пъти на ден се изяждат 2 или 3 лъжици сурови тиквени семки. Действа очистващо и при глисти.

Една пълна винена чаша овес, клонка босилек и 5-6 стръка мента се варят в литър и половина вода, докато последната изври наполовина. Отварата се разделя на пет равни части, които се изпиват за пет дена (по 50 г три пъти на ден на гладно).

10 листа от кошничарска върба се варят в 1 л вода 5-10 мин. Пие се по една винена чаша сутрин на гладен стомах.

С 200 мл вряла вода се заливат 7 листа от бяла бреза. След 30 минути запарката се прецежда. Изпива се сутрин на гладно. Пие се 5 дни, почива се 5 дни и след това лечението продължава още 5 дни.

В 5 л вода се вари добре измит голям корен от къпина, докато течността изври наполовина. Прецежда се след изстиване. От отварата се пие по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене.

В 250 мл вода се варят две парчета кора от дива круша (дълги около 5 см), докато водата почервенее. Взема се по 1 кафяна чаша 3 пъти дневно преди ядене.

Обелена, изсушена кора от леска се нарязва на дребно. Вземат се 2 супени лъжици и се парят 20-25 мин в 1 л вода. Прецежда се след 30 мин. Пие се 3 пъти на ден по една ракиена чашка 15 мин преди ядене и 30 мин след ядене.

Кора от бряст, голяма колкото кибритена кутийка, се вари в 30 мл вода, докато течността стане розово-червена. Пие се сутрин и вечер преди ядене по една кафяна чашка.

50 гр медицинска дъвка се смила на брашно. Смесва се с 3 кафени чашки вода и се слага да ври. Течността трябва да изври до една кафяна чашка. Пробива се коричката и водата се излива. Тя се изпива сутрин на гладно. Лечението продължава 40 дни подред.

Смесват се равни части лайка и ленено семе. Три супени лъжици от сместа се варят 3-4 мин в 500 мл вода. Прецедената след изстиване отвара се пие по една кафяна чашка 3 пъти дневно след ядене.

Килограм и половина ечемик се изпича, докато зърната придобият шоколадов цвят. Ечемикът се вари 2 часа в 17 л вода заедно с две шепи хмел. Прецежда се и се прибавя 500 гр захар и мая за
хляб колкото кибритена кутийка. Добре разбитата смес престоява 2 часа, след което се разлива в бирени бутилки, които се стерилизират. Пие се вместо вода.

В 1 л и 200 мл вода се варят 3 супени лъжици ечемик и 1 супена лъжица овес. Водата трябва да изври наполовина. От отварата се пие по една кафяна чашка 3 пъти дневно преди хранене.

Прави се чай от жълт кантарион и мащерка. Пие се вместо вода в продължение на един месец.

Изсушава се един чувал повет. В продължение на три месеца се приготвя отвара от една шепа повет и два литра вода. Поветът ври 15 мин, след което веднага се прецежда. Пие се по една чаена чаша 2 пъти дневно.

Стрък босилек се накисва в една чаша вряла вода за десетина минути и се пие като чай. Лечението продължава около месец.

100 г корени от брош се запарват в един литър вода. Кисне цялата нощ, а сутринта се прецежда през тензух и се пие на гладно по 10 мл 3 пъти дневно.

Няколко шушулки от салкъм се измиват добре и почистват. В 1 л вряща вода те врат само 5 мин. Прецедената отвара се пие сутрин и вечер по една чашка дневно.

Две супени лъжици плод от горска или градинска ягода се заливат с 250 мл вряща вода. Киснат 2 часа. Прецедената запарка се пие 3 пъти дневно преди ядене по една винена чаша.

Една шепа семе от пъпеш се залива с 1 л и 500 мл вода и се вари в емайлиран съд, докато остане 750 мл вода (наполовина да изври). Пие се по една винена чашка 3 пъти дневно преди ядене.

Една супена лъжица семена от копър се заливат с 200 мл кипяща вода, похлупва се добре и след охлаждане се прецежда. Пие се по една супена лъжица 5-6 пъти дневно.

Три-четири чаени лъжички ситно счукани листа от червена боровинка се варят 5 мин в 200 мл вода, киснат 20 мин, прецеждат се. Отварата се пие по 1 чаена чаша 3 пъти дневно.

200 г изсушени, ситно нарязани корени от дрян се варят 25 мин в 1 л вода. Прецедената отвара се пие З пъти дневно преди хранене по една чаена чаша.

Една чаена лъжичка ситно нарязана кора от бяла върба кисне 8 часа в 500 мл студена вода. Прецеденият извлек се пие за един ден на глътки.

Една шепа лешникови шлюпки се варят 15 мин в 1 л. вода. Отварата се пие като чай 3-4 пъти дневно.

Ядките на един килограм лешници се варят в литър и половина вода, докато последната изври до един литър. Пие се по една чаша три пъти преди ядене.

В 1 л и 500 мл вода се варят 30 леко чукнати лешника, докато водата изври наполовина. От прецедената отвара се пие по една ракиена чашка 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Пет метра лозови пръчки, нарязани на дребно, се варят в 5 л вода, докато изври 1 л и остане 4 л отвара. От нея се пие по една винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.

Една стиска липов цвят се вари в 1 л вода 20 минути. Отварата се разделя на три части. Те се изпиват сутрин, обед и вечер 30 мин преди хранене. Към вечерната порция се добавя една супена лъжица пчелен мед, 20 г коняк и се изпива един аспирин. Лечението помага преди всичко при болни от простуда бъбреци.

Една супена лъжица мечо грозде се вари 10 мин в 500 мл кипяща вода. От отварата се пие по 100 мл 4 пъти на ден. Преди пиене се слага с върха на ножа сода бикарбонат.

Вместо отвара със същия ефект се използва и студеният извлек. Една супена лъжица се залива с 200 мл студена вода. Кисне 8 часа. Пият се по 2 супени лъжици 4-5 пъти дневно.

Една голяма китка магданоз, една средно голяма глава целина, нарязана на парчета, 5-6 моркова, разцепени и нарязани, и 50-60 г копърено семе или две китки пресен копър се варят в литър и половина вода 20 минути. Прецедената след изстиване отвара се пие по една винена чашка 3 пъти дневно преди ядене.

Смесват се равни количества (по 50 г) корени от къпина, листа от бяла бреза и мечо грозде (изсушени и нарязани на ситно). Една супена лъжица дрога се вари 10 мин в 500 мл вода. Отварата се прецежда веднага. Пие се на 3-4 пъти преди ядене по една винена чаша. Преди пиене се слага хлебна сода - на върха на чаена лъжичка.

Смесват се добре 40 г семе от лен и по 30 г корени от гръмотрън и листа от бреза. Една пълна супена лъжица дрога се накисва в 500 мл за 6 часа, след което билките се варят 15 минути. Отварата се изпива за един ден на глътки.

Една чаена чаша зелева чорба се смесва с една супена лъжица дървено масло. Получената смес се пие сутрин на гладно един път дневно.

Всяка сутрин на гладно се изпива смес от сока на един лимон и две супени лъжици зехтин. Лечението продължава най-малко 15 дни.

Настъргват се с кората или се смилат 3 лимона, а после се смесват добре с една винена чаша сок от черна ряпа и половин литър зехтин. Пие се по една супена лъжица 3 пъти дневно на гладен стомах.

Смесват се добре 200 мл лимонов сок, 200 мл зехтин, 20 г камфор на бучки и 10 г чист валериан. От сиропа се пие по една супена лъжица сутрин на гладно.

Половин чаена лъжичка хума се разтваря добре в половин водна чаша вода. Изпива се 15 мин преди ядене бавно, на глътки, 3 пъти дневно.

Три килограма добре узрели трънки се посипват с 1 кг захар и стоят така 2-3 дни, разбъркват се и след още 2-3 дни започва да се пие сиропа от сока на трънките и захарта - по една кафяна чашка сутрин и вечер. Трябва редовно да се пие един месец.

В три водни чаши се слага 500 г жито, разделено по равно. Налива се вода. След едно денонощие сутрин се изпива водата от първата чаша и веднага се допълва с вода. Втората сутрин се пие втората чаша, а третата сутрин - третата чаша, които, както при първата, веднага след изпиването се доливат с нова вода. Лечението продължава един месец.

Отрязва се стебло на хрян, дълго 7 см, което се разделя на 5 равни парченца. Всяко парче се пуска в една бутилка бира. Бирата се поставя в хладилник. След 24 часа се пие. Всеки ден в продължение най-малко на 15 дни се изпива по една такава бира дневно.

Една пълна чаена лъжичка препечени пшенични трици се разбърква със същото количество мед. Сместа се прави и взема три пъти на ден преди ядене.

Смилат се един килограм добре измити лимони и се объркват с една чаена чаша пчелен мед и 20 г глицерин. От получената смес се изяжда по една супена лъжица 3 пъти на ден преди ядене.

От боров клей се правят топченца, големи колкото грахово зърно. Гълтат се сутрин и вечер преди хранене в продължение на 15 дни. В това време не се пие алкохол (с изключение на бира) и не се яде солено, кисело и люто.

Един килограм ленено семе се препича до зачервяване и се смила на прах. Една супена лъжица от този прах се разтваря в 200 мл вода и се пие 3 пъти дневно.

Смила се 1 кг соя и се смесва с 1 кг захар. От получената смес се яде по една супена лъжица 3 пъти дневно на гладен стомах.

ВЪЗПАЛЕНИ БЪБРЕЦИ

Една шепа ечемик се вари в три литра вода, докато последната изври наполовина. Отварата се пие вместо вода в продължение на един месец.

Една шепа счукани лешници с ядките и една стиска липов цвят се варят 10-15 мин в 1 л вода. Отварата се пие един месец вместо вода.

Изсушават се нарязани на парченца ябълки. Една чаена чаша от изсушените ябълки се вари в 1 л вода до сваряване. Прецеденият сок се изпива за един ден топъл, на 4-5 приема. Лечението продължава най-малко един месец.

Четири супени лъжици боровинки се варят 5-10 мин в 500 мл вода. След изстиване отварата се прецежда и се пие през деня вместо вода.

Дълга 30 см лозова пръчка се вари в 1 литър вода около 10 мин, докато последната остане 800 мл. Отварата се пие вместо вода. Лекува и възпаление на жлъчката.

В продължение на една седмица на ден се изяжда по една сварена тиква. Сокът се пие вместо вода.

Една супена лъжица от билката жълт смил се вари 2-3 мин в 400 мл вода. След 10 мин отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Лечебната процедура има ефект и при възпаление на пикочния мехур и при трудно уриниране.

Две супени лъжици дръжки от бяла череша са варят 10-15 минути в 500 мл вода. Прецедената отвара се пие на гладно - 3 пъти по една винена чаша. Лечението трябва да продължи най-малко две седмици.

Две супени лъжици бобови шушулки се варят 15 мин в 600 мл вода. Прецежда се, след като изстине. Пие се по една винена чаша 3 пъти дневно половин час преди хранене. Лечението продължава 15-20 дни и може да се повтори след 20-дневна почивка.

Една супена лъжица пъпки или 2 супени лъжици нарязани листа от бяла акация се заливат с 500 мл вряла вода. Прибавя се на върха на чаена лъжичка сода бикарбонат. Съдът се похлупва добре, дрогата кисне един час, прецежда се и се пие по една винена чаша 4 пъти дневно преди ядене. Лечението продължава най-малко две седмици.

В 1 л вода се варят 10 мин 15-20 нарязани листа от бяла бреза. Преди да се прецеди, се слага хлебна сода - на върха на лъжичката. Отварата се изпива за един ден. Лечението продължава 15 дни.

Откъсват се 30 орехови листа от южната страна на ореха. Изрязва се по един сантиметър от краищата им. Изрезките от листата се варят в 600 мл вода, докато изври до 300 мл. След изстиване се прецежда. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене в продължение на 5 дни.

Една щипка (количество, взето с три пръста) изсушени и стрити листа от смокиня, една щипка изсушени и стрити листа от дюля и една супена лъжица плод шипки се варят 10 минути в 200 мл вода. Прецедената отвара се изпива на гладно в един ден, на 3-4 приема.

Щипка изсушени листа от жиловлек се заливат с 500 мл вряща вода и врат 10 минути. След като отварата изстине, се прецежда. Добавя се 1 супена лъжица мед и половин чаена лъжичка пчелно млечице. Пие се 30 мин преди ядене по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Лекува също и възпаление на белия дроб.

В 200 г вода се прибавя сокът на един лимон. Прибавя се царевична свила от един кочан, 1 лист от смокиня и една изсушена вишна. Всичко това се вари 5-10 мин, прецежда се и се изпива топло. Пие се по три пъти на ден до подобрение.

Смесват се добре ситно нарязани изсушени билки: 60 г жиловлек, 30 г листа от леска, 30 г хвощ и 30 г мечо грозде. Две супени лъжици от сместа се варят 5 мин в 500 мл вода. Отварата се прецежда след изстиване. Пие се по една винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Смесват се добре 250 мл ракия, 250 мл лимонов сок и 250 г настърган хрян. Сместа престоява 4-5 дни, прецежда се и се добавя 250 мл зехтин. Пие се по 2 супени лъжици 3-4 пъти на ден преди ядене. Лечението може да се повтори 10 дни след изпиването на лекарството.

В 100 г зехтин се разтопяват 25 г пчелен восък, 25 г бял тамян и 40 г медицинска дъвка (сакъз). От втвърдената смес се правят топчета, големи колкото царевично зърно. Изпиват се по 3 пъти на ден половин час преди хранене.

При възпаление и за изхвърляне пясък от бъбреците се вари чай от цветовете на тиква – 3-4 цвята на едно джезве вода. Лечението продължава 10-15 дни.

При възпаление на бъбреците и за изхвърляне на пясък и камъни се пие всеки ден преди обяд в продължение на 40-50 дни 25 г от следния сироп: поотделно се счукват 30 г костилки от диви череши, 50 г листа от многогодишна, раждаща плодове леска, 100 г зрели, изсушени плодове от шипка, 100 г пъпешово семе, 100 г корени от троскот, 100 г прясно, не от миналата година ленено семе, 300 г захар. Всички съставки се варят в 2 л вода, докато остане литър и половина. Отварата се прецежда и се смесва с 1 л гроздова ракия.

Десет листа от билката петопръстник се слагат в 500 мл кипяща вода и се варят 5 мин. Отварата се оставя добре похлупена да изстине и тогава се прецежда. Пие се по 150 мл преди всяко ядене.

Няколко корена от магарешки бодил и царевична коса от няколко кочана се варят 20 мин в един литър вода. Течността става като вино. Пие се след прецеждаме по една кафяна чашка 3 пъти дневно преди хранене. Може да се направи и при бъбречна криза, но ефектът е незначителен, защото само временно води до облекчаване на болката.

Издълбава се един средно голям алабаш и се напълва със захар. След като престои, захарта става захарен сироп, от който болният пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 30 мин преди ядене. След като свърши сиропът, алабашът се изяжда. Ако възпалението не е минало, процедурата се повтаря.

Едно пакетче бял тамян и едно пакетче медицинска дъвка се смилат на прах. Разцепват се 21 смокини и се поръсват с праха. Лечението продължава 7 дни - всеки ден на гладно сутрин, обед и вечер се изяжда по една от поръсените с прах смокини.

Смесват се равни количества (по 50 г) корени от кисела трънка, стръкове от хвощ и коренище от троскот. В 500 мл вода се варят 10 мин 2 супени лъжици от билковата смес. От прецедената след изстиване отвара се пие по една винена чаша 4 пъти дневно 30 мин преди хранене. Действа добре при гнойно възпаление на бъбреците.

Към 1 л вряща вода се прибавят три стръка ситно нарязан праз лук. Вари се, докато остане 500 мл вода. От прецедената отвара се пие по 2 супени лъжици 3 пъти дневно след ядене. Действа противовъзпалително при гнойни процеси на бъбреците и възпалителни процеси на цялата отделителна система.

Посипват се с един килограм захар 40 млади орехчета. Така те престояват 4 дни, след което се ядат - по една супена лъжица сутрин на гладно, до свършване. Действа добре при гнойно възпаление на бъбреците.

Една супена лъжица сух босилек (цвят, листа, стръкове) се залива с 300 мл кипяща вода. Билката кисне половин час. Прецедената запарка се пие по една кафяна чашка 3 пъти дневно след ядене.                                                     Смесват се равни количества от билките волски език и ранилист - добре изсушени и ситно нарязани. Една супена лъжица от билковата смес се изсипва в едно голямо джезве (300-400) мл вода. Щом последната заври, се отнема от огъня, кисне 10 мин и се прецежда. Запарката се пие вместо вода в продължение на един месец. Същата билкова смес може да се запари още два пъти. Лечебната процедура действа очистващо и противовъзпалително.
Една шепа ечемик, една шепа царевична коса и две зърна бял тамян се варят 10 мин в 1 л вода. Прецедената отвара се пие 5 сутрини по 200 мл на гладно..




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1226767
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031