Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 23:43 - Албумин Възпаление на пикочните канали Възпаление на пикочния мехур Задържане на течности, Оточно състояние,При болки в бъбреците
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 1885 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2014 23:46


АЛБУМИН
Измива се добре една шепа ечемик, поставя се в една тенджера и се покрива с вода. Така престоява едно денонощие, през което време семената изпиват водата и набъбват. На другия ден се налива литър вода, която ври 2-3 минути. Прецедената отвара се пие вместо вода.
Една шепа царевични зърна и 2 супени лъжици нарязани плодове от шипка се варят в 1 л вода 20 минути. Прецедената отвара се пие вместо вода.
Една щипка семе от копър, царевична коса от един кочан и една супена лъжица ситно нарязани изсушени корени от троскот се варят 10 мин в 300 мл вода. От прецедената отвара болният пие по една ракиена чашка 3 пъти дневно преди ядене. Лечебната процедура продължава, докато се изчисти албуминът.
В литър и половина вода се варят 5 минути 5 китки магданоз, 5 лимона, разрязани на четири части, и 3 супени лъжици овесени ядки, купени от магазин. Прецежда се топла. Пие се по 100 мл отвара 3 пъти дневно преди ядене.
По две супени лъжици изсушени листа от дива къпина и полски хвощ и една супена лъжица начукано конопено семе се варят 10 мин в литър и половина вода. От прецедената отвара се пие по 100 мл 3 пъти дневно на гладно.
Една супена лъжица ленено семе, 5 свежи листа от индрише без дръжките и една ябълка, нарязана на парчета, се варят 5 мин в 400 мл вода. От прецедената след изстиване отвара се пие по една водна чаша - сутрин и вечер след ядене.
В половин литър бира киснат 12 часа 2 супени лъжици дивисил - стръкове и листа. От извлека се пие по една винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Процедурата трае 3 дни наред.
Смилат се на прах 250 г зърна от бял уров (фий) и се смесват много добре с 250 г чист пчелен мед и сока на един лимон. От сместа болният изяжда по една супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене.
ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПИКОЧНИТЕ КАНАЛИ
В половин литър вряща вода се запарват 3 супени лъжици метличина. Запарката се изпива по малко и начесто за един ден. Лечението продължава до преминаване на възпалението.
Две супени лъжици изсушен, ситно нарязан полски хвощ се вари 10 мин в 500 мл вода. Прецедената отвара се пие преди ядене по една винена чаша 3-4 пъти дневно. Тя помага също и при камъни в бъбреците, трудно уриниране и кръвопикаене.
Една чаена лъжичка ленено или конопено семе се вари 3 мин в 250 мл (едно джезве) вода. След 5 мин отварата се прецежда. От нея се пие 3 пъти на ден 30 мин преди ядене.
Смесват се добре еднакви части от билките мечо грозде, листа от круша и червена боровинка. Една супена лъжица от билковата смес се вари 10-15 минути в 400 мл вода. След като изстине, отварата се прецежда. Пие се по една винена чашка три пъти дневно преди хранене. Лечението продължава, докато болният се почувства добре.
ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР
В 1 л вода се варят 20 мин 4 супени лъжици ситно нарязани стебла и корени от къпина. Прецедената отвара се пие вместо вода в продължение на 10 дни.
Смесват се добре ситно нарязани и изсушени стебла и цвят от мечо грозде, повет и коренище от медуница. Три супени лъжици от сместа и 1 чаена лъжичка ленено семе се заливат с 3 чаени чаши вряща вода и врат 20 мин. Прецедената отвара се пие преди ядене 3 пъти дневно по една винена чаша до оздравяване.
Една стиска дръжки от вишни се кипват в 500 мл вода. Врат 15 мин. Отварата се пие 3-4 пъти на ден по една винена чаша на гладно в продължение на 7 дни.
В 500 мл вода 10 мин врат 2-3 млади клонки от леска. Отварата се пие на 3-4 пъти по 100 мл преди ядене.
Една супена лъжица ситно начупена брястова кора се вари 25 минути в 500 мл вода. От прецедената отвара се правят тампони.
В един буркан с пчелен мед се нарязват на ситно 40 листа жиловлек. Яде се по една супена лъжица сутрин и вечер на гладно.
Една супена лъжица листа от черен бъз, една супена лъжица троскот и една супена лъжица поветица се заливат с 400 мл вряла вода. Билките киснат два часа. Прецедената запарка се пие вместо вода.
Половин литър прясно мляко се пресича и излива върху няколко слоя марля, която се поставя върху долната част на корема, над пикочния мехур, и се покрива с найлон. С лапата болният стои 2 часа. Лечението продължава, докато се почувствува подобрение.
Две супени лъжици бял равнец се поставят в две чаени чаши кипяща вода. Врат около три минути. Прецеждат се след 30 мин. Пие се от 6 до 12 супени лъжици (според възрастта) три пъти на ден след ядене.
Две супени лъжици изсушен цвят от кисел трън (трънка) се заливат с 2 водни чаши (400 мл) вряща вода, похлупва се и се оставя да кисне 2 часа. Прецедената отвара се пие 30 мин преди ядене 4 пъти дневно по една винена чаша.
Същото действие има и отварата от плода: две супени лъжици плод трънки се варят 10 мин в 500 мл вода.
Една супена лъжица изсушена хвойна се залива с 250 мл кипяща вода. Съдът се похлупва добре. Билката кисне 2-3 часа. Прецедената запарка се пие по една кафяна чашка 3 пъти дневно преди хранене. Отварата от хвойна е противопоказна при възпаление на бъбреците.
ЗАДЪРЖАНЕ НА ТЕЧНОСТИ. ОТОЧНО СЪСТОЯНИЕ.
В продължение на два часа се изпиват 4-5 бири и една бутилка минерална вода. Диуретичният ефект е много голям. Действа и като пречистващо организма средство.
При болни от сърдечна недостатъчност не се препоръчва, защото течностите претоварват сърцето.
Две супени лъжички от билката златна пръчица (жълт или горски енчец) се заливат с 500 мл кипяща вода. Дрогата кисне при добре затворен съд 2 часа. Прецедената запарка се пие 4 пъти на ден по 1 винена чаша 30 мин преди ядене. Запарката се прилага при всички видове бъбречни страдания, които имат възпалителен характер.
Има добър лечебен ефект и при увеличение на простатата.
Една чаена лъжичка пепел от изгорени лозови пръчки се разбърква с една чаша топла вода. След утаяване течността се изпива.
Лечебната процедура има добър ефект и при болни от колит.
В 100 мл вода се запарват един смокинов лист, един брезов лист и един лист от магданоз. Пие се като чай 2-3 пъти дневно.
Една чаена лъжичка лайка и кочанът от една царевица се варят в 500 мл вода 10 мин. Прецедената отвара се пие сутрин на гладно по една ракиена чашка в продължение на няколко седмици, през което време отокът спада. Лечебната процедура е ефикасна и при лекуване на възпаление и камъни в бъбреците и пикочния мехур.
Начукват се една шепа тиквени семки и се варят в 500 мл вода 5 минути. Водата се изпива като чай, а от тиквените семки и 3-4 супени лъжици ленено семе, което се попарва с вряла вода, се прави лапа на кръста на болния (или на болния бъбрек). С лапата се пренощува.
В един литър вино се варят десетина минути 10 листа от бяла бреза. Прецеденото вино се пие от болния сутрин и вечер по една винена чаша след ядене.
Няколко вейки от хвойна се изгарят. Прахът се поставя в хубаво домашно вино, което трябва да престои 10 дни на слънце. На болния се дава да пие по една глътка през един час.
Едно пакетче нишадър, купен от аптеката, се разтваря в един литър джиброва ракия. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно.
Ако няма ракия, нишадърът може да се разтвори във вода и приема по гореописания начин.
Лечебната процедура има ефект и при заболяване от воден плеврит. Болното място се налага с торбичка, пълна с морска сол.
Един двегодишен корен от магданоз и една супена лъжица анасон се варят в 500 мл вода, докато последната изври наполовина. Така приготвената отвара се пие в продължение на един месец - по една чаена чаша на гладно всяка сутрин. Добре е вечер на кръста за няколко часа да се държи торбичка с топъл пясък или морска сол. Лечебната процедура има очистващ ефект.
В 5-10 л вода се разтваря един пакет морска сол. Водата се затопля. В топлата вода се потапя хавлиена кърпа, изстисква се добре и се налага върху бъбреците. Процедурата се прави 10 пъти, след което болният започва често и обилно да уринира. Отокът спада.
На кръста се правят компреси от гореща вода, в която има морска сол и нарязан червен лук.
Счукват се ситно две пакетчета ленено семе, което се размесва с малко вода да стане средно рядка каша. Последната се разстила върху парчета плат. Лапите стоят през цялата нощ на бъбреците. Процедурата се прави няколко нощи подред, докато отокът спадне.
Топка грънчарска глина се залива с ябълков оцет и се омесва добре да се получи рядка каша. Вечер кашата се налага върху платно и се поставя на кръста, над бъбреците. Болният спи с нея, добре завързан с друго парче плат.
ПРИ БОЛКИ В БЪБРЕЦИТЕ
Три връзки магданоз, една бира и 500 г пчелен мед се варят 10 минути. Прецежда се. Пие се по една ракиена чашка 3-4 пъти на ден, на гладно.
200 г сок от пресни диви къпини се пие на гладно в продължение на една седмица.
Пълна догоре чаена чаша с букови клонки, шепа овес и 11 липови цветчета се варят в 3 л вода, докато последната остане 1 литър. Отварата се изпива за пет дена. Тя се разпределя на 5 равни части, а последните - за три приема дневно.
Млади клончета от бяла бреза с листата и ресата се нарязват ситно. Във вряла вода (200 мл) се прибавят три стиски (взети с три пръста) от дрогата. Съдът се похлупва плътно. След изстиване отварата се прецежда и се прибавя една лъжичка сода бикарбонат. Изпива се сутрин на гладно.
Начупват се две шепи лешници и се варят с черупките в 500 мл вода, докато последната изври наполовина. След като изстине, отварата се изпива наведнъж. Същите лешници могат да се варят още два пъти (общо три пъти). Лечението продължава 6 дена. Заедно с това през тези 6 дни трябва да се изяжда и по един лимон - нарязан и поръсен леко със захар.                                                            Една пълна винена чаша с плод шипки, една кафяна чашка, пълна със ситно нарязани корени от троскот, и 7 леко чукнати ореха се варят в 2 л вода, докато остане половин литър. Отварата се пие по една кафяна чашка сутрин и вечер след ядене. Едновременно с това се изпива по 100 мл овесена вода на ден (1 супена лъжица овес се вари в 150 мл вода 15 мин) и се гълта по едно зърно сакъз (медицинска дъвка). Лечението продължава една седмица, при което болките трябва да изчезнат.
Корени от магданоз се измиват добре, нацепват, нарязват и изсушават. Една супена лъжица от изсушените корени се вари 25 мин. в 300 мл вода. Отварата се пие топла 3 пъти дневно на гладно. Лечението продължава десетина дни, през което време бъбреците се прочистват от пясък и камъни, а болките престават.
Ситно нарязан изсушен корен от репей се вари 10 мин в 400 мл вода. Отварата се пие наведнъж и успокоява болките в бъбреците.
Една шепа изсушен волски език кисне половин час в 500 мл вряла вода. Запарката се прецежда и от нея се пие по една супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене, докато бъбреците се успокоят.
Десетина шишарки от хвойна се заливат с 300 мл кипяща вода. Съдът се похлупва. Запарката се прецежда, след като изстине. Пие се по една кафяна чашка 3 пъти дневно преди хранене. Да не се взема при възпаление на бъбреците.
При бъбречни болки много помага отвара от диви рошкови: три шушулки се варят 5-10 мин в 400 мл вода. Прецедената отвара се пие три пъти на ден на гладен стомах.
Изцежда се сокът на два средно големи лимона и се смесва с 500 мл (една бутилка) бира. Сместа се вари, докато остане наполовина (300 г). Изпива се за един ден, на три приема, по 100 г преди ядене. Всяка вечер лекарството се приготвя за следващия ден. Лечението продължава 30-40 дни.
В продължение на девет дена сутрин и вечер се пие зърно тамян, голямо колкото царевично зърно за пуканки. В същото време се пие и отвара от овес: една винена чаша се залива с 1 л вода и се вари, докато остане 500 мл. Пие се отведнъж - тамянът и овесената отвара (по 250 мл).
Два-три стръка от билката пача трева се варят 5 минути в един литър вода. Прецедената отвара се пие като чай три пъти дневно преди ядене до успокояване на болките. Да не се пие при възпаление на бъбреците и пикочния мехур..
                                       



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1231921
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930