Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 22:38 - АЛБУМИН; АСТМА АЛБУМИН
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 1494 Коментари: 0 Гласове:
0



АЛБУМИН; АСТМА

АЛБУМИН

Измива се добре една шепа ечемик, поставя се в една тенджера и се покрива с вода. Така престоява едно денонощие, през което време семената изпиват водата и набъбват. На другия ден се налива литър вода, която ври 2-3 минути. Прецедената отвара се пие вместо вода.
Една шепа царевични зърна и 2 супени лъжици нарязани плодове от шипка се варят в 1 л вода 20 минути. Прецедената отвара се пие вместо вода.

Една щипка семе от копър, царевична коса от един кочан и една супена лъжица ситно нарязани изсушени корени от троскот се варят 10 мин в 300 мл вода. От прецедената отвара болният пие по една ракиена чашка 3 пъти дневно преди ядене. Лечебната процедура продължава, докато се изчисти албуминът.

В литър и половина вода се варят 5 минути 5 китки магданоз, 5 лимона, разрязани на четири части, и 3 супени лъжици овесени ядки, купени от магазин. Прецежда се топла. Пие се по 100 мл отвара 3 пъти дневно преди ядене.

По две супени лъжици изсушени листа от дива къпина и полски хвощ и една супена лъжица начукано конопено семе се варят 10 мин в литър и половина вода. От прецедената отвара се пие по 100 мл 3 пъти дневно на гладно.

Една супена лъжица ленено семе, 5 свежи листа от индрише без дръжките и една ябълка, нарязана на парчета, се варят 5 мин в 400 мл вода. От прецедената след изстиване отвара се пие по една водна чаша - сутрин и вечер след ядене.

В половин литър бира киснат 12 часа 2 супени лъжици дивисил - стръкове и листа. От извлека се пие по една винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Процедурата трае 3 дни наред.

Смилат се на прах 250 г зърна от бял уров (фий) и се смесват много добре с 250 г чист пчелен мед и сока на един лимон. От сместа болният изяжда по една супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене.


АСТМА
БРОНХИАЛНА АСТМА
Облекчителен ефект има вдишването дима на царевична коса.

Един корен от жиловляк се вари в 300 мл вода, докато остане наполовина. Подсладява се с 2 супени лъжици мед. Отварата се пие сутрин и вечер по една винена чаша половин час преди ядене.

В 1 л вода се варят три нарязани глави кромид лук и 2 чаени лъжички анасон, докато течността остане наполовина. Прецежда се и се добавя 500 г мед. Обърква се добре. Пие се 3 пъти дневно половин час преди хранене.

Една шепа пухчета от глухарче се варят в 1 л вода 5 мин. Пие се по една чаша на ден в продължение на 3 месеца.

70 борови шишарки се варят в 1 л вода с 1 кг захар, докато течността се сгъсти като мед. Пие се по една супена лъжица 3 пъти на ден половин час преди хранене.

Една чаена чаша борови връхчета се варят в 500 мл вода, докато остане една трета. Отварата се прецежда и се прибавят сокът на 3 лимона и 500 г пчелен мед. От сместа се взема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно половин час преди хранене.

Нарязва се на филии кромид лук и се нарежда в бурканче за конфитюр - един ред лук, един ред захар. Отгоре обезателно да има по-дебел слой захар. Стои така 24 часа. От получената смес един път дневно се взема 1 супена лъжица на гладно.

Счукват се 20 глави чесън, които се смесват с 1 кг мед и 1 кг чисто краве масло. От сместа се изяжда по една чаена лъжичка 3 пъти на ден преди ядене.

Счукват се три глави чесън. Добавят се 2 супени лъжици мед и три чаени чаши силна ракия. Всичко се разбърква добре. Сместа се налива в тъмно шише и се държи на тъмно 10 дена, след което се пие по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди ядене. Когато сместа свърши, се почива един месец и при нужда лечението се повтаря.
В 1 кг пчелен мед се объркват добре 1 чаена чаша ситно смляна чубрица, 50 г медицинска сяра и 100 г настъргано индийско орехче. От сместа се взема по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно след ядене.

Смесват се много добре: 500 г пчелен мед, 1 прясно яйце от здрава кокошка, 1 супена лъжица стрит на прах карамфил, 1 супена лъжица канела на прах, 250 г чисто краве масло. От сместа се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 мин. преди хранене. След консумирането на цялото количество се почива един месец и лечението се повтаря. Действува оздравяващо при хроничен бронхит.

Смилат се 42 ядки от праскови и един килограм добре измити лимони. Нарязват се много ситно и смачкват 22 листа от индрише. Всичко се обърква много добре с един килограм горски мед. Взема се по една супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Начукват се, докато станат на каша, 15 листа жиловляк. Нарязват се съвсем ситно 30 листа от индрише. Всичко се обърква много добре с 1 кг пчелен мед. Взема се по една супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Триста грама смлени на машинка за месо листа от алое се смесват добре с 300 г черно вино. Сместа се оставя на тъмно място 5 дни, след което се прецежда. Пие се по следната схема: първия ден се пие по една супена лъжица сутринта и вечерта; втория ден се вземат по 2 супени лъжици по същото време, а третия ден по 3 супени лъжици.
През всичките останали дни, докато сместа свърши, се вземат по 3 супени лъжици сутрин и вечер преди хранене.

Добре се объркват 250 г свинска мас (или краве масло), 250 гр пчелен мед, 250 мл коняк „Плиска” и 250 г смлени орехи ядки. От сместа се изяжда по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.
Издълбава се половин тиква и се напълва с мед, след което се държи в захлупен съд на хладно и тъмно място в продължение на 40 дни. След този срок медът се изсипва в съд. От него се взема по 1 супена лъжица три пъти на ден преди ядене.

Два-три не много големи корена хрян се варят в 500 мл вода, докато изври половината. Като изстине, отварата се прецежда и се прибавят 4-5 супени лъжици пчелен мед. Пие се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден след ядене. Лечението се прави няколко пъти в месеца.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1233032
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930