Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 14:51 - Изчистване на сърце и черва
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 3936 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.01.2014 15:46


                 image                                                                           Сърцето ръководи артериите, затова, когато температурите постепенно се повишават, елементът огън в човешкото тяло се качва нагоре.
СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА СЪРЦЕТО ( 11 – 13 часа )
Как да разберем, че в сърцето има натрупани токсини?

1. Сърцето и езикът са взаимно свързани, така че ако по езика ви често се появяват ранички, това е знак, че огънят в сърцето ви е в излишък.

2. Ако по челото ви се появяват пъпки, това също е знак за натрупан излишен огън в сърцето.

3. Когато сърцето не може да изхвърли токсините, тогава започват да се появяват нарушения в съня, усещане за стягане в гърдите, бодежи и т.н..

Най-благоприятните часове за изчистване на сърцето са между 11 и 13 през деня, когато енергията в меридиана на сърцето е най-активна.

Как да направим това?                                                          image                    

1. Изпийте чаша горещо какао.

Какаото е богато на полифенол и може да помогне на метаболизма, да заздрави сърдечно-съдовата система, действа благоприятно на сърцето, намалява нивото на холестерина.

2. Масажирайте точката Шао фу(少府穴).

Тази точка се намира по меридиана на сърцето, на дланта между костта на четвъртия и петия пръст.Когато сгънете пръстите в юмрук, мястото на тази точка остава точно под върха на кутрето.Когато масажирате точката не трябва да чувствате болка, затова не натискайте прекалено силно.                                                                                                                               3. Дишайте дълбоко, за да релаксирате.

В часовете, когато се активира меридианът на перикарда, легнете и се отпуснете.Поемете няколко пъти дълбоко въздух.Свийте пръстите на краката, бройте до три и ги отпуснете.Повторете това с всяка група мускули по тялото.През цялото време дишайте дълбоко.

4. Създайте си навик да си давате кратка почивка по обяд.

Активните часове на меридиана на сърцето са по обед.Затова избягвайте да се натоварвате физически през този период от деня.По-добре помедитирайте или подремнете, но обедният сън не трябва да надвишава един час, за да не нарушите вечерния си сън.
image
Изчистване на червата

СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА ТЪНКИТЕ ЧЕРВА ( 13 – 15 часа )
Червата са най-голямата микро-екологична среда в тялото и имат пряка връзка с това колко време ще съхраните младостта си.

Какво подсказва, че имаме натрупани токсини в червата?

1. Пъпките по брадичката показват, че са се натрупали токсини в червата, които не могат да се изхвърлят от организма.

2. Ако не успеете да изхвърлите токсините от червата, натрупаните отрови в тялото могат да образуват над 120 вида отрови.Това може да предизвика бързото стареене на кожата, лицето да загуби блясъка си, бръчките да станат повече, да се появят петна по кожата.

Най-подходящото време за пречистване на червата е между 5 и 7 часа сутринта.Тогава енергията в меридиана на дебелото черво е най-активна.

Как да изчистим червата от натрупаните токсини?

1. Яжте водорасли

Според специалистите по ТКМ, богатите на йод морски водорасли може да ускори обмяната на триглицеридите и да възпрепятства окисляването на кръвта, да улесни отделянето на отпадъците от червата.Освен това водораслите са нискокалорични, богати на фибри и могат да ускорят работата на червата.

2. Масажирайте точката Тиен шу(天枢穴)

Тази точка е тясно свързана с червата.Въздействието върху нея може да ви помогне да се справите както с диарията, така и със запека. Намира се на три пръста от двете страни на пъпа.Масажирайте я с въртеливи движения с върха на показалеца от 50 до 100 пъти обратно и по посока на часовниковата стрелка.

image

3. Махове назад с краката ще стимулират работата на тънките черва.

20 минути след като се наобядвате, направете няколко маха назад с ходилата.Това ще подобри перисталтиката на червата.Освен това ще ви помогне да се справите със сънливостта след обяда и ще повиши жизнеността и работоспособността ви.

4. Пийте повече вода.

Най-добрият начин да накарате червата да изхвърлят натрупаните отпадъци е да пиете много вода на големи глътки.Когато преглъщате по-бързо, това ще стимулира работата на червата и ще се избавите от мазнините и токсините.    



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1232546
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930