Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 14:55 - Изчистване на далака и черен дроб
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 9378 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2016 18:52


 image   http://static.wixstatic.com/media/aa7222dc517ca229dcb4dcfb2cd1b617.wix_mp_1024






СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА ДАЛАК-ПАНКРЕАС ( 9 – 11)часа                                                                                            Когато влагат в организма е в излишък, функцията на далака се нарушава и предизвиква проблеми с усвояването на храната и отделянето на токсините и се получават натрупвания.Ако токсините не се изхвърлят от далака, започват да се появяват петна по кожата.

Най-подходящото време за изчистване на далака е между 9 и 11 часа през деня, когато енергията в този меридиан е най-активна.

Как да изчистим далака?

1. Често си похапвайте кисело.

Киселите храни ще помогнат на далака да изчисти токсините.Те неутрализират натрупаните отрови, подобряват усвояването на хранителните вещества и токсините се изчистват възможно най-бързо.
image
2. Масажирайте точката Шан циу(商丘穴)

Тя се намира във вдлъбнатината под кокалчето на глезена.Масажирайте я около 3 минути всеки път.

Освен това в часовете между 9 и 11 сутринта може да правите кръгове започвайки от точката Да хън надолу към пъпа и след това започвайки от гърдите да продължете надолу.Двата кръга се пресичат в точката Да хън.Това ще стимулира работата на далака, ще ускори усвояването на хранителните вещества и отделянето на токсините.



3. За да подобрите функцията на далака, потупвайте леко подбедрицата

Повдигнете високо крака, свийте ръцете в юмруци и започнете да потупвате леко подбедрицата в продължение на 5 минути.От тук минава меридианът на далака, ето защо тези потупвания ще активират дейността на далака и ще съдействат за успешното изхвърляне на натрупаните токсини.

4. Движете се след хранене.

Ако храната не може да се смели и усвои на време, вероятността от натрупване на токсини в далака е голяма.Затова не си спестявайте движението след хранене, но гледайте да не е много натоварващо.Освен разходката, може да раздвижите пръстите на краката.Стъпете на земята и се опитайте да загребете земя с пръстите на краката.Това ще помогне за изчистването на токсините от далака.

Изчистване на черния дроб

image

image
http://bulgarian.cri.cn/mmsource/images/2014/03/05/
f41d8ad95d7344b6bafe6f872a93b4c7.jpg


СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ ( 1 – 3 часа )
Според ТКМ черният дроб е депо на кръвта.Ако той функционира добре, кожата е матова и добре хидратирана.

Какво подсказва, че имаме натрупани токсини в черния дроб?

1. Черният дроб контролира емоциите.Ако се натрупат токсини в него, това възпрепятства свободното движение на енергията, което може да предизвика лошо настроение и депресии.

2. От двете страни на лицето и в долната част на корема минават меридиана на черния дроб и жлъчния мехур, който работи съвместно с черния дроб.Ако изчистването на токсините от черния дроб не става навреме, е възможно да ни боли глава или да се появят пъпки по лицето.

Най-добрият период за изчистване на черния дроб е между 1 и 3 часа през нощта. По това време енергията в меридиана на черния дроб е най-активна.

1. Коренът от репей укрепва енергията и изчиства

В Япония коренът от репей е известен като най-добрата храна за подсилване на черния дроб.У нас също може да откриете това растение.Този корен ще ви помогне да си върнете настроението, да повдигнете духа и да се избавите от натрупаните токсини.Ако прекарвате дълго време пред компютър и очите ви са изморени, добавете корен от репей към менюто си и ще се почувствате по-добре.

2. Масажирайте точката Тай чун(太冲穴)

Точката Тайч ун се намира от горната страна на стъпалото, във вдлъбнатината между костта на първия и втория пръст на крака.Масажирайте я 3-5мин. с големия палеца.Не натискайте прекалено силно.

image

3.Всеки ден масажирайте ушите си.

С възглавничките на палеца и показалеца масажирайте около половин минута ушната мида.След това масажирайте меката част на ухото отново около половин минута, докато се зачерви. После стиснете меката част и придърпайте надолу 10 пъти.Накрая прехвърлете лявата ръка над главата, хванете дясното ухо с палеца и показалеца и дръпнете нагоре 10 пъти.След това повторете същото от другата страна.

4.Осигурете си дълбок сън

В часовете, когато черният дроб работи най-активно, трябва да сте заспали дълбоко.Единствено по този начин може да го оставите да работи безпрепятствено и ефективно.Затова за да се отпуснете и заспите навреме, най-добре е да си легнете не по-късно от 11 вечерта.  

image

 image

daoin.com/meridians.php       

                      bulgarian.cri.cn/827/2012/09/26/1s115275.htm                      asci-ltd.wix.com/bez-bolka#!информация                       



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1232055
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930