Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2014 16:36 - Кандида лечение
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 8266 Коментари: 0 Гласове:
1



 image
  Кандида Тест на слюнката.
Преди да си легнете оставете чаша вода върху нощно си шкафче или в близост до леглото си. Веднага след като се събудите сутрин, преди да си миете зъбите или да ядете, съберете си слюнката в устата и я изплюйте в чашата с вода. Оставете чашата с вода за около 30 минути и след това погледнете в нея. Ако има гъсти линии от слюнка слизащи надолу, като коренчета или има мътни облачета или слюнката потъва на дъното е много вероятно да имате кандида. Здравословната слюнка ще плува отгоре на водата и няма да прави облачета или да пуска коренчета надолу.                                                                                                        Допълнителна информация
Високо въглехидратната диета увеличава риска от кандида дрожди / гъбични инфекции, особено в дебелото черво. Резултатът е възпалително заболяване на червата (IBD) с по-висок риск от рак на дебелото черво.
Високото ниво на мазнини в тялото, подпомага растежа на кандида гъбични инфекции, поради излишната консумация на въглехидрати и високи нива на кръвната захар. Високо въглехидратната диета води до диабет, възпалителни заболявания на червата, както и систематични Кандида гъбични инфекции.
Кандида процъфтява в по-алкална среда на тялото.

Високо въглехидратна диета (прекомерно приемане на въглехидрати) в комбинация с дефицит на белтъчини и мазнини предизвиква състояние, известно като "синдром на пропускливи черва", както и редица автоимунни заболявания, където молекули на растителни протеини от зърнени храни, царевица, соя и бобови растения преминават през чревната бариера и влизат в кръвообращението. Други хранителни молекули, както и части от мъртви бактерии също може да преминат в кръвния поток. Имунната система на организма вижда тези молекули като нападатели и започва да ги атакува. Имунната система започва също да атакува стомашно-чревния тракт и други области на тялото, които съдържат протеини, подобни на тези, намиращи се в растителните продукти.

Типични автоимунни заболявания, причинени от високо-въглехидратна диета са синдром на дразнимото черво (IBS), възпалително заболяване на червата (IBD), улцерозен колит, болестта на Крон, дивертикулоза, усукани и разтеглено (удължено) дебелото черво, проктит, фистули, фисури, стомашна и дуоденална язва, интерстициален цистит на пикочния мехур, болестта на Сьогрен (сухота в очите), ревматоиден артрит, множествена склероза (МС), лупус еритематодес, астма и други автоимунни заболявания.

Протеинови молекули, които правят деликатната лигавицата на червата, се сменят на всеки три дни. Това е най-краткият живот на всяка структура в тялото. Аминокиселините трябва да бъдат на разположение в тялото, за да се реконструира тази чревна лигавица, и глутамина е един от най-важните аминокиселини за здравето на храносмилателния тракт. Червата са единствения орган в тялото, който използва глутамин като основен източник на енергия. Ето защо, приемане на висококачествени животински протеини на всяко хранене и допълнение с глутамин (при синдром на пропускливи черва) са силно препоръчителни. Бетаин хидрохлорид (HCL киселина) (Betaine hydrochloride (HCL acid)) е много ефективен срещу кандида и необходим за протеиновото разграждане.

Глутаминът е най-известен със своята способност да служи като източник на гориво за клетките на лигавицата на стомашно-чревния тракт. По-конкретно, глутаминът е предпочитан източник на гориво за клетките на тънкото черво. Чрез лекуването на тези клетки, глутаминът помага за поддържането на здравето и целостта на стомашно-чревния тракт. Здравословното състояние на стомашно-чревния тракт е жизнено важно, за да се запази общото благосъстояние, като лигавицата на стомашно-чревния тракт служи като първа линия на защита срещу болестотворни микроорганизми, а също и намалява усвояването на потенциално алергенни молекули. Глутаминът също така служи като източник на гориво за мускулните и имунните клетки.
Хранителните източници на глутамин включват храни с най-високо съдържание на протеини, включително говеждо, пилешко, риба, яйца и млечни продукти. Растителните протеини не се усвояват толкова лесно както животинските протеини.

Предпочитана диета за лечение на Кандида и заболявания на стомашно-чревния тракт е диета ниска на въглехидрати, висока на мазнини и на достатъчно протеини.
http://www.biblelife.org/bowel.htm

Диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини (НВВМ) - подобна на Революционната диета на Д-р Аткинс (някои храни трябва да се изключат при кандида проблеми; описани са в книгата)
Въглехидрати: Редовната консумация на храни, които се преобразуват в захари може да доведе до свръх растеж на кандида. Тези храни включват зърнени храни, като ориз, киноа и овесени ядки, храни, приготвени с брашно, като макаронени изделия, хляб и хлебни изделия, съдържащи скорбяла зеленчуци, включително картофи, сладки картофи и царевица, всички видове плодове, плодови сокове, безалкохолни напитки, всички продукти под формата на захар, бонбони или десерти. Освен това, диета, която съдържа големи количества захар може да отслаби имунната система, което създава условия за разпространение на кандида инфекциите.
Тъй като кандида процъфтява благодарение на захари и въглехидрати, е добра идея да се премахнат или поне да се намалят тези храни в диетата. Това означава да се избягват всички зърнени храни и храни, произведени с брашно, нишестените зеленчуци, плодове, захар, десерти, подсладени напитки, бобови растения, боб и ядки.
Диетата с ниско съдържание на въглехидрати, трябва да се основава на не нишестени зеленчуци, протеини от риба, пиле, месо, яйца и сирена.
Консумирайте полезни мазнини и масла, като естествено срещащи се мазнини в месото, краве масло, свинска мас (особено за пържене), мазнини и масла от риба, пилешка мазнина, говежда и агнешка лой (може да се използва при готвене) и т.н., както и нерафинирано кокосово масло. Тези "добри" мазнини не натрупват мазнини в тялото, като изкуствените растителни масла и въглехидратите.
Премахнете всички вредни изкуствени мазнини и масла, които включват всички растителни масла (олио), различни от студено пресования зехтин, като например рапично олио, соево олио, шафраново олио, слънчогледово олио, маргарини, които са източник на транс мазнини и свободни радикали (при готвене и пържене)
Отстранете всички източници на соя и соеви продукти, които са вредни за организма.
С течение на времето, когато забележите подобрения на симптомите, могат бавно да се въведат малко повече въглехидрати, като плодове, ядки и други богати на въглехидрати храни, като започнете с малки количества в диетата.
http://www.livestrong.com/article/348537-low-carb-diet-for-candida/ http://www.healingnaturallybybee.com/articles/intro1.php

Кравето масло, заедно с кокосовото и палмови масла, богати на каприлова и лауринова киселини са смъртоносни за кандида и други патогени в червата. Кравето маслото е също добър източник на селен и витамин А - антиоксиданти необходими в борбата с инфекциите. Също така, не премахвайте пилешката кожа или мазнините от говеждото или агнешкото месо. Всички те съдържат някои мастни киселини с антимикробни свойства. Агнешките мазнини са особено богати на палмитолеинова киселина, мощна антибактериална киселина.

Наситените мазнини играят много жизненоважна роля в организма, за укрепване на имунната система, насърчаване на здрави кости, осигуряват енергия и структурната цялост на клетките, предпазват черния дроб, и подпомагат метаболизма на есенциалните мастни киселини в тялото. Най-важното е, наситените мазнини всъщност понижават нивото на холестерола и са важна хранителна добавка за здравословно сърце.

Късите и средно-верижни мастни киселини, които са присъщи на наситените мазнини са с важни антимикробни свойства, които ни защитават срещу вредните микроорганизми в храносмилателния тракт. Например, бутирична киселина (butyric acid) се съдържа главно в кравето масло, а капринова киселина (capric acid) се съдържа главно в козето масло. Тези мастни киселини имат антимикробни свойства - предпазват ни от вируси, дрожди и патогенни бактерии в червата. Те не се въздействат от жлъчните соли, а пряко се усвояват за бърза енергия. Поради тази причина е малко вероятно да доведат до наддаване на тегло, отколкото зехтина или търговското растително олио. Късоверижните мастни киселини също допринасят за здравето на имунната система.
Средноверижните мастни киселини се намират предимно в мазнини и тропически масла. Подобно на късоверижните мастни киселини, тези мазнини имат антимикробни свойства, абсорбират се директно за бърза енергия и допринасят за здравето на имунната система. http://ezinearticles.com/?Leaky-Gut-Syndrome-Symptoms-Dont-Necessarily-Cause-Any-Pain&id=3905043
http://www.coconutsecret.com/saturatedfats2.html
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/skinny-on-fats#composition

Някои проучвания показват, че средно-верижни мастни киселини в кокосовото масло унищожават кандида дрождите. Каприличната киселина е една от мастните киселини, открити в кокосово масло, която е била използвана от доста време в борбата с кандида гъбични инфекции. Уилям Крук, MD, автор на книгата: Заболявания свързани с Гноероднa инфекция (Кандидоза) и на въпросника за кандида, казва, че много лекари са използвали успешно каприлова киселина за гъбични инфекции и че тя работи особено добре за тези пациенти, които имат нежелани лекарствени реакции с противогъбични лекарства.

Освен каприличната киселина, други две средно верижни мастни киселини са открити в кокосовото масло, които унищожават кандида албиканс. Проучване, направено в Университета на Исландия показва, че "каприновата киселина, 10-въглеродна, наситена мастна киселина, причинява най-бързото и най-ефективното унищожаване на трите щама на кандида албиканс, оставяйки цитоплазмата, дезорганизирана и съсухрена, поради нарушена или разпадаща се плазмена мембрана. Лауриновата киселина, 12-въглеродна, наситена мастна киселина е най-активна при по-ниски концентрации и след по-дълго време на инкубация. Това проучване показва, че всички средно-верижни мастни киселини в кокосовото масло работят заедно срещу кандида.

Друго изследване е направено в Нигерия през 2007 г. в Катедрата по медицинска микробиология и паразитология, University College Hospital. Техният извод: "Трябва да се отбележи, че кокосовото масло е активно срещу Кандида, в сравнение с флуконазол. Кокосовото масло трябва да се използва при лечение на гъбични инфекции с оглед на възникващите резистентни видове Кандида."

Аз съм живо свидетелство за ползите от ниско въглехидратната / високо съдържание на мазнини диета с отношение към Кандида и цистит. Използвам кокосово масло за готвене, както и за ядене много кокосови продукти като пресни кокосови орехи, кокосови люспи, и кокосово мляко. Кокосовото масло съдържа каприлична / каприлова киселина и лауринова киселини, доказани, че убиват Candida, като оставят здравословна чревна флора непокътната. Бях на широк спектър антибиотици за хроничен цистит в продължение на две години и сега вече две години, откакто спрях антибиотиците нямам рецидиви! До момента най-забележителна промяна се случи, когато започнах да използвам кокосовото масло и едновременно елиминирах обезмасленото мляко и всички соеви продукти от диетата си. Освен това и отслабнах!

Как да приемаме кокосово масло?
1. Започнете с една чаена лъжичка нерафинирано кокосово масло (Virgin Coconut Oil)) на ден.
2. Постепенно увеличавайте приема докато достигнете до 3.5 супени лъжици на ден.
2. Добавете традиционно ферментирали храни в диетата (полезни бактерии за чревната флора). Може би в началото за някои е по добре да ги изключат (бел. от блога)
4. Премахнете захарта и простите въглехидрати (бял хляб, тестени изделия, картофи, ориз и др.) възможно най-много от вашата диета.

Трябва да сте наясно, че може да има "Die-Off" реакции (реакции на организма при умиране на патогенните бактерии, като гадене, прилошаване и др.). Може да се наложи да намалите или спрете приема на кокосово масло за известно време, докато организма ви се настрои.

В случаите, когато някой страдат от хронични проблеми, може да имат резки и до известна степен неблагоприятните реакции. "Die-Off ефект", или Herxheimer реакция, се отнася до симптомите, породени от процеса на детоксикация на организма. Тъй като тялото започва да се занимава с мъртвите микроби (бактерии), човек може да изпита различни симптоми на детоксикация.

Бих искала да споделя моята история с кокосовото масло с надежда, че други също ще могат да се възползват от неговото чудесно действие. Преди бях страдаща от нестабилни нива на енергия, сънливост, ниска телесна температура и кандида албиканс. След като започнах да вземам кокосово масло в продължение на 6 седмици, 3 супени лъжици всеки ден, забелязах, в рамките само на няколко дни драматична промяна на настроението ми, енергия ми и др. Смених конопеното олио и лененото олио в диетата си с кокосово масло. Започнах да готвя с него. Към днешна дата отбелязвам много позитивни промени, физическото ми ниво сега е по-стабилно, не се уморявам лесно, чувствам много повече енергия, отколкото преди. Моята телесната температура се повиши. Преди много често ми ставаше студено. Кожата ми изглежда много по добре, косата ми стана мека и лесна за поддръжка, ноктите ми започнаха да растат много по бързо! Също така кандида симптомите драстично намаляха. Сега се чувствам като нов човек и без съмнение препоръчвам кокосовото масло на всеки.
http://www.coconutdiet.com/candida.htm

Annals (Бюлетин) of Internal Medicine публикува проучване, което доказва, че жени консумирали кисело мляко всекидневно в продължение на години, поради съдържанието на лактобацили в него, могат да предотвратят вагинални инфекции. Тези организми не само пребивават в червата на жените, които консумират кисело мляко, но също колонизират вагината, като предотвратяват гъбична инфекция (кандида).
В търговската мрежа ферментиралите храни, които се намират за съжаление са ненадеждни като източници на лактобацили, защото млечната киселина (lactic acid) и водородния прекис (hydrogen peroxide), които лактобацили естествено произвеждат могат да убият самите производители, ако концентрацията им е прекалено голяма.
Най-надеждният начин за допълване на диетата с лактобацили е да направите свое собствено кисело мляко или кисело зеле.
Има много видове лактобацили и много щамове от всеки вид. Някои, като Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) са нормални жители на храносмилателния тракт. Други, като Л. Булгарикус (L. Bulgaricus), които се използват за подкваска на кисело мляко, не са. Л. булгарикус изчезва от червата в рамките на две седмици, ако консумацията на кисело мляко е спряна. Киселото зеле съдържа L. plantarum, благоприятни организми, които придават киселия вкус и обикновено се намират в човешките черва и остават за дълго време, след като са били въведени.



Гласувай:
1
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 700910
Постинги: 429
Коментари: 26
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031